Florile iubirii

O luna a dragostei, o luna in care transmitem tuturor celor dragi aprecierea si multumirea noastra. Trandafirii sunt, prin excelenta, forile care exprima...

O luna a dragostei, o luna in care transmitem tuturor celor dragi aprecierea si multumirea noastra. Trandafirii sunt, prin excelenta, forile care exprima cel mai bine dragostea. Insa exista numeroase alte buchete care pot transmite acelasi mesaj, cu un succes la fel de mare.

Bineinteles, in zilele dedicate sarbatorii dragostei, cum ar fi recent importatul Valentine's Day sau traditionalul nostru Dragobete, vanzarile la trandafiri vor creste si, exponential, si pretul acestor flori delicate. 

Inmiresmati si cu petale catifelate, trandafirii sunt incoronati, in ciuda spinilor taiosi, drept florile iubirii. Si este perfect adevarat, din moment ce sensibilitatea lor a fost laudata in atatea opere literare...

Preferati raman trandafirii cu tulpinile lungi si petale de un rosu aprins, desi la fel de frumosi

Cu toate acestea, rosul ramane simbolul si culoarea dragostei, ramanand in topul oricarui indragostit.

Trandafirii miniaturali, cu bobocul mic si delicat, castiga tot mai mult in popularitate, fiind o alternativa excelenta. In plus, aceste flori mici si delicate, cu o varietate de culori - alb imaculat, galben, piersica, roz, crem etc. - pot forma un buchet excelent si bogat in combinatie cu floarea-miresei.

Tine cont de faptul ca florile taiate nu au o viata foarte lunga, astfel incat, atunci cand iti alegi buchetul, opteaza pentru bobocii care abia incep sa infloreasca - in acest fel, te asiguri ca, in curand, intreaga vaza va "inflori", umpland de prospetime locuinta persoanei careia ii faci acest dar...

In cazul in care doresti un buchet-surpriza, opteaza pentru frezii, lalele, azalee, margarete sau chiar garoafe, flori care nu sunt oferite, in mod obisnuit, cu ocazia Sfantului Valentin sau de Dragobete.

Desi cazute in desuetudine, garoafele, in special cele de primavara, sunt optiuni minunate pentru o zi deosebita. Parfumul lor delicat va bucura si va incalzi sufletul persoanei dragi.

La fel ca orice alte flori de primavara, lalelele si freziile pot deveni cu succes florile preferate in astfel de ocazii. Vesele, intr-o plaja larga de culori, cu parfumuri deosebite, acestea vor cuceri, cu siguranta, inima persoanei care le primeste. Iar mesajul pe care aceste flori il transmit este, cu siguranta, unul pozitiv. Imposibil sa gresesti cu astfel de optiuni!

Daca iti este dificil sa te hotarasti asupra unei flori anume, roaga florarul sa te ajute in acest sens - sfaturile unui specialist sunt intotdeauna foarte bune - iti va putea oferi consiliere atat in ceea ce priveste rezistenta florii, cat si in legatura cu mesajul pe care vrei sa il transmiti.

Mentioneaza faptul ca preferi o combinatie din care sa nu lipseasca albul, rosul si rozul, ceea ce ii va oferi florarului o libertate mai mare de "miscare". Un astfel de buchet poate include lalele, margarete sau gerbera (o floare potrivita in situatia in care vrei sa transmiti aprecierea frumusetii) si frezii, dar si flori ceva mai exotice, cum ar fi crinii peruvieni sau anthurium rosu. Cateva fire de floarea-miresei si cateva fire verzi, decorative, completeaza un buchet ideal pentru Ziua Indragostitilor.

Oricare ar fi alegerea ta, nu uita sa protejezi buchetul de frig - desi ne dorim caldura primaverii, soarele se incapataneaza sa se arate, iar temperaturile nu sunt dintre cele mai fericite.
Daca noi nu am uitat inca de iarna, imagineaza-ti ca nici delicatele flori nu pot rezista prea mult timp...

Plante in ghiveci

Daca efemeritatea florilor taiate este motivul care te ingrijoreaza atunci cand oferi cuiva drag un buchet inmiresmat, exista pentru tine optiunea florilor in ghiveci. Reprezinta un cadou excelent, cu atat mai mult cu cat stii ca persoana respectiva este mare iubitoare de plante.

Exista pe piata numeroase optiuni in acest sens: azalee, zambile si lalele de sezon, cyclamen, violete africane sau chiar crizanteme si exoticele orhidee. Unele dintre ele necesita ingrijiri speciale, insa ce poate fi mai frumos decat un boboc ce infloreste sub ochii tai, gratie atentiei pe care i-o acorzi?

Daca vrei ca persoana careia ii faci aceasta surpriza sa fie cu adevarat incantata, orhideele reprezinta optiunea perfecta, deoarece lasa o impresie puternica, fiind elegante si distinse.

Orhideele au sporit in popularitate si in tara noastra, unele dintre aceste specii putand fi cultivate fara probleme si in interior. Exista pe piata o varietate de specii, atat de flori taiate, cat si de plante in ghiveci, care pot deveni un cadou excelent de Ziua Indragostitilor. Orhideele in ghiveci au nevoie de udare frecventa si de umiditate ridicata.

In ceea ce priveste violetele africane, persoana care le primeste nu va avea batai de cap cu ingrijirea lor, de vreme ce se adapteaza foarte usor la mediul inchis al unui apartament.
Inainte de a face un astfel de cadou, nu uita sa te interesezi de cateva reguli de baza pentru cultivarea si ingrijirea plantei respective, pentru ca darul sa fie cu atat mai valoros si bine primit.

Despre violetele africane trebuie sa stii ca au nevoie de caldura, de lumina din plin, insa fara a se afla in bataia directa a razelor soarelui, si sa nu fie udate in exces. Radacinile acestei plante sunt destul de sensibile, astfel incat este nevoie de apa calduta pentru udare, iar stropii de apa nu trebuie sa atinga frunzele, pentru a evita patarea lor.

Daca preferi sa oferi o planta in ghiveci, ai mare atentie la floarea pe care o alegi - opteaza pentru plantele care au mai multi boboci gata sa infloreasca in locul unuia singur in plina floare.

Verifica cu foarte multa precautie starea bobocilor, a petalelor si a frunzelor, atat pe partea exterioara, cat si pe cea interioara - in acest fel, iti poti da seama de starea de sanatate a plantei pe care o achizitionezi.

Nu ai vrea sa oferi in dar o planta care fie necesita ingrijiri speciale, fie nu va putea fi salvata, in ciuda eforturilor celui care o primeste...

Oricare va fi optiunea ta, ataseaza plantei si un cartonas cu regulile de baza ale ingrijirii sale. In hipermarketuri, multe dintre plantele in ghiveci sunt deja insotite de astfel de informatii generale. In caz contrar, poti apela la ajutorul unei florarii.

Cu siguranta, florile reprezinta unul dintre cele mai frumoase si apreciate daruri.

Pentru delicatetea si parfumul lor, pentru frumusetea si starea de bine pe care ne-o induc, pentru mesajul pozitiv pe care il transmit.

Desi a devenit un gest banal sa oferi flori celor dragi, un astfel de dar poate insemna mai mult decat un cadou scump si extravagant. Nu uita sa optezi pentru florile care ilustreaza cel mai bine mesajul transmis si in acest sens poti citi si articolul "Ce semnificatie au florile?".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod