"Lucky Bamboo" sau bambusii norocosi

Daca va doriti pe birou plante verzi de interior cu cerinte minime de ingrijire, atunci "lucky bamboo" poate fi exact ceea ce cautati. In ciuda numelui, "lucky bamboo"...

Daca va doriti pe birou plante verzi de interior cu cerinte minime de ingrijire, atunci "lucky bamboo" poate fi exact ceea ce cautati. In ciuda numelui, "lucky bamboo", adica "bambusi norocosi", nu sunt de fapt bambusi, dar arata ca niste bambusi.

Denumirea lor botanica este "Dracaena sanderiana" si sunt o foarte importanta planta feng-shui. Importati din China, potrivit unei legende asiatice stravechi, "bambusii cu noroc" oferiti sau primiti cadou aduc noroc.

Necesitatile lor de ingrijire sunt minime: tot ce trebuie sa faceti este sa le oferiti igienizare regulata, schimbarea apei din recipient saptamanal, lumina multa, fara soare direct.

Nu este necesara fertilizarea.

Lunar se scoate planta din vas, se spala sub jet de apa neagresiv atat radacinile, tulpinile cat si frunzele, se spala bine vasul si pietricelele din vas (daca exista) si se inlocuieste apa, reasezand apoi planta la loc.

Planta are o tulpina verde de cca 1 cm grosime, segmentata, care in mod normal creste vertical si produce unul sau mai multi lastari cu frunze. Tulpina se taie la inaltimea dorita si se sigileaza cu ceara, imediat deasupra mugurului lastarului, ceea ce va stopa cresterea sa si va favoriza cresterea lastarului.



Prin manipularea sursei de lumina, bambusii pot fi dirijati sa creasca in forme spiralate.

In Occident, "bambusii cu noroc" tind deja sa inlocuiasca buchetele din flori taiate. Aceasta pentru ca ei se pastreaza tot in recipiente cu apa, dar au viata indelungata si isi pastreaza aspectul decorativ pe termen lung.

"Bambusii cu noroc" sunt oferiti la fir sau in aranjamente special concepute. Numarul si marimea firelor din aranjament nu sunt intamplatoare, existand semnificatii precise pentru fiecare tip de aranjament. Sunt la moda aranjamentele in forma de piramida, de forme geometrice impletite, de perete, etc.


Semnificatia numarului de trepte:

Trei trepte aduc fericire, sanatate si longevitate;
Cinci trepte stimuleaza cele cinci elemente ale vietii;
Sase trepte aduc sanatate;
Opt trepte aduc dezvoltare si prosperitate;
Zece trepte simbolizeaza perfectiunea si implinirea;
Douazeci si una de trepte ofera o binecuvantare extrem de puternica.

Simbolistica oferirii "bambusilor cu noroc" sub forma de cadou nu este valabila doar in mediile de afaceri, ci are o acoperire mult mai larga:

Cariera: urca scara (avansare ierarhica);
Business: succes si prosperitate in afaceri;
Sanatate: longevitate, sanatate si viata linistita;
Religie: pace sufleteasca, onoare si virtute (Zen);
Viata sentimentala: un suflu nou;
Feng Shui: crearea energiei pozitive in ambient (Chi).


Nu ezitati sa oferiti cadou bambusi cu noroc, sunt o alegere excelenta!

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alice pe 9 Iul 2012, 21:50
    bambusul

    am un bambus si de la radacina ii creste un lastar de cativa cm.ce pota sa ii fac?il las sa creasca?

    0
    1

  • eu pe 29 Dec 2009, 11:19
    raspunsuri

    aici nu se dau si raspunsuri?chiar vreau sa stiu si eu daca pot sa-l mut intr0un vas transparent si sa le pun pietricele sua nisip daca trebuie,el acum fiind cu radacinile in buretele de la magazin si intr-un vas mic si urat ;)

    10
    0

  • mihaela pe 8 Mar 2009, 08:24
    cum sa ingrijesc bambuso

    mihaela ma numesc si am 3 bambusi ,ce se intampla daca i-am luat ceara jos din capat la un bambus caci are numai un mugure si tulpina e dreapta a bablusului as putea sa o fac sa se spiraleze. va rog sa ma indrumati

    1
    6

  • corina pe 11 Aug 2008, 17:31
    nu stiu ce sa fac

    mi-am cumparat ieri o astfel de planta si are in vasul in care e un burete de jur-imprejurul tulpinelor primei trepte si nu stiu ce sa fac,dak sa-l scot sau sa il las...si pe hartia cu instructiuni de ingrijire scrie sai pun apa 2 cm in vas...

    12
    0

  • dana pe 25 Apr 2008, 22:30
    se usuca

    il am de 3 ani si acum incepe sa se usuce frunzele si tulpina.ce sa fac sa nu se mai usuce?

    18
    0

  • dodu pe 9 Mar 2008, 10:07
    daca

    Daca luam dopul de ceara din varf ce se intampla?

    11
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod