Ocupa-te de sera

Daca vrei ca plantele tale sa se simta bine si pe timpul iernii,amenajeaza o sera pentru ele. Poti planta acolo si salata sau altelegume. Nu iti va ocupa foarte mult timp...
Daca vrei ca plantele tale sa se simta bine si pe timpul iernii,amenajeaza o sera pentru ele. Poti planta acolo si salata sau altelegume. Nu iti va ocupa foarte mult timp sa ai grija de ea. Ba mai mult,cu timpul, iti va fi greu sa pleci prea repede din mijlocul plantelortale.

Daca ai deja o sera, iata ce trebuie sa faci in aceasta luna:

Fa lumina in sera ta
In fiecare anotimp este bine sa speli geamurile serei tale. Cu catgeamurile vor fi mai curate, cu atat mai multa lumina isi va face locin sera ta, mai ales la plante.

Foloseste un furtun si o stropitoare cu care sa speli fiecare geam inparte.
Alege o zi ceva mai calduroasa pentru a-ti duce la bun sfarsittreaba.

Izoleaza-ti sera
Izoleaza-ti sera folosind polietilen. Foloseste materiale speciale pentrusera pentru ca acestea iti vor feri plantele si in zilele cu soare.

Prinde pur si simplu fasia de polietilen folosind clestisori de plastic.

Mai incet cu udatul
Nu mai uda atat de des plantele. Ai grija ca temperatura din sera safie nici prea ridicata, dar nici prea scazuta si ca aerul sa circulecum trebuie pe acolo.

Bulbii in ghivece
De acum ar trebui sa cam termini cu plantatul bulbilor ce vor rasarila primavara.
Printre ei se numara narcisele, lalelele si crinii. Apoiaseaza ghivecele in loc ferit de ploaie si de temperaturi prea mari sauprea mici.

Salata
Nu uita sa plantezi salata. Orice soi care iti place iti va prinde binela iarna.

Controlul de sanatate
Verifica in fiecare saptamana plantele tale din sera. Vezi daca auaparut boli pe frunzele lor, daca se usuca florile si in general dacaarata sau nu bine. Ai grija sa nu fie atacate de vreo ciuperca.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod