7 legume care se regenerează din resturi. Le poți crește în bucătărie!

7 legume care se regenerează din resturi. Le poți crește în bucătărie!

Înainte să arunci cozile, rădăcinile și resturile de legume sau verdețuri la gunoi, ar trebui să știi că multe dintre ele se regenerează, astfel că poți obține fără costuri plante noi. Iată câteva dintre ele:

Salata verde

Nu arunca cotoarele rămase de la salata verde. Așază-le într-o jardinieră cu pământ, pune-le într-un loc luminos și udă-le din când în când. În câteva zile vei observa cum din centrul lor încep să crească frunze noi.





Ceapa

După ce ai tăiat partea cu rădăcină a unei cepe, las-o să se usuce timp de câteva zile, apoi pune-o într-un vas cu pământ. Firele verzi de ceapă vor începe să crească curând, iar tu le vei putea folosi iar pentru salate. Procedează astfel de fiecare dată când tai ceapa uscată pentru mâncare.
Este o metodă foarte simplă de a avea frunze verzi de ceapă în fiecare salată.




Busuiocul

Este foarte simplu să înmulțești busuiocul proaspăt cu ajutorul a câtorva ramuri tinere. Tot ce trebuie să faci este să tai lăstarii și să-i pui într-un pahar cu apă. Schimbă apa o dată la câteva zile pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor. După ce lăstarii au făcut rădăcini, plantează-i într-un ghiveci cu pământ. Vei avea astfel o plantă nouă de busuioc!




Țelina

Fie că este vorba de țelina apio, care face tulpini groase, comestibile, fie că este țelina clasică, ale cărei frunze sunt folosite în mâncărurile gătite și în salate, este foarte ușor să crești țelina din resturi. Taie țelina de la bază și pune-o în apă timp de trei zile.
După ce au început să se formeze rădăcini, planteaz-o într-un ghiveci cu pământ, lăsând frunzele la suprafață, apoi îngrijește-o ca pe o plantă de apartament obișnuită.





Ceapa verde

După ce ai consumat frunzele de ceapă verde, nu arunca părțile cu rădăcină. Pune-le într-un pahar cu apă, având grijă ca rădăcinile să fie acoperite cu apă. Frunzele verzi vor începe să crească în aproximativ zece zile.




Usturoiul

Se întâmplă uneori ca usturoiul să încolțească în dulap și să îl arunci pentru că devine moale și nu mai are același gust. Dar în loc să arunci cățeii de usturoi încolțiți, pune-i într-un pahar cu suficientă apă încât numai rădăcinile să fie acoperite.
În câteva zile vei avea usturoi verde!




Ghimbirul

Poți crește singură ghimbirul la tine în bucătărie, fără să mai fii nevoită să cumperi. Pune în pământ o bucățică de ghimbir și udă-l din când în când. În câteva uni rizomul va crește în pământ și la suprafață vor apărea lăstari verzi. Este o metodă simplă de a avea mereu ghimbir proaspăt.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod