Frigiderul poate conține peste 8000 de bacterii

Frigiderul poate conține peste 8000 de bacterii! Află cum să-ți protejezi sănătatea!

Printre microorganismele găsite de cercetători în frigidere se numără unele foarte periculoase precum E. coli, salmonella sau listeria. Află care este cel mai periculos loc din frigiderul tău.
Rafturile pentru fructe și legume ale frigiderelor pot conține de până la 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul maxim considerat sigur, potrivit cercetătorilor britanici.

Printre acestea se află microorganisme extrem de periculoase precum E. coli, salmonella sau listeria, responsabile pentru afecțiuni grave, care pot pune viața în pericol.

Testele prelevate din 30 de frigidere, din rafturile pentru fructe și legume, au evidențiat că acestea pot conține în medie 7850 de bacterii pe centimetru pătrat, iar unele dintre probe aveau chiar și 129.000 de bacterii. 

Recomandarea standard pentru suprafețele de preparare și depozitare a alimentelor este 0-10 bacterii pe centimetru pătrat.
 
Paul McDonnel, unul dintre cercetătorii care au condus studiul, a declarat, potrivit dailymail.co.uk: "Scopul frigiderului este acela de a menține mâncarea în condiții optime pentru consum și de a scădea riscurile de dezolvoltare a bacteriilor și mucegaiului, tocmai de aceea rezultatele studiului sunt îngrijorătoare și arată că undeva este o problemă.
Performanța frigiderelor este importantă în special în sezonul cald, când temperaturile ambientale sporesc riscul ca bacteriile să se înmulțească. Temperatura scăzută din frigider, în asociere cu igienizare frecventă, ar trebui să inhibe multiplicare bacteriilor. Dar dacă bacteriile au pus deja stăpânire, iar frigiderul nu este curățat des, atunci acestea se vor multiplica într-o anumită perioadă de timp"
, a mai spus omul de știință Paul McDonnel.

Numărul bacteriilor variază mult în funcție de atitudinea pe care o au oamenii față de curățarea frigiderului.
"Unele persoane scot regulat tot ce au în frigider, șterg interiorul și curăță separat sertarele pentru fructe și legume. Dar pe de altă parte, unele persoane omit să șteargă și aceste rafturi, astfel că ele nu sunt niciodată curățate și de aici probabil că apare problema", a mai spus specialistul.

Pentru ca frigiderul tău să nu se transforme într-un pericol real pentru sănătatea ta și a celor dragi, curăță frigiderul cel puțin o dată pe săptămână. Folosește un amestec de oțet și apă, o soluție naturală cu efect antibacterian.
Șterge interiorul frigiderului cu oțetul diluat și ai grijă să nu ratezi niciun sertar. Pentru a fi sigură că bacteriile nu se dezvoltă în număr alarmant în frigiderul tău, spală cu apă caldă și detergent toate rafturile și sertarele detașabile cel puțin o dată pe lună. Ai grijă ca legumele și fructele să fie spălate și șterse înainte de a le depozita în lada specială a frigiderului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod