Totul despre bonsai: Îngrijire, întreținere, specii și preț

În multe magazine de amenajari interioare poți admira bonsaii. Acești copaci în miniatură sunt originari din Asia și au devenit din ce în ce mai populari în ultimul secol, fiind folosiți pentru decorarea locuințelor.
Daca vrei si tu sa achizitionezi o asemenea bijuterie vegetala, trebuie sa stii cateva lucruri legate de ingrijirea acestor plante, dar si ce specii exista si la ce suma se ridica investitia.

Scurta istorie a artei bonsai


Aceasta arta a luat nastere in secolul al VI-lea, in China, fiind cunoscuta sub denumirea locala de "penjing". Procesul de transformare a copaceilor crescuti in containere are mai multe etape, iar cea mai populara specie in Japonia este artarul.

Avand in vedere faptul ca multi demnitari japonezi vizitau China, aceste plante decorative au patruns rapid si in statul-arhipelag.
Intre secolele al XI-lea si al XIV-lea, deja se putea vorbi despre un stil tipic japonez de realizare a copaceilor care primisera si o denumire tipic japoneza, "hachi-no-ki", ce putea fi tradusa prin "copacul din vas".

In mod uimitor, unele plante au supravietuit de-a lungul secolelor, astfel incat si astazi se pastreaza relicve care dateaza din secolul al XVII-lea. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod