Copaci cu Feng Shui fast

Exista doi copaci foarte favorabili, asociati cu longevitatea. Acestia sunt bambusul si pinul. Ei sunt foarte indragiti si respectati in China si Japonia...

Exista doi copaci foarte favorabili, asociati cu longevitatea. Acestia sunt bambusul si pinul. Ei sunt foarte indragiti si respectati in China si Japonia, fiind o tema predilecta in aproape toate ramurile artei si mestesugurilor.

Bambusul

Bambusul este, probabil, marele favorit, fiind foarte des intalnit in arta, poezia si literatura chineza. Chinezii cred ca bambusul poseda puteri misterioase, iar daca este atarnat in casa, poate alunga spiritele rele.

Transformat in clopotei de vant si fluiere, bambusul poate fi folosit ca puternic antidot impotriva chi-ului negativ. Pentru ca este mereu verde si infloreste in tot timpul anului, bambusul simbolizeaza longevitatea, durabilitatea si rezistenta.



Creste bine in toate zonele Chinei, dar si in multe alte parti ale lumii. Este foarte benefic daca ai un palc de bambusi care sa reprezinte dragonul, in partea stanga a casei, iar, daca sunt plantati in spatele casei, ei simbolizeaza un sprijin solid, aducand noroc, mai ales pentru cei implicati in afaceri.

Plantat langa partea din fata casei, bambusul atrage fluxul de chi favorabil. Crescut oriunde altundeva, el reprezinta longevitatea si sanatatea.

Alege varietatile aclimatizate in tara sau regiunea ta. Daca nu ai o gradina mare, cauta varietati mai mici sau cumpara bambusi decorativi, care pot fi crescuti in ghivece.

Evita plantarea bambusilor opriti artificial din crestere, dar nici nu ii lasa sa creasca excesiv de mari; nici unul dintre aceste cazuri nu este considerat de bun augur.
Pentru un Feng Shui mai bun, inlatura intotdeauna orice este batran sau mort. Daca ti se pare prea complicat, cauta varietatile cu crestere mai lenta, care au tulpini inalte si infrunzite.

Pinul

Se prea poate ca pinul sa fie cel mai vechi si mai renumit simbol al longevitatii, mai ales datorita caracterului sau peren.

Adeseori, este plantat alaturi de chiparos si, pentru ca nici una dintre aceste specii nu se ofileste, nici chiar in cele mai aspre ierni, ei simbolizeaza prietenia eterna, care se cunoaste la cea mai crunta nevoie.

Pinii, in special, sunt asociati cu fidelitatea si loialitatea, cauza pentru care au devenit motive extrem de frecvente in pictura peisagistica si poezia orientala.



Este excelent sa plantezi un pin in gradina. Pune-l langa casa, de preferat in spate. Rareste-i crengile daca nu doresti sa creasca prea mare sau modeleaza-i forma, pentru a se putea potrivi cu stilul gradinii tale.

Alege intotdeauna varietatea care se potriveste gradinii in cauza. Se gasesc numeroase specii diferite de plante perene, de la magnificul ienupar pana la mult mai decorativul brad de Craciun. Totusi fii atenta, deoarece acesti pomi cresc foarte inalti. Pentru gradinile mici, alege varietatile pitice.

Se spune ca anumite triburi de indieni din America folosesc crengile de pin pentru a purifica energiile din locul in care traiesc.
Interesant este ca, in loc de pin, chinezii folosesc bambusul in acelasi scop.

De asemenea, exista un vechi obicei prin care, in timpul zilelor mohorate ale iernii, se aduc in casa crengi de pin sau alti copaci pereni, pentru a simboliza viata. Aceasta traditie a supravietuit pana astazi, sub forma bradului de Craciun.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ally pe 13 Feb 2009, 16:39
    hm..

    bambusul meu a crescut f mult.dar e drept.nu e ondulat.si nu e pretentios.. chestia cu:e norocos nu e adevarata.de cand l-am luat am racit de 2 ori.. :))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod