Rețeta perfectă pentru weekend: burger cu somon

Această rețetă de burger cu somon s-ar putea să devină unul dintre preparatele tale preferate. Poți servi alături cartofi dulci rumenți la cuptor sau o salată cu avocado și dovleac.
Și orice rămâne poți mânca și a doua zi sau lua la pachet la birou. Un burger cu somon este o masă rapidă și ușoară. Îl poți păstra la frigider pentru trei zile, iar peștele reprezintă o sursă perfectă de omega-3, studiile afirmând că acest ulei gras sănătos joacă un rol important pentru sănătatea inimii. Iată cum poți face și tu burger cu somon!

Ingrediente

500 grame de file de somon fără piele și dezosat, tocat
3 linguri de pătrunjel tocat
2 cepe verzi feliate
zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
un vârf de cuțit de piper
puțină sare de mare
1 ou
60 grame de făină de migdale sau de orez

Mod de preparare

Dificultate: ușoară

Timp preparare: 30 minute

Se combină somonul, ceapa verde, pătrunjelul verde, coaja de lămâie, zeama de lămâie, oul și puțină sare și piper într-un procesor alimentar.
Se amestecă bine, până când obții o compoziție omogenă.

Se scoate compoziția într-un bol și se formează 8 burgeri. Se trec burgerii prin făină de migdale sau făină de orez și se lasă la frigider timp de 15 minute.

Se gătesc burgerii într-o tigaie, lăsată la temperatură scăzută către medie, stropită cu puțin ulei de măsline. Se lasă până când se gătesc și capătă o culoare arămie. Se pot servi cu cartofi dulci copți sau salată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod