Cum să cultivi busuiocul în ghiveci

Pastele cu suc de roșii proaspete nu au farmec fără puțin busuioc, iar sosul pesto este un adevărat deliciu, însă nu îl poți prepara fără a avea la îndemană câteva frunze din această plantă-minune.
Desigur ca pe langa un gust si o aroma deosebite, busuiocul are si o multime de proprietati terapeutice. Daca vrei sa te bucuri de toate acestea fara a alerga mereu la cel mai apropiat supermarket, poti planta busuiocul in ghiveci. Nu este greu sa faci acest lucru, chiar daca nu ai o gradina la dispozitie. In cele ce urmeaza, noi iti vom da toate sfaturile necesare, astfel incat sa nu intampini probleme.

Iata cum sa cultivi busuiocul in ghiveci si cum sa il ingrijesti!


Busuiocul - o planta de apartament cu o aroma deosebita


Busuiocul (Ocimum basilicum) este o planta folosita adesea in bucataria mediteraneana. Gustul sau este foarte aromat si distinct, potrivindu-se de minune cu branzeturile, de exemplu.
Daca vrei sa il cultivi, ai nevoie de cateva seminte, de un ghiveci cu diametrul de 15-30 cm, care sa aiba un orificiu in partea de jos, pentru a-i permite apei sa se scurga, si de un sol potrivit, bine drenat, pe care il poti achizitiona de la o florarie. Citeste continuarea oe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod