Cum să rămâi aproape de prietenii tăi în timpul pandemiei de COVID-19

Unii preferă apelurile telefonice, altora le e mai ușor să scrie mesaje, în timp ce alții preferă apelurile video. Specialiștii în comunicare arată cum păstrezi o relație strânsă cu prietenii fără să te întâlnești cu ei.

In ultimele saptamani de carantina, distantarea sociala ne-a obligat sa folosim tehnologia pentru a ne conecta cu ceilalti, fie ca folosim apelurile telefonice si aplicatii precum Zoom si FaceTime. Toata lumea pare prinsa acum in prietenii la distanta, chiar daca spatiul fizic care ii separa pe oameni este de numai cateva strazi.

Stim bine, insa, ca nu toate formele de comunicare cu ajutorul tehnologiei pot crea aceeasi legatura puternica pe care o avem cand suntem fata in fata cu o persoana, noteaza Well+Good.

Specialistii in comunicare ne arata care sunt cele mai bune moduri in care poti mentine o prietenie la distanta.

 

Cea mai buna comunicare


Unii prefera apelurile telefonice clasice, altora le vine mai usor sa scrie mesaje, in timp ce altii prefera apelurile video. Mediul de comunicare pe care il folosesti cu prietenii conteaza mult. Este necesara o ierarhizare a comunicarii pentru a mentine o relatie stransa, spune Kory Floyd, profesor de comunicare la Universitatea din Arizona si autorul cartii „The Loneliness Cure”.

„Cand scrii un mesaj sau un e-mail, folosesti un canal verbal pentru ca apelezi la cuvinte, dar lipsesc lucruri precum tonul vocii sau expresiile faciale.

Vorbitul la telefon adauga un canal de voce pentru ca poti auzi inflexiunile si tonul folosit. Apelul video adauga un canal vizual pentru ca il poti vedea pe celalalt”, arata specialistul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod