Plante cu flori pentru casa ta

Primavara a venit si este pregatita sa ne rasfete cu flori colorate si parfumate. Dar o metoda simpla de a aduce florile in casa ta, fara sa le tai pe cele din gradina
Primavara a venit si este pregatita sa ne rasfete cu flori colorate si parfumate. Dar o metoda simpla de a aduce florile in casa ta, fara sa le tai pe cele din gradina, este sa alegi plantele de apartament care infloresc frecvent si nu au nevoie de ingrijire deosebita.

Iti prezentam cateva plante de interior care iti pot aduce primavara in casa prin frumusetea florilor lor. Nu sunt greu de intretinut, se adapteaza usor si te poti mandri mai tot timpul cu ele.

Orhideea Phalaenopsis


Orhideea are una dintre cele mai rezistente inflorescente, care poate dura pana la sase luni. Numita si Orhideea-fluture (datorita florilor sale ce amintesc de forma fluturilor), Phalenopsis este, fara indoiala, cea mai facila dintre toate orhideele.


Este recomandata pentru incepatorii ce doresc sa creasca orhidee in locuintele lor. Phalaenopsis poate fi asezata la fereastra, pe pervaz, fiind iubitoare de lumina.

Aceste orhidee nu se planteaza in pamant, ele avand nevoie de un substrat special, un amestec din coaja de copac, muschi, pietris si nisip.
Cand iti cumperi o orhidee, alege una cu boboci, ceea ce indica faptul ca planta este la inceputul etapei de inflorire. Te poti bucura astfel sase luni de minunatele flori ale orhideei tale.

Begonia elatior


Originara din America de Sud, begonia este o planta care te rasfata cu o multime de flori, daca ii oferi conditiile adecvate.

Begonia poate inflori tot timpul anului, fara sa necesite o ingrijire complexa.
Iubeste lumina, dar nu razele directe si fierbinti ale soarelui, din mijlocul verii, ci o lumina naturala constanta.


Intre doua udari pamantul se poate zvanta usor la suprafata, prea multa apa putand sa ii degradeze radacinile. Taie florile uscate si ciupeste varfurile in perioada de vegetatie pentru ca planta sa devina cat mai stufoasa.

Kalanchoe


Kalanchoe este o planta foarte usor de ingrijit, fiind prezenta in foarte multe case, ca planta de interior. Florile sale sunt marunte, dar adunate in buchetele stufoase, ceea ce o transforma intr-o ideala planta cu flori de apartament.

Este originara din Madagascar si Africa, iar cel mai des tip intalnit este Kalanchoe blossfeldiana.
Gasesti Kalanchoe intr-o gama variata de culori, precum galben, roz, rosu, portocaliu si alb.

Infloreste in special primavara, dar poate fi fortata sa infloreasca si in restul anului daca se mentine o temperatura de peste 10 grade Celsius si planta are lumina suficienta.


Pamantul trebuie sa fie tot timpul umed, dar fara ca apa sa ramana in permanenta in vasul de scurgere. Planta iubeste lumina, dar nu si razele arzatoare directe. Daca planta creste in inaltime, dar fara sa produca flori, lumina este insuficienta. Taie-i varfurile si plaseaz-o intr-o zona mai luminoasa.

Dupa ofilirea florilor, tijele florale se taie deasupra primelor frunze, pentru a-i permite regenerarea.
La cateva saptamani dupa taiere, se pot observa noi boboci imediat deasupra primelor frunze.

Un articol de Georgiana Dorobantu
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pompilia pe 4 Mai 2010, 15:18
    goloxinii

    sunt din bucuresti a-s dorii si eu niste frunze de gloxinii nu am astfel de flori si-mi plac tare mult daca se poate stau in cartierul rahova multumesc

    1
    0

  • sarmanamariajospalaria pe 13 Apr 2010, 11:28
    am o begonie , sa-mi traiasca !

    imi moare begonia oameni buni ! ce ma fac cu ea ? invatati-ma si pe mine niste skilluri : cata apa sa ii pun ? o data la cat timp ? pot sa o mut din locul ei sau nu ? i-am schimbat pamantu in martie si tot degeaba ! daca as sti si cum sa postez o poza sa va arat in ce hal arata , as face-o ! multumesc anticipat ! ,i

    1
    0

  • ioana-50 pe 7 Apr 2010, 10:26
    gloxinii

    Mirela, acum e cam tarziu ca sa mai cumperi bulbi, eu mi-am inmultit gloxiniile din frunze.Iti dau eu frunze dar unde locuiesti?

    0
    0

  • loretta ellenuta pe 5 Apr 2010, 16:29
    tot o planta e.....

    daca cunoaste cineva o persoana care altoieste lamai, rog mult sa ma contacteze pe mail sau mobil 0728.472.603

    1
    0

  • arrwen pe 26 Mar 2010, 17:44
    @mirela lazar

    Gasesti bulbi de Gloxinia in magazine de amenajari si decoratiuni precum Praktiker, Bricostore, Hornbach etc. Un bulb costa in jur de 7 lei.

    0
    0

  • mirelalazar pe 20 Mar 2010, 23:17
    gloxinii

    are cineva bulbi de gloxinii sau frunze de vanzare????????

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod