Flori adecvate designului interior

Asa cum putem spune ca fiecare dintre noi are propria personalitate, la fel putem "decreta" si in cazul locuintelor. De regula, un camin preia din gusturile, stilul...

Asa cum putem spune ca fiecare dintre noi are propria personalitate, la fel putem "decreta" si in cazul locuintelor. De regula, un camin preia din gusturile, stilul si preferintele proprietarului.

Astfel, nu este de mirare faptul ca ne dorim ca cele mai mici detalii ale designului interior sa ne puna in evidenta personalitatea si felul de a fi.

Iata cum si florile contribuie la acest lucru, punand in evidenta caracteristicile stilului de design interior al apartamentului tau.

Stilul clasic traditional

O locuinta care se incadreaza in aceasta categorie de design interior prezinta o arhitectura formala, cu usi impresionante si masive la intrare, cu un foaier lejer si incaperi decorate individual.

Printre elementele de design distinctive se numara antichitatile si piesele clasice de mobilier, extrem de vechi, cu tapiterii elegante, tesaturi fine, din brocart sau matase.

Astfel de aranjamente clasice pot fi si mai mult puse in valoare cu ajutorul unor buchete de flori deosebite, alcatuite din trandafiri, gladiole, irisi, garoafe, crini sau gura leului, pentru a trece in revista cateva dintre speciile potrivite pentru acest stil de design interior.

De asemenea, poti completa aranjamentul cu cateva detalii sau accente, cum ar fi fructele uscate sau frunzele frumos colorate.

Pentru flori, poti folosi cu succes vazele din cristal, alama, argint sau portelan - acestea sunt materiale excelente pentru aranjamentele florale centrale.

Stilul modern-contemporan

Locuintele moderne, bine puse la punct si, in acelasi timp, chic, sunt caracterizate de linii "curate", suprafete si forme fine si netede.

Tesaturile elegante, matasurile colorate, otelul cu accente de voal sau piele, sticla si alte materiale confectionate de mana omului, toate acestea formeaza stilul modern-contemporan.

Pentru "accesorizarea" apartamentului cu plantele adecvate, alege flori exotice si indraznete, cum ar fi anthurium, heliconia, cale si orhidee.

Aceste flori "merg" bine in combinatie cu liniile ferme si puternice caracteristice acestui stil de design interior, completand spatiul de locuit deschis, curat si functional.



Pentru buna conturare a aspectului dramatic urmarit, opteaza pentru flori care sunt cel mai bine puse in evidenta de vaze din sticla brumata, vase ceramice decorative sau containere metalice cu finisaje din otel inoxidabil sau dintr-un aliaj de cositor plumb.

Stilul victorian

Catifea, satin, panza de bumbac cerata, organza si dantela confera senzatia de romantism si delicatete intr-o locuinta decorata in stil victorian. Culorile pastelate sau imprimeurile cu nuante calde sunt utilizate pentru a incanta simturile.

Florile cu parfum puternic (spre exemplu, trandafirii, bujorii, levantica, freziile si gardeniile), impreuna cu nuante de lila, roz, galben, crem sau culoarea piersicii, completeaza atmosfera romantica si senzuala.

Potentialul acestor culori care inspira tandretea va fi maximizat in vaze din sticla transparenta, cristal sau argint.

Stil casual

Stilul de design interior casual se axeaza asupra placerilor simple ale vietii.
Decorul include mobilier din lemn natural, de culoare deschisa (din pin, stejar albit sau finisaje pictate cu alb), cu fibre de in sau bumbac, in tonuri neutre.

Avand in vedere faptul ca astfel de locuinte sunt destinate, in special, detensionarii si "luptei" impotriva stresului, florile asigura echilibrul.

Combinatia perfecta include plante verzi (cum ar fi cyclamen, kalanchoe, iedera sau pothos, numit si philodendron vargat), grupate in cosulete, si flori (spre exemplu, floarea soarelui, margarete, hortensii, lalele sau nemtisor de munte), amplasate intr-o vaza din sticla transparenta, un urcior sau un vas din ceramica.

In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii si idei despre modalitatea optima de integrare a plantelor in spatiul tau de locuit, nu ezita sa apelezi la sfatul florarilor.

Acestia iti pot oferi consultanta in ceea ce priveste stilul pe care il cauti - cel putin in materie de aranjamente florale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod