Gratuit pe bani

Am aflat de curand ca medicul de familie imi poate elibera retete gratuite cu vitaminele (Elevit si Tardyferon) pe care trebuie sa le iau in perioada sarcinii.

Am aflat de curand ca medicul de familie imi poate elibera retete gratuite cu vitaminele (Elevit si Tardyferon) pe care trebuie sa le iau in perioada sarcinii. N-am beneficiat niciodata in viata mea de retete gratuite, asa ca am fost foarte fericita ca voi profita si eu, in sfarsit, de favorurile sistemului medical romanesc.

Am crezut ca hopul cel mare este obtinerea retetei. Ei bine, m-am inselat! Dupa ce m-am vazut cu hartia in mana am mers la cea mai apropiata farmacie sa-mi iau medicamentele.

Surpriza: farmacia respectiva nu elibera gratuit medicamentele pentru ca nu avea contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Nu-i nimic, am inteles, am mers la urmatoarea unde nu aveau produsele. Si tot asa, pana am gasit una care avea si contract cu CAS si avea si produsele in stoc.

Din pacate, a aparut o alta problema: desi reteta era gratuita, medicamentele respective puteau fi eliberate doar in regim compensat, deoarece ele nu erau produsele de baza, compensate 100% de CAS, ci erau niste produse mai scumpe din pretul carora urma se scada valoarea produsului de baza.

Cu alte cuvinte am achitat aproximativ 40% din valoarea intregii retete.

Oricum, alta solutie nu aveam pentru ca produsele de baza nu se mai fabrica si, chiar daca ar fi existat, gratuitatea se refera strict la medicamentele mentionate in reteta. In plus, farmacista n-ar fi avut voie sa intervina si sa schimbe in vreun fel decizia medicului.

Simt un gust amar?
Probabil de la medicamentele gratuite...

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 15 Apr 2008, 21:07
    "gratuit pe bani"

    draga claudia eu am salariu minim si totusi de 3 luni eu primesc vitaminele doar compensat si nimeni nu m-a intrebat ceva de salariu..

    0
    0

  • titi pe 15 Apr 2008, 18:16
    drepturi persoane cu handicap

    Persoana cu =handicap grav=confor aceleiasi legi la articolul 11punct 1 litera Aare dreptul la dispozitive medicale ca=ABSORBANTE conform CONTRACTULUI-CADRU in sistemul de asigurari sociale de sanatate .In momentul cind ne-am adresat CASEI DE SANATATE PRAHOVA cu toata documentatia si recomandarile medicale ,pentru a cere aceste ABSORBANTE .Raspunsul a fost ACESTEA NU SINT TRECUTE IN CONTRACTUL CADRU .Intreb [legea a aparut in decembrie 2006]cind si cine trebui sa incheie aceste CONTRACT.

    0
    0

  • titi pe 15 Apr 2008, 17:48
    retete gratuite

    Sint asistent prsonal al unei bolnave cu grad deHANDICAP GRAV ,conform legii 448/2006 beneficiaza de medicamente gratuite .In fiecare luna in momentul cind ii se elibereaza medicamentele ,eu trebuie sa platesc o asa zisa diferenta. Termenul sau notiunea de GRATUIT cum pot sa o inteleg .

    0
    0

  • Claudia pe 14 Apr 2008, 13:50
    gratuit...daca esti sarac...

    Mamico esti in uram cu vestile....cred ca deja ai nascut si ai si bebe care merge in picioare :)) NU se mai dau retele gratuite decat la mamicile care au un venit egal cu MINIMUL pe economie...asta inseamna ca daca castigi cu un ban peste minimul pe economie...ai suficienti bani sa iti cumperi singura vitaminele :)))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod