8 sfaturi ca să schiezi fără să te accidentezi grav. Află ce trebuie să faci!

Accidentele la schi se datorează în mare parte neglijenţei sau neatenţiei schiorilor. Dacă plănuieşti să te distrezi pe pârtii în această iarnă, ţine cont de cele mai importante 8 sfaturi ca să schiezi fără să te accidentezi grav.
Accidentele la schi se datorează în mare parte neglijenţei sau neatenţiei schiorilor. Dacă plănuieşti să te distrezi pe pârtii în această iarnă, ţine cont de cele mai importante 8 sfaturi ca să schiezi fără să te accidentezi grav.

Poate cel mai important sfat pe care îl poţi primi înainte să te urci pe schiuri este să renunţi la ultima coborâre. Numărul cel mai mare de accidente este înregistrat de schiorii aflaţi la ultima coborâre a zilei, când muşchii au fost solicitaţi deja suficient. Iată celelalte 8 sfaturi care te feresc de accidente pe pârtia de schi.

Încălzirea obligatorie

Nu te urca pe schiuri înainte să-ţi încălzeşti muşchii cu câteva exerciţii.
Încălzirea obligatorie te ajută să-ţi controlezi mai bine mişcările pe pârtia de schi şi să fii mai sigură pe tine în orice gest.

Verificarea echipamentului

Poţi elimina unul dintre riscurile cele mai mari chiar atunci când te urci pe schiuri. Verifică atentă echipamentul ales pe măsura ta, în special modul în care clăparii se conectează la schiuri şi celelalte elemente de siguranţă.

Pârtia potrivită

Pentru a scădea riscul unei căzături, este important să alegi întotdeauna pârtiile potrivite pentru nivelul abilităţilor tale. Chiar dacă te consideri o profesionistă pe schiuri şi ţi-ai încălzit suficient muşchii, este mai prudent să încerci mai întâi părtiile mai uşoare înainte de a trece la cele cu grad ridicat de dificultate.

Lungimea ideală a schiurilor

Schiorii profesionişti ştiu importanţa echipamentului potrivit şi nu recomandă niciodată împrumutarea echipamentului de schi.
Dincolo de mărimea potrivită a echipamentului, lungimea schiurilor variază în funcţie de experienţă. Nu opta niciodată pentru schiuri prea lungi, cu care eşti obişnuită foarte puţin, în combinaţie cu o pârtie nouă, dificilă.

Schiatul alături de un partener

Dacă totuşi ai ghinion şi suferi un accident, este important să primeşti primul ajutor cât mai repede. Nu schia singură pe pârtiile dificile. Dacă ai alături un partener de schi, acesta îţi poate salva viaţa într-o situaţie extremă, în care ai căzut dincolo de marginea laterală a pârtiei, ţi-ai pierdut cunoştinţa şi nimeni nu te-a văzut.

Costumaţia corectă

Hainele purtate sub costumul de schi pot fi la fel de importante ca şi calitatea costumului sportiv.
Costumaţia corectă pentru schi îţi asigură încălzirea corpului în funcţie de temperatura de pe pârtie. În condiţii obişnuite, treci uşor peste tremurat, dar pe pârtie, la o viteză ridicată, funcţionarea optimă a muşchilor te fereşte de accidente grave.

Ochelarii necesari

Asigură-te că optezi pentru ochelari de schi care îşi îndeplinesc funcţia de bază: să-ţi protejeze ochii de lumina reflectată de zăpadă. Protecţia pe termen lung este asigurată, dar reducerea luminozităţii este foarte importantă în timpul coborârii pe pârtie, când o strălucire prea puternică te poate face să-ţi pierzi direcţia.

Forma fizică pentru schi

Schiul este un sport solicitant, iar măiestria pe pârtie depinde în mare parte de forma fizică a întregului corp.
Cu cât îţi menţii muşchii mai activi, cu atât vei fi mai sigură pe tine pe pârtie şi vei scădea riscul unui accident grav.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod