17 flori care și-au revenit uimitor după ce au fost salvate: Natura nu se dă bătută!

Nouă din zece persoane care îngrijesc o floare tind să o ude prea mult. Iar o plantă udată în exces necesită mai multă atenție decât una care nu a primit apă. Și totuși, florile au puterea de a-și reveni ca prin minune. Iată câteva exemple uimitoare!
Puțini pasionați cunosc toate informațiile și știu cum să îngrijească corect plantele de interior. Fie că le punem prea multă sau prea puțină apă, aproape toți avem lacune în acest domeniu. Însă cu puțină atenție și puțină muncă, orice plantă neglijată își poate reveni, înflorind spectaculos.

Colecționara de plante Kamilė Trakytė a împărtășit pentru Bored Panda mai multe informații interesante despre îngrijirea florilor. Cea mai importantă este faptul că e mai bine să le uzi mai puțin decât prea mult. Cu alte cuvinte, o plantă care a primit prea multă apă necesită mai multă atenție decât una care nu a fost udată.

Kamilė, coproprietara magazinului de plante Kambarinės gėlės din Vilnius, spune că problemele pe care nouă din zece cliente le au cu creșterea plantelor sunt legate de udarea în exces.
"Oamenii își arată dragostea udându-le, așa că, în mod ironic, le ucid cu dragostea lor", arată ea.

Experta subliniază că plantele se refac foarte greu după ce sunt udate prea mult: "Rădăcinile sunt cele mai afectate și este greu să mai salvezi plantele."

"Eu recomand să cunoști fiecare plantă pe care o crești. Recomandările de a uda o plantă de X ori la Y săptămâni sunt, de fapt, ineficiente, pentru că nu țin cont de condițiile din casă. De obicei, o plantă îți spune ce îi trebuie: dacă frunzele își îndoaie frunzele, cere apă; dacă se pleoștește și apar pete maronii pe frunze, îi dai prea multă apă", arată Kamilė.

La fel de important de știut este că plantele pot rezista fără fertilizatori.
dar sănătatea lor se va deteriora cu timpul. "De fiecare dată când uzi o plantă de interior, ea pierde o parte din nutrienți", spune experta, precizând că dacă vrei o plantă sănătoasă care să arate bine, trebuie să folosești fertilizatori. În plus, aceștia sunt diferiți de cei folosiți pentru plantele pe care le crești în grădină sau în solar.

Kamilė spune că fertilizatorii universali conțin trei elemente esențiale cu care se hrănesc plantele de interior: nitrogen, fosfor și potasiu: "Fiecare dintre acești nutrienți are un rol diferit.
Poți alege fertilizatori care conțin aceste minerale în proporții diferite pentru a obține rezultate diferite. De exemplu, fertilizatorii cu mai mult nitrogen vor ajuta planta să facă mai multe frunze. Cei cu mai mult fosfor ajută înflorirea."


Oricât de neglijate ar fi, plantele de interior au o capacitate uimitoare de a-și reveni dacă primesc puțină atenție. Bored Panda ne oferă o selecție de flori care s-au trezit miraculos la viață, demonstrând cât de puternică este natura chiar și atunci când crește doar în pământul dintr-un ghiveci.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod