Speranta si salvarea...

Simbolizand Legea Divina a renasterii ciclice, atat a naturii cat si a spiritului, lemnul si ramurile de salcie abia inmugurite constituie in mod firesc baza si scheletul...

Simbolizand Legea Divina a renasterii ciclice, atat a naturii cat si a spiritului, lemnul si ramurile de salcie abia inmugurite constituie in mod firesc baza si scheletul intregului ansamblu, in vreme ce opulenta salbatica a frunzisului ce le napadeste exprima unitatea in diversitate a creatiei si totodata fantastica sa putere de regenerare.

Contrastul heraldic galben-albastru creat de asocierea florilor de ornithogalum si muscalus are profunde implicatii simbolice.

Galbenul este culoarea masculina a luminii de aur, mijlocitoare intre muritori si divinitate, totodata atribut al conducatorilor, atestand originea divina a puterii lor, iar albastrul este culoarea feminina a adevarului, a sublimarii si calmului absolut, suprauman sau chiar inuman, este calea reveriei si a visului.

Impreuna, ele vorbesc despre speranta, revelatie, divinitate si vesnicie.

Marunte, delicate si imaculate, cu un parfum imbatator, florile de iasomie ne amintesc virtutile necesare sufletului pentru a putea contempla divinitatea: iubirea, bunatatea, modestia si inocenta.

Irisul, floare regala al carei nume inseamna "curcubeu", vine sa precizeze existenta unei cai de comunicare cu dublu sens intre Cer si Pamant, trimitand in acelasi timp si la legamantul mentionat in Vechiul Testament.



In Cantarea Cantarilor, narcisele, in general, reprezinta atat primavara, cat si mantuirea, iar pentru musulmani ele sunt simbolul credinciosului zelos, al omului drept ce-l serveste pe Dumnezeu.

Mai mult, in limbajul victorian al florilor, narcisele galbene, departe de vanitatea pe care o exprima cele albe, sunt mesagere ale grijii. Ele vin, deci, sa completeze semnificatia intregului ansamblu cu grija salvatoare a divinitatii pentru sufletele curate ce se ridica deasupra multiplicitatii agitate a creatiei, pentru a porni pe calea contemplarii Principiului Unic.



Aranjament realizat de floraria Splendor: Iasomie, narcise, irisi galbeni si violeti, ornithogalum, muscalus, ruscus italian, salal, iedera, bear grass, croton si salcie, toate s-au reunit pentru a compune un aranjament bogat, complex si salbatic. Ideal pentru a va aduce natura in interiorul casei, acesta poate insufla freamatul vietii atat unui living decorat auster, cat si unei bucatarii sau camere de baie cu linii sobre. Pret orientativ: 1.600.000 lei / 160 lei noi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod