Flori rosu aprins de Aeschynanthus

Originare din regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei, Aeschynanthus (Eschinantus) sunt plante epifite, cu alte cuvinte nu cresc pe sol, ci agatate pe copacii...

Originare din regiunile tropicale si subtropicale ale Asiei, Aeschynanthus (Eschinantus) sunt plante epifite, cu alte cuvinte nu cresc pe sol, ci agatate pe copacii mari din padure.

Se caracterizeaza prin prezenta a numeroase tulpini flexibile, lungi si cataratoare, cu frunze eliptice, de culoare verde inchis, rigide si carnoase, situate la distanta unele de altele.

Florile inmuguresc in timpul verii, au culoare rosie - portocalie stralucitoare, sunt grupate si foarte decorative.

Planta are un aspect cazator, avand o inaltime si un diametru de pana la 60 de cm. Perioada de inflorire este iunie-septembrie. Aeschynanthus este o planta dificil de cultivat, avand nevoie de foarte multa lumina si udare abundenta.



Cultivare:

Aeschynanthus se replanteaza in martie, o data la fiecare trei ani, utilizand amestecuri pe baza de turba si muschi de turba intr-o proportie de 3 la 1.

O data cu trecerea de la primavara la vara, planta trebuie sa fie udata din ce in ce mai mult; cand este foarte cald, este oportun sa o si stropiti zilnic.

De la mijlocul primaverii pana la mijlocul toamnei, este recomandat sa administrati un ingrasamant lichid diluat. Aceasta planta are nevoie de multa lumina, dar nu trebuie sa fie expusa pe perioade lungi direct la soare.

Temperatura ideala in timpul verii este in jurul a 21-27 de grade Celsius.

Cand perioada de inflorire se termina, scurtati tulpinile cu o treime din lungimea lor.

Iarna incetati administrarea ingrasamintelor si diminuati cantitatea de apa, astfel incat pamantul sa fie doar umed.

Reproducere:

Multiplicarea acestor plante se face primavara, prelevand din ramuri butasi lungi de 5-10 cm. Introduceti extremitatea taiata a butasilor intr-o pulbere continand hormoni rizogeni, apoi plantati-i intr-un amestec identic cu cel folosit pentru cultivarea plantelor adulte, adaugand nisip grunjos pentru favorizarea drenajului. Pentru a se produce inradacinarea, este necesara o temperatura de minimum 20 de grade Celsius.

Pericole si precautii:

Planta poate fi contaminata de paduchi si de cosenile fainoase, care produc formatiuni pulpoase pe fata inferioara si pe axilele frunzelor.
In acest caz, indepartati formatiunile pufoase cu ajutorul unei pensule inmuiate in alcool denaturat si repetati operatia dupa doua saptamani - insectele ar trebui sa dispara.

Specii:

Florile de Aeschynanthus javanensis se ivesc dintr-un caliciu in forma de cupa, sunt rosu aprins, iar in interior galben stralucitor, sunt tubulare si putin incurbate. Frunzele sunt mici, usor dintate, ovale, de culoare verde inchis.

Aeschynanthus lobbianus prezinta tulpini lungi cazatoare si frunze mici, eliptice, carnoase, verde inchis. Florile sale, care inmuguresc vara, sunt tubulare, colorate rosu aprins, cu partea interna galben - crem.


Mai rara decat precedenta este Aeschynanthus marmorata, care are frunze ceroase, verzi, cu nervatiunea galbena pe fata inferioara, lungi chiar de 8-9 cm. Florile sunt verzi - galbui cu pete maronii.

Aeschynanthus speciosus este o specie mai mica, inalta de pana la 35 de cm, cu frunze verde deschis si flori rosii - portocalii stralucitoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod