30 cele mai frumoase arcade cu flori. Ce plante să folosești

Arcadele acoperite cu flori par desprinse din basme și îți pot transforma complet grădina. Nu doar că arată spectaculos, dar sunt și foarte simplu de îngrijit.
În grădinile mici, folosirea eficientă a spațiului este esențială pentru a putea avea o varietate cât mai mare de plante și flori. Iar soluțiile care permit plantarea pe verticală sunt excelente. Printre acestea se numără arcadele, pergolele și grilajele pe care să dirijezi anumite tipuri de plante.

O arcadă acoperită cu o plantă care înflorește de primăvara și până toamna va deveni punctul de atracție al grădinii tale. Iată câteva dintre cele mai potrivite plante cu flori pentru o arcadă:

Trandafirii urcători

Unele dintre cele mai răspândite tipuri de arcade sunt cele acoperite cu trandafiri cățărători. Aceste soiuri de trandafiri cresc înalt și pot acoperi rapid o arcadă sau chiar o pergolă.
Cele mai multe soiuri înlfloresc abundent, de la începutul verii și până toamna târziu.

Clematis

O altă plantă cățărătoare perenă cu flori spectaculoase este clematis sau clematita. Există o varietate atât de mare de culori și tipuri de flori, încât îți va fi foarte dificil să te decizi pe care să le alegi. Clematis crește foarte bine pe pergole, arcade și garduri, fiind una dintre cele mai spectaculoase plante cățărătoare cu flori.

Zorelele

Dacă vrei să ai o arcadă acoperită integral în câteva luni, atunci zorelele sunt alegerea perfectă. Aceste plante anuale cresc extrem de repede, putând îmbrăca rapid o arcadă sau o pergolă.
Florile sale delicate, în nuanțe care variază de la roz, bleu, mov, se deschid în special dimineața, de unde și numele lor inspirat de zori. Trebuie să știi că sunt plante invazive, care se pot răspândi cu ușurință în grădina ta, prin intermediul semințelor. 

Caprifoi sau Mâna Maicii Domnului

Această plantă îți oferă nu doar flori delicate, în tonuri de alb, galben sau roz, dar și un parfum îmbietor. O arcadă acoperită cu Caprifoi îți va parfuma întreaga curte și va atrage numeroși fluturi, dar și albine.
Are o creștere lentă, dar este o plantă rezistentă la frig.

Glicina

Cunoscută și sub denumirea de Wisteria, glicina este o plantă cu flori uimitoare, sub formă de candelabru, în nuanțe de mov, alb sau roz. Glicina are o creștere viguroasă, lianele sale putând să deformeze cu ușurință suportul pe care s-au urcat. De aceea este necesar să investești într-o arcadă sau o pergolă bine ancorată, realizată din materiale reziste precum fier forjat sau lemn gros, dacă vrei să plantezi glicina.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod