Cum să plantezi un lămâi din semințe

Data viitoare când folosești lămâi pentru a face o limonadă sau pentru a aroma un preparat, nu mai arunca semințele, păstrează-le.
Le poți folosi pentru a crește propriul lămâi. Lămâiul este una dintre cele mai frumoase plante. Pe lângă frunzele sale de un verde închis și florile ca de zăpadă, dă și o aromă plăcută și revigorantă. În câțiva ani, vei începe să vezi fructe și flori de care vei fi foarte mândru. Iată cum poți să plantezi și să crești un lămâi din semințe!

Învață cum să plantezi un lămâi din semințele acestora


Lămâile au un conținut bogat de vitamina C și ajută organismul să lupte împotriva răcelilor și gripei. Aceste fructe pot fi folosite pentru prepararea de băuturi sănătoase, pentru deserturi sau pentru aromarea preparatelor culinare.
Pentru a crește un lămâi din semințe vei avea nevoie de:

- o lămâie
- sol și îngrășăminte naturale
- un ghiveci de aproximativ 60 centimetri lățime și 30 centimetri înălțime
- un alt vas cu lățimea de 15 centimetri și adâncimea de 15 centimetri

Instrucțiuni pentru a planta un lămâi din semințe


Mai întâi, umezește solul. Acesta trebuie să fie umed, nu inundat de apă. Apoi, umple vasul mai mic cu pământ, lăsând 2-3 centimetri liberi deasupra. Taie o lămâie și ia o sămânță din aceasta.
Curăță sămânța de pulpă și îngroap-o imediat în vasul mic. Trebuie să fie la aproximativ 1 centimetru adâncime. Pulverizează puțină apă peste pământul de deasupra seminței. Acoperă vasul cu o folie de plastic și sigilează marginile. Fă mici găuri în folie cu un creion, apoi pune vasul într-un loc însorit și cald.

Pulverizează apă din când în când. Solul nu ar trebui să fie niciodată uscat, ci umed. După aproximativ două săptămâni, când începe germinarea, dă la o parte folia.
 

Roadele lămâiului

 
Asigură-te că planta primește cel puțin 8 ore de lumină și adaugă îngrășământ natural în mod regulat. Analizează dacă lămâiul are probleme cu insectele sau diferite boli.
Taie întotdeauna frunzele maronii și moarte și folosește pesticide dacă este nevoie. Odată ce planta crește prea mult pentru vasul mic, trebuie transferată în ghiveciul mai mare. Te poți aștepta la lămâi crescute de tine în doi sau trei ani.
 
Vă recomandăm să acordați o atentie destul de mare și asupra calității apei cu care udați lămâiul. Apa care conține clor și calcar nu este bună pentru lămâi. În schimb, dacă i-ați oferit toate condițiile necesare, atunci vă puteți aștepta la roadele sale. 
 
 
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • msc pe 28 Feb 2019, 08:37
    Lamai

    Noua planta nu va produce lamai... Va trebui altoit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod