Plantele decorative cu flori - multa culoare in casa ta!

Alege pentru casa ta plante care aduc culoare si veselie prin florile lor. Avand la dispozitie o mare varietate de plante decorative usor de ingrijit...
Alege pentru casa ta plante care aduc culoare si veselie prin florile lor. Avand la dispozitie o mare varietate de plante decorative usor de ingrijit, dar care infloresc minunat, poti realiza foarte simplu colturi pline de culoare. Iti oferim cateva idei:

Plantele decorative cu flori: Muscata (Pelargonium spp.)


Muscata este una dintre cele mai raspandite plante cu flori de interior, in special pentru ca este usor de intretinut si la fel de usor de inmultit. Se gasesc intr-o larga varietate de forme si culori. Muscatele au nevoie de multa lumina si temperatura cuprinsa intre 15 si 24 de grade C; pastreaza pamantul moderat uscat.

Plantele decorative cu flori: Guzmania (Guzmania lingulata)


Guzmania are o forma asemanatoare ananasului, cu frunzele lungi, ascutite si lucioase, dispuse la baza una peste cealalta. In centrul plantei apar bractee viu colorate - rosii, galbene sau orange.
Acestea se pastreaza pana la sase luni pentru ca nu sunt flori, ci frunze modificate. Guzmania prefera temperaturile ridicate in perioada de crestere, dar pseudo-floarea va rezista mai mult daca pastrezi planta la o temperatura mai scazuta in perioada dupa inflorire. Pastreaza pamantul uscat, dar lasa-i apa in vasul de sub ghiveci.

Plantele decorative cu flori: Hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis)


Este planta perfecta daca doresti sa oferi casei tale un aer exotic, avand un diametru al inflorescentei de pana la 20 de cm. Florile au o viata scurta, de cateva zile, dar ciclul de inflorire dureaza cateva luni. Culorile sale variaza foarte mult, de la alb, galden, portocaliu, rosu, violet si chiar albastru.
Umiditatea solului va trebui sa fie uniforma, lumina suficienta pentru ca planta sa dezvolte noi boboci, iar temperatura optima va fi cuprinsa intre 13 si 21 grade Celsius. Fara suficienta lumina, hibiscusul nu va inflori.

Ixora (Ixora coccinea)


Ixora mai este numita si "Flacara padurilor" datorita culorilor sale aprinse, de la galben-portocaliu pana la rosu. Cu toate ca este o planta destul de pretentioasa, avand nevoie de caldura, lumina multa si umiditate constanta, merita efortul. Temperaturile preferate ale ixorei sunt cuprinse in intervalul 18 - 26 de grade Celsius.

Plantele decorative cu flori: Oxalis (Oxalis triangularis)


Nu numai florile, ci si frunzele Oxalisului sunt decorative, acesta avand o forma triunghiulara foarte interesanta, dar si o culoare deosebita, de la rosu inchis pana aproape de violet. Este o planta cu bulbi, prin urmare poate fi usor divizata cand ajunge la maturitate si devine prea mare pentru vasul in care se afla.
Oxalis are nevoie de umiditate, lumina multa si intre 15 si 23 de grade Celsius.

Violeta africana (Saintpaulia ionantha)


Violetele africane sunt plante usor de inmultit si intretinut, fiind printre cele mai des intalnite plante de interior cu flori, dupa muscate. Formele si culorile sunt extrem de variate, iar inmultirea se face foarte simplu. Frunzele violetelor sunt pretentioase si sensibile - evita udarea acestora pentru ca perisorii de pe suprafata retin apa ducand la patarea si degradarea frunzei. Daca plasezi violetele langa fereastra, ai grija ca lumina soarelui sa nu bata  direct pe ele.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fnmfgmh pe 22 Iul 2010, 13:12
    muscate

    dar ce comentarii au unii.....:)

    3
    2

  • maria pe 18 Mar 2010, 00:18
    vriesea splenriet

    aceeasi floare am primit si eu si tot de la mama si nici eu nu stiu cum se intretine.Am citit doar ca se tine la semiumbra se uda moderat; se tine la temp camerei si intre udari se lasa pamantul sa se usuce.

    2
    1

  • Deian pe 17 Feb 2010, 17:40
    nu am auzit

    nu am mai auzit de asa fel de flori doar de:muscata si violeta africana

    1
    1

  • Veronica pe 3 Feb 2010, 14:20
    Vriesea splenriet

    Am primit cadou aceasta floare de la mama, dar nu am gasit foarte multe informatii despre ingrijirea ei. Seamana cu Guzmania, insa are floarea ca o sageata rosie mai lata, frunzele mai carnoase si dungate. E foarte frumoasa! V-as ramane indatorata, daca m-ati putea ajuta. Iubesc foarte mult florile si vreau sa o ingrijesc asa cum merita!

    1
    1

  • elena pe 6 Dec 2008, 23:55
    echinacea

    as dori sa aflu cum pot cultiva echinacea acasa? dar plante din familia citricelor? se pot inmulti prin seminte puse in pamint? multumesc in eventualitatea primirii unui raspuns

    2
    1

  • PETRESCU PAVEL pe 25 Oct 2008, 13:50
    petrescu pavel

    PF PETRESCU PAVEL producator de flori naturale decorative pentru balcon si spatii verzi in curti si gradini. OFERA: Panselute provenite din samanta Singenta si Sacata rezista si iarna fara sa fie protejata Garofite de gradina Petunii Muscate Trandafiri(o varietate de soiuri) Preturi negociabile Telefoane: Bebe Petrescu 0745 942524 Bogdan Petrescu 0766 471890 Fix: 0248 278459 Maracineni(4 km de la iesirea din Pitesti spre Campulung), Sat Lotras, nr. 0312, Arges

    1
    2

  • PF PETRESCU PAVEL pe 14 Oct 2008, 16:06
    flori decorative de vanzare

    PF PETRESCU PAVEL, producator de flori naturale decorative pentru balcon si spatii verzi va ofera: * Panselute provenite din samanta Singenta si Sacata (rezista si iarna fara sa fie protejata) * Garofite de gradina * Petunii * Muscate * Trandafiri (o varietate de soiuri) Preturi negociabile in functie de cantitatea dorita! Daca doriti sa vedeti florile "pe viu" ne puteti gasi aici: Maracineni(4 km de la iesirea din Pitesti spre Campulung), Sat Lotras, nr. 0312, Arges Pentru mai multe informatii licitati pt datele de contact si tinem legatura pe email

    2
    1

  • djini pe 16 Apr 2008, 08:18
    flori

    inafara de ixora,am toate plantele...intr-adevar merita efortul...cine poate sa-si cumpere un plumbago-floarea amorului,are florile asezate in buchetele de un albastru ca cerul...eu am plantat oxalisul in pamant de orhidee,ii merge de minune...cine are o ixora imi da si mie :D ?

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod