Ghivecele decorative - culoare in casa ta

Ingrijesti cu drag plantele de interior pentru ca vrei sa fie sanatoase, frumoase si sa ofere un aer de prospetime locuintei tale. Nu conteaza cum arata vasul in care le plantezi, important este sa se potriveasca ca dimensiune.
Ingrijesti cu drag plantele de interior pentru ca vrei sa fie sanatoase, frumoase si sa ofere un aer de prospetime locuintei tale. Nu conteaza cum arata vasul in care le plantezi, important este sa se potriveasca ca dimensiune.

Dar te-ai gandit ca si ghiveciul poate fi o decoratiune interesanta? Poti alege ghivece colorate, pictate sau masti pentru ghiveci cu ajutorul carora sa oferi culoare locuintei tale si sa iti pui plantele in valoare.

O alta varianta este sa te ocupi singura de decorarea ghivecelor. Pe langa faptul ca eviti sa dai o multime de bani pe ghivecele scumpe si elaborate, poate chiar iti vei face un hobby din asta. Decorarea ghivecelor depinde numai de imaginatia si dorinta ta. Ai o multime de variante dintre care poti alege: le poti picta, poti aplica autocolante, materiale textile, scoici, etc.
Iata cateva idei:

Masca de ghiveci cu scoici


Pentru ca suntem in plina vara, o masca de ghiveci care iti aminteste de mare este perfecta. Ai nevoie de un vas suficient de mare incat sa incapa ghiveciul pe care doresti sa-l pui. Poate fi din metal, ceramica, teracota, plastic dur etc.

Materialele necesare sunt: vas, scoici de dimensiuni aproximativ egale, adeziv rezistent la apa - poti folosi chit de rosturi, care este disponibil intr-o gama variata de culori.
 
Sterge bine vasul inainte de a incepe aplicarea scoicilor. Cu o pensula sau o spatula, intinde chitul pe vas, pe o portiune mica, incepand de la gura spre baza. Aplica scoicile, fie intr-o ordine stricta, fie haotic, in functie de efectul pe care doresti sa-l obtii. Dupa ce ai lipit toate scoicile, lasa sa se usuce pentru 24 de ore.
 
Dupa ce s-a uscat complet, aplica un strat uniform de chit, indepartand excesul cu o carpa umeda.
Lasa sa se usuce timp de doua ore, apoi vopseste vasul cu un amestec din doua parti de aracet si o parte de apa.
Lasa sa se usuce, apoi il poti folosi ca masca pentru ghiveci.

Vas de teracota cu dungi


Putina vopsea alba si o banda adeziva pot transforma ghivecele simple de lut in interesante obiecte de decor. Vasele de teracota sunt ideale pentru plantele de interior pentru ca permit radacinii sa respire. Lutul prezinta mici pori prin care se elimina excesul de apa din pamant, chiar daca gaura de scurgere a vasului este blocata.
Ai nevoie de un vas de lut nelacuit, banda adeziva si vopsea lavabila de orice culoare vrei.

Daca folosesti un ghiveci mai vechi, inainte de a aplica vopseaua trebuie sa il cureti foarte bine de praf si pamant cu apa si sapun. Daca pe margini s-au format urme albe (care sunt adesea depozite de calcar), razuieste-le cu un cutit.


In locurile in care vrei sa se pastreze culoarea naturala a teracotei, lipeste benzile adezive. Aplica apoi vopseaua pe toata suprafata vasului, chiar si pe banda adeziva. Lasa sa se usuce, apoi indeparteaza banda. Daca sub banda s-au scurs picaturi mici de vopsea, foloseste o lama sau un cutit pentru a le razui delicat.

Flori pe ghiveci


Daca nu esti prea talentata la desen, sabloanele te ajuta sa aplici forme interesante pe ghivece. Ai nevoie de sabloane de diverse forme (pe care le gasesti in magazinele de bricolaj), vopsea de diferite culori si o pensula.

Sterge bine ghiveciul pe care vrei sa desenezi formele. Pune sablonul pe vas si aplica vopseaua peste el in straturi subtiri. Este mai bine sa aplici putin si de mai multe ori, decat prea mult de prima data.
Foloseste uscatorul de par pentru a accelera uscarea vopselei, apoi indeparteaza sablonul.

Poti folosi diverse culori si diverse sabloane, dar este recomandat sa pastrezi un tipar pentru fiecare vas, astfel incat sa nu fie un amestec haotic de culori si modele.

In locul vopselei lichide, poti folosi o vopsea spray, care se usuca mult mai repede.

Sursa foto: homehints.com.au
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariutza pe 1 Feb 2010, 08:12
    postare anterioara

    Repetarea a fost intentionata.Si in plus decorarea ghivecelor se poate face in orice anotimp nu numai vara.

    0
    0

  • mariutza pe 1 Feb 2010, 08:10
    decorare ghivece plastic

    Nu vreau sa te jignesc dar esti chiar blonda din bancurile romanilor.Sunt atatea solutii de lipit incat ai solutie si pentru decorarea ghivecelor de plastic.

    0
    0

  • Raluca_S pe 23 Aug 2009, 16:17
    ?

    Insa cu ghivecele din plastic ce fac?Pe ele nu le poti picta nici aplica diverse chestii pentru ca nu se lipesc..

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod