Îngrijirea daliilor. Reguli pentru plante înflorite până toamna târziu

Daliile se numără printre cele mai frumoase și variate flori de grădină. Există în atât de multe culori, forme și dimensiuni încât pur și simplu nu ai cum să nu le iubești. Află cum se îngrijesc corect daliile
Daliile sunt flori de grădină cu tuberculi, care te vor bucura cu florile lor minunate de la începutul verii și până toamna târziu. Culoriile daliilor sunt extrem de variate, de la alb, galben, portocaliu, roșu, rozu, mov, grena etc. De asemenea, aceste plante cu flori pot fi pitice sau pot crește până la o înălțime de 1,80 m, în funcție de soi.

Iată tot ce trebuie să știi despre îngrijirea daliilor:


Îngrijirea daliilor: Când se plantează daliile


Daliile se plantează la finalul primăverii, după ce a trecut pericolul de îngheț, în luna mai, când temperatura solului ajunge la 10-15 grade Celsius.
Solul trebuie să fie unul bine drenat, pentru a evita putrezirea tuberculilor. Dalia are nevoie de multă lumină pentru a înflori abundent și preferă razele directe ale soarelui. De asemenea, udarea adecvată este foarte importantă pentru ca daliile tale să facă multe flori întreaga vară. Udarea prin picurare, de cel puțin două ori pe săptămână pe timp de vară, este esențială pentru a avea dalii înflorite tot timpul.

Citește și: Cum se udă orhideele? Cea mai bună metodă

Îngrijirea daliilor: Când se scot tuberculii de dalie


Pentru că dalia nu rezistă la temperaturi scăzute, odată cu căderea brumei frunzele și tulpinele se vor înnegri și se vor usca.
Este recomandat să se scoată tuberculii de dalie din pământ la două săptămâni de la prima brumă. Tuberculii de dalie pot fi lăsați în pământ în zonele cu ierni mai blânde. Dacă nu vrei să scoți tuberculii de dalie, poți acoperi rădăcinile cu mulci, un strat de paie sau cu mai mult pământ, formând mușuroaie.

Îngrijirea daliilor: Cum se păstrează tuberculii de dalie


Păstrează tuberculii cu aproximativ zece centimetri din tulpină și curăță-i parțial de pământ. Etichetează tuberculii dacă ai mai multe tipuri de dalii, înfășoară-i cu ziare sau hârtie și așază-i în lădițe sau cutii din carton. 

Tuberculii de dalie se păstrează în beci, magazie, garaj sau alte spații cu o temperatură cuprinsă între 4 și 7 grade Celsius și umiditate relativă.
Dacă aerul este prea uscat tuberculii se vor deshidrata, iar dacă umiditatea este prea mare există riscul ca tuberculii de dalie să mucegăiască sau să putrezească.

Îngrijirea daliilor: Cum se înmulțesc daliile


Cea mai simplă modalitate de a înmulți daliile este prin separarea tuberculilor. De la un an la altul numărul tuberculilor crește, astfel că planta poate fi divizată cu succes.

Îngrijirea daliilor: Cum se întrețin daliile


Pentru că au multe flori și tulpini fragede care se pot rupe cu ușurință, daliile au nevoie adesea de susținere. Le poți lega de araci speciali pentru flori, de gard, plasă sau le poți sprijini pe spaliere.
Daliile pot fi tăiate pentru a stimula înflorirea: ciupește vârfurile astfel încât planta să se ramifice mai mult, elimină lăstarii de pe tulpinile cu flori și îndepărtează florile trecute.

Daliile se fertilizează cu un îngrășământ natural, o dată pe lună. Poți să folosești îngrășământ universal pentru plante cu flori.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod