Ce treaba am facut!

Ma trezii la miezul noptii si ajunsei la stalpul portii. Asa zice bunica mea in momentele in care nu e multumita de ceea ce a facut. Asa zic si eu acum. Plecai ieri la spital cu gandul ca ma intorc cu Matei in brate si ma intorsei azi... cu el tot in burta. Nu vrea sa iasa. El nu e pregatit...

Ma trezii la miezul noptii si ajunsei la stalpul portii. Asa zice bunica mea in momentele in care nu e multumita de ceea ce a facut. Asa zic si eu acum. Plecai ieri la spital cu gandul ca ma intorc cu Matei in brate si ma intorsei azi... cu el tot in burta. Nu vrea sa iasa. El nu e pregatit. Eu am colul deschis, am eliminat si dopul gelatinos, am si contractii din cand in cand, pierd si putin sange, am si dureri (dar suportabile), numai ca Matei imi trage clapa. El nu vrea si punct!

La spital mi-au facut calciu intravenos pentru a declansa nasterea dar...

nimic. In afara de senzatia de caldura insuportabila nu stiu sa mai fi avut ceva. Dar caldura aceasta era atat de ciudata... nu e ca atunci cand stai in canicula. Nu! Eu simteam ca imi ia si gura foc de parca mancasem jar ca un cal nazdravan din poveste. Dupa care am avut doua contractii mai dureroase dar mi-am revenit. Starea aceasta m-a tinut aproximativ un sfert de ora dupa care eram fresh, la fel cum venisem – ca o floricica (si la propriu si la figurat). Noaptea m-a vizitat doctorul de cateva ori si m-a controlat sa vada daca e vreo modificare, dar pana la urma l-am sfatuit sa doarma linistit ca, dupa cum se vede, eu am venit la spital sa ma aflu in treaba.
Am mai stat si in sala de travaliu unde veneau gravide, se vaitau de dureri si de contractii, dupa care nasteau... cum era si normal. Eu n-am avut nici un gand. Ai zice ca m-am dus sa sondez terenul, sa vad cum arata sala de nasteri, sa vad care sunt conditiile.

Azi dimineata abia asteptam sa plec acasa. Mi-era rusine sa mai stau acolo sa ocup patul degeaba si mi se parea ca sunt si un pic penibila... Dar... ce sa vezi? Nu eu eram cea mai penibila. Ma intrecea o tipa de 21 de ani care venise sa nasca dar nu stia nici macar ce varsta de sarcina are. Pfuuu...

cum sa nu stii asa ceva? Ca eu tin evidenta si la ore... Intr-un final i-au spus medicii ca mai are o luna si ceva pana naste si scurgerile abundente pe care le acuza nu sunt lichid amniotic. Mda... se poate si mai rau ca mine!

Ce a fost bun in toata expeditia mea? Pai... am vazut ca nu se petrece totul brusc si am timp sa ajung la spital, am vazut ca pe bebe il tin in brate imediat dupa ce il nasc, ca il aduce la san repede si dupa cateva ore de la nastere ma muta in salon cu el. Am vazut ca erau mamici care se ridicau din pat imediat dupa nastere, dar si altele care se chinuiau cumplit (sper sa fac parte din prima categorie).

Am mai aflat ca trebuia sa pun in bagaj un prosopel pentru bebe si am fost foarte foarte incantata  de cat de curate erau lenjeriile de pat, chiar nu ma asteptam... alb imaculat. Pana la urma de asta m-am dus eu la spital acum: sa vad cum stau lucrurile. Am revenit acasa mai calma si mai increzatoare! O sa vina si ziua noastra... nu-i asa, Matei?

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Violeta pe 6 Iun 2008, 09:26
    nici ca mine

    :)) e bine ca tu nu te-ai dus ca mine sa te internezi.... una e sa faci vizite la doctor, alta e sa te duci sa nasti si sa te intorci acasa la fel cum ai plecat:))... ma simteam de parca picasem bacul si sotul meu imi zicea: lasa ca inveti si dai la anu' iar!:)) Nastere usoara si tie si sa ne vedem cu ei in parc si haaaaai.... ca deja m-am plictisit sa astept, nu mai am rabdare. Si in privinta numelor sa stii ca ai dreptate, dar asta e... eu am zis de la 15 ani ca daca voi avea un baiat il voi boteza Matei. Oricum si-a adus si taticul lui aportul la nume si plusat cu Diego (nu e tigrul din Ice Age, nu e nici din telenovele... e de la Maradona):)), deci Matei Diego, da?

    0
    0

  • ALINA pe 6 Iun 2008, 02:39
    ha ha ha!

    Ma amuzi teribil!!! Iti citesc jurnalul de prin luna a 5-a... a lui Matei si a fiicei mele de asemenea!! Initial ea parea sa fie ceva mai mare- cu vreo doua saptamani, dar s-a dovedit ca si Matei era o sarcina mai avansata... asa ca HAI BEBEIII!!! Mai poti? Eu ma contrazic la fiecare 3 minute: "sa vina odata!", "sa faca bine sa mai stea!". Nu mai intrasem de ceva zile (pentru ca tot fac vizite la spital! si eu inca merg la lucru!!- apropo de asta-ma tachineaza prietenii ca daca aud ceva maraind sub birou, inseamna ca am nascut! e fetita mea!!) si eram curioase daca "tacanila" a nascut... nope! Si Matei o trage in piept!! Ha! Noi stam gata de start de prin 26... dar d-ra n-are nici un gand! Asteapta un front atmosferic mai prielnic.... asa mi-a trantit-o azi d-na doctor... din motive de epuizare a unor explicatii logice si plauzibile... dar mie mi-a placut .... si m-am consolat convenabil ca voi naste cand se schimba frontul dom'le!! Mai nou am dezvoltat o ipoteza cu validare peste 20-30 de ani: pe toate invitatiile de nunta va scrie Maia/Daria si David/ Matei (si celelalte combinatii posibile intre aceste nume) va invita la... De cand tot umblu prin maternitate si colegele de monitorizare trec in lumea celor cu bebe adevarat de tinut in brate! (numai eu imi car inca gogosica in burta) bag de seama ca toti baietii se numesc David sau Matei, iar fetele Maia sau Daria! Ma enerevez.... Sa fii sanatos Matei! La fel si Maia mea! Si sa-i citim mai departe aventurile zapacitei si supersimpaticei tale mamici cand va intoarceti acasa!!! Iar tie mamica nu-ti urez nastere usoara (desi iti doresc asa sa-ti fie!) ci...NASTERE! :) La buna revedere electronica pe cand vom fi 4!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod