6 plante otrăvitoare pe care le-ai putea avea acasă

6 plante otrăvitoare pe care le-ai putea avea acasă

Ne plac plantele pentru că ne decorează casele și grădinile și aduc natura mai aproape de noi, prin prospețime și culoare. Dar uneori frumusețea lor poate ascunde un secret periculos: unele plante de apartament sau grădină sunt otrăvitoare.
Acestea pot pune sănătatea și chiar viața în pericol copiilor sau animalelor de companie atunci când sunt ingerate. Iată câteva plante otrăvitoare pe care le-ai putea avea în casă sau în grădină:

Plante otravitoare: Dieffenbachia

Dacă numele ei nu îți spune nimic, cu siguranță o recunoști din imagini. Este o plantă de apartament foarte răspândintă pentru că este ușor de întreținut, iar frunzele sale verzi cu striații galbene au un aspect interesant. Dar Dieffenbachia poate fi mortală dacă este ingerată, cauzând inflamarea căilor respiratorii și blocarea respirației.
Chiar și atingerea frunzelor rupte poate provoca arsuri și mâncărimi.




Plante otravitoare: Narcise galbene

Bulbii sunt cea mai otrăvitoare parte a acestei plante aparent inofensive, care este prezentă în aproape toate grădinile. O plantă iubită pentru florile sale de la început de primăvară, narcisa poate fi foarte periculoasă atunci când bulbii sunt ingerați. Provoacă vomă, diaree, convulsii sau aritmie. Aranjamentele floare cu bulbi de narcise în ghiveci pot fi foarte periculoase pentru copii, iar bulbii plantați în grădină sunt un pericol pentru câini.



Plante otravitoare: Hortensia

O plantă iubită pentru florile sale masive în nuanțe de roz, albastru și alb, hortensia nu este deloc inofensivă. Conține o toxină numită cianidă, foarte periculoasă.
Dar înainte de a renunța la această plantă trebuie să știi că devine fatală numai dacă este ingerată în catități mari, ceea ce este puțin probabil. 



Plante otravitoare: Leandru

Leandrul este una dintre cele mai periculoase plante pe care le-ai putea deține. Chiar și o mică parte dintr-o astfel de plantă poate fi fatală . O frunză este de ajuns pentru a pune în pericol viața unui copil. Provoacă letargie, scăderea ritmului cardiac și tremur. Evită această plantă dacă ai copii mici sau animale de companie.
De asemenea, spală-te bine pe mâini după ce o atingi.



Azalee sau rododendron

Apreciată pentru florile sale de o frumusețe deosebită, azaleea este o plantă de apartament care se găsește în numeroase locuințe. Dar toate părțile acestei plante sunt otrăvitoare. Ingerarea unei frunze sau a unei flori de azalee cauzează dureri abdominale, dificultăți de respirare, paralizie, comă și chiar deces.



Plante otravitoare: Philodendron

Secreția produsă de această plantă îți poate irita pielea și gura, provocând inflamarea căilor respiratorii, dificultăți de respirare, arsuri și dureri stomacale. Reacțiile severe sunt rare, dar este de preferat să ții philodendronul departe de copii și animale de companie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod