Ocupa-te de gradina

Cui nu ii place sa ingrijeasca florile din ghiveci si in cele mai fericite cazuri pe cele din gradina? Ai vazut probabil cum face asta bunica ta pasionata de flori...
Cui nu ii place sa ingrijeasca florile din ghiveci si in cele mai fericitecazuri pe cele din gradina? Ai vazut probabil cum face asta bunica tapasionata de flori sau mama, care a incercat sa-ti impartaseasca cateceva din tainele gradinaritului.

Unele sfaturi le tii minte, pe altele le-ai mai uitat. Iata insa catevatrucuri ce te vor ajuta sa te descurci cu bine in gradina sau printreghivecele cu flori.

Potejeaza-ti bratele
Nu arunca pantalonii din jeans invechiti. Taie cracii pantalonilor sipune-i pe baratele tale atunci cand tai crengile copaceilor din gradinasau cand schimbi pamantul la flori.
Te poti simti cam prea "imbracata",dar mainile tale vor fi protejate.

O rogojina mereu la indemana
Ca sa nu-ti murdaresti pantalonii ia o mica rogojina cu tine atunci candstai in genunchi pentru a sapa in jurul trandafirilor sau pentru a-tipregati plantele pentru iarna.

Curata pavajul
Pavajul dintre straturile de flori sau din oricare alt loc din gradina tapoate fi curatat foarte usor cu ajutorul nisipului. Pune cateva lopetide nisip peste pavaj apoi perie suprafata cu o perie mare si cu multspor.
Nu uita ca la final sa inlaturi nisipul care a mai ramas.

Protejeaza-ti mainile
Manusile pentru gradinarit sunt folositoare, dar atat de mari! Parcaniciodata nu poti gasi marimea potrivita tine cand vine vorba de ele. Iardaca nu le porti in timp ce-ti faci de lucru prin gradina, vei aveade lucru mai tarziu cu curatatul mainilor. Crema pentru maini folositainainte de a incepe treaba te poate ajuta sa te cureti mai usor dupa cetermini.

Nu-ti pierde uneltele
Vopseste coada uneltelor tale de gradinarit intr-o culoare cat maivie.
Cu cat va fi una mai vie, cu atat le vei gasi mai repede. Vei vedeacat timp vei economisi atunci cand le vei cauta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod