Ciocan si cuie

Povestea cuielor: O lecție pe care o vei ține minte toată viața

Este foarte ușor să te enervezi și să-ți pierzi cumpătul în ziua de azi. Stresul ne afectează viețile și are chiar capacitatea de a ne distorsiona personalitatea.
Ți s-a întâmplat vreodată să spui lucruri foarte dure într-un moment de furie? Cu siguranță răspunsul este "da". Abia când te-ai calmat ai realizat probabil cât de nedrepte și dureroase au fost vorbele tale. Iată o poveste emoționantă care ar putea fi o lecție importantă și pentru tine:

A fost odată un băiat care se enerva foarte repede. 

Tatăl său a vrut să-i dea o lecție, așa că i-a oferit o cutie de cuie și i-a spus ca de fiecare dată când își pierde cumpătul, trebuie să bată un cui în gardul lor din lemn.

În prima zi, băiețelul a bătut 37 de cuie în gard.
Era foarte furios!

În săptămânile următoare, băiatul a început să-și controleze nervozitatea, astfel că numărul cuielor bătute în gard a scăzut dramatic.

Nu a trecut mult până când băiatul a descoperit că e mai ușor să-și controleze furia decât să bată cuie în gard.

Apoi a venit ziua în care băiețelul nu și-a mai pierdut deloc cumpătul și era atât de mândru de el încât abia aștepta să-i spună și tatălui său.

Mulțumit, tatăl său i-a spus că acum poate scoate câte un cui pentru fiecare zi în care își poate stăpâni furia.

Au trecut câteva săptămâni și a venit ziua în care băiatul a putut să-și anunțe tatăl că a scos toate cuiele din gard.

Cu blândețe, tatăl și-a luat fiul de mână și l-a dus lângă gard.
"Te-ai descurcat foarte bine, fiul meu", i-a spus părintele zâmbind. "Dar uită-te la găurile rămase în lemn. Gardul nu va mai fi niciodată ca înainte."

Băiețelul asculta cu atenție în timp ce tatăl său vorbea: "Când ești furios și spui cuvinte dure, ele lasă urme adânci exact ca acestea din gard. Și indiferent de cât de mult îți ceri iertare, rănile vor rămâne mereu acolo."
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod