Miltonia, orhideea padurilor tropicale

Miltonia sau Miltoniopsis este originara din America de Sud. Aceste plante, in marea lor majoritate, cresc in padurile tropicale, avand flori de lunga durata si foarte...

Miltonia sau Miltoniopsis este originara din America de Sud. Aceste plante, in marea lor majoritate, cresc in padurile tropicale, avand flori de lunga durata si foarte parfumate.

Hibrizii moderni pot fi cultivati in ambianta unei locuinte, daca se acorda o atentie deosebita atmosferei, substratului de cultura si udarii.

Solul:

Miltonia nu agreeaza un substrat de cultura ce incepe a se descompune, fapt pentru care se recomanda transplantarea anuala a acestor plante, in cursul lunilor de toamna, intr-un amestec usor, ce dreneaza foarte bine.

Se foloseste, in general, un amestec de scoarta de copac sau o mixtura de lana minerala (toarsa din calcar), ambele avand o buna capacitate de retinere a apei.

Nu este permis ca radacinile plantei sa se usuce, dar in acelasi timp este important ca vasul sa aiba o buna scurgere, astfel incat planta sa nu stea niciodata in apa.

Avand in vedere frunzisul fin, subtire si pseudobulbii de dimensiuni mici, Miltonia nu trebuie tinuta intr-o atmosfera calda, cu niste curenti de aer ce ar putea duce la deshidratarea plantei.



Atmosfera cea mai potrivita pentru Miltonia este una cu temperaturi moderate si o buna umiditate atmosferica.

Umiditate:

Se recomanda a se uda cel putin o data pe saptamana, chiar mai des, daca solul pare a fi uscat excesiv. Se fertilizeaza o data la fiecare 2 luni, de-a lungul sezonului de crestere a plantei, folosind un ingrasamant echilibrat, solubil in apa (o lingura la cca. 3,3 l apa).

Nu trebuie aplicate ingrasaminte in cursul lunilor de toamna si iarna.

Florile Miltoniei dureaza pe planta aproximativ 6 saptamani, insa nu dureaza la fel de mult ca si floare taiata (de aceea nu sunt potrivite pentru aranjamente florale).


Cerintele plantei fata de lumina sunt asemanatoare cu cele ale Phalaenopsis sau Paphiopedilum - lumina stralucitoare, dar indirecta.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sandra pe 13 Nov 2008, 08:38
    ingrijire miltonia

    am si eu o orhidee miltonia si nu stiu ce se intampla pentru ca se ingalbenesc frunzele si apoi ii cad,chiar incep sa se ofileasca si florile.are vreo importanta daca am mai mutat-o din cand in cand?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod