7 cei mai frumoși arbuști pe care să-i plantezi în fața casei

În tradiția Feng Shui, zona din fața casei reprezintă viitorul și ar trebui să arate întotdeauna impecabil. O grădină cu plante care înfloresc în fiecare sezon este perfectă pentru a simboliza un viitor frumos și luminos.
Iar unii arbuști reușesc să transforme complet grădina din fața casei în fiecare primăvara, prin florile lor spectaculoase. Iată câțiva dintre cei mai frumoși arbuști:

Hortensie "Vanille fraise"

Această plantă va deveni rapid starul grădinii tale datorită florilor sale mari, în stil ombre. Culorile sale variază de la alb la roz și durează până la patru săptămâni. Înflorește de la începutul primăverii și până toamna târziu. Hortensia este o plantă iubitoare de apă și ar trebui udată cu regularitate, iar în lunile caniculare chiar în fiecare zi.



Rododendron

În afară de azaleea micuță pe care o poți ține în casă, în ghiveci, din aceeași specie mai face parte și rododendronul, un copac ce face flori spectaculoase. Pentru a rezista pe timpul iernilor geroase, trebuie acoperit cu o folie din plastic.
De asemenea, nu ar trebui să-l plantezi într-o zonă în care sunt curenți puternici de aer.




Forsythia

În mod sigur cunoști această plantă, care este un adevărat vestitor al primăverii. Ramurile acestui arbust se încarcă de flori galbene chiar de la începutul primăverii, de aceea mai este cunoscut ca arbustul de aur sau arbustul soare. Este foarte ușor de plantat și întreținut pentru că nu are nevoie de atenție deosebită. Va trebui numai să-l tunzi în fiecare an, pentru a-i dirija creșterea așa cum dorești.




Călin (Viburnum opulus)

Acest copac face flori sub formă de bulgări mari, albi, care îți vor încânta privirea în fiecare primăvară. Nu este deloc pretențios și tolerează bine iernile geroase și zonele cu vânt puternic. 




Cireș Nanking (Prunus tomentosa)

Pe cât de bine arată florile acestui pom, pe atât de delicioase sunt și fructele sale. Cireșul Nanking este foarte rezistent la frig, iar florile sale de un roz pastelat vor încărca toate ramurile în fiecare primăvară.
Fructele sunt dulci-acrișoare și puțin amărui.



Caprifoi

Cunoscută și sub denumirea de Mâna Maicii Domnului, aceasta plantă urcătoare te va impresiona nu neapărat prin aspectul său, ci prin parfumul îmbietor al florilor. Aroma florilor albe este puternică și plăcută și îți va înmiresma întreaga curte de primăvara și până toamna târziu. Planteaz-o lângă un gard, o pergolă sau o arcadă.



Magnolia

Magnolia este fără îndoială regina grădinilor la începutul primăverii. Florile sale mari, în nuanțe delicate de alb sau roz, încarcă tot copacul și creează un peisaj spectaculos.
Trebuie să ai cel puțin o magnolie în grădina ta. 




Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod