Ville des Fleurs - Povestea din gradina ta

Iti amintesti despre noua pasiune a lui Augustin Julea si despre "initiatorul" sau in arta ceramicii, Sergiu Lalut? Ei bine, iata ce au mai pus cei doi neobositi la cale intre timp: Ville des Fleurs...

Iti amintesti despre noua pasiune a lui Augustin Julea si despre "initiatorul" sau in arta ceramicii, Sergiu Lalut? Ei bine, iata ce au mai pus cei doi neobositi la cale intre timp: Ville des Fleurs, un nou concept, absolut original, de decorare a gradinii si nu numai a ei.

O serie de ghivece unicat ce transplanteaza in rondurile si pe aleile tale de flori sau chiar pe pervazul ferestrei tale, magia arhitecturii burgurilor medievale europene, redusa la dimensiuni miniaturale...

Peisagistica este o arta ale carei concepte si mijloace au fost puse la punct cu multa vreme in urma si in care prea putine lucruri s-au mai inventat in ultimele secole.

Ceea ce vezi insa in aceste imagini poate cu adevarat schimba fata oricarei gradini, conferindu-i nu doar o aura de originalitate, ci chiar una de basm, transportandu-te pe tine, ca privitor, inapoi in lumea magica a povestilor copilariei, in care ii vedeai pe eroii tai preferati evoluand in decorul vechilor orase si cetati ale Europei.

Conceptul este deosebit de ofertant pentru imaginatia designerilor, motiv pentru care acestia te asigura ca, in curand, vor aparea si modele noi.

Cele pe care le poti admira acum apartin doar celor doua colectii initiale ale seriei, fiecare realizate prin presarea lutului in cate 7 mulaje diferite si pictate manual, de fiecare data altfel, de pictori profesionisti.

Astfel, nici o floare-locatar nu se va putea plange ca vecinii i-au furat ideea si i-au copiat fatada casutei sale, iar fiecare colectie realizata dupa aceleasi mulaje va fi totusi diferita de cele dinaintea sa.

Dintre cele doua, colectia "Flamand" se inspira din atmosfera cochetelor burguri din Tarile de Jos, precum Amsterdam, Bruxelles sau Bruges, in vreme ce "Colombage" reda linia arhitecturala a unor orase occidentale ca Londra, Hanovra si Copenhaga.

Noile cartiere rezidentiale pentru flori pot fi asezate, practic, oriunde, la exterior sau in interior, de exemplu in gradina, pe parapete, balcoane, terase, alei, in sere, pe scari sau pervaze, compunand strazi si orase intregi, in siruri, ori chiar individual.



Imagineaza-ti un astfel de orasel al florilor in curtea sau in casa ta! Pe langa fatul ca el iti va bucura ochii si ii va incanta pe prietenii veniti in vizita, el poate deveni chiar locul de joaca preferat al copiilor: cateva masinute aici, cateva figurine de oameni si animale dincolo, poate chiar si un trenulet electric serpuind in mijlocul unui decor ce poate fi permanent rearanjat, regandit, recompus, cu plante ce pot fi lasate in grija lor. Un mod minunat de a invata si de a crea in joaca!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod