Cum să-ți amenajezi o grădină pe balcon. 20 de idei

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Chiar dacă ai puțin spațiu, poți crește până și legume pe balcon dacă folosești metodele potrivite. Descoperă câteva trucuri simple și utile
Nu ai neapărat nevoie de o grădină în adevăratul sens al cuvântului pentru a cultiva legume, verdețuri sau arbuști fructiferi. Îți poți folosi balconul, iar eficientizarea spațiului este cheia succesului. 

Poți cultiva pe balcon o gamă variată de legume și verdețuri.
Printre cele care sunt ușor de îngrijit se numără roșiile, castraveții, ardeii, salata verde, rucola, dar și ierburi aromate precum busuioc, rozmarin, cimbru, pătrunjel etc.

Iar dacă ești de părere că nu ai spațiu, ai putea fi surprinsă de câte soluții există.
De exemplu, un spalier din lemn fixat pe un perete poate fi folosit ca suport pentru ghivecele tale. Poți cultiva în acest fel mai multe tipuri de legume și ierburi aromate, folosind spațiul pe verticală. 

De asemenea, o scară poate fi transformată destul de ușor într-un suport pentru ghivece.
Îți vei putea crește legumele în plan vertical, economisind mult spațiu. 

Pentru ierburile aromate poți folosi un sistem de ghivece suspendate, astfel încât să păstrezi loc pe podea pentru recipientele mari cu pământ, în care să plantezi roșii, ardei, salată etc. 

Fiind plante agățătoare, castraveții pot fi plantați în jardiniere deasupra cărora să fixezi un spalier sau o plasă.
Vor urca pe suportul pe care l-ai fixat și îl vor îmbrăca cu frunzele lor, fiind în același timp plante utile și decorative.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod