Fierul, cel mai bun prieten al unei dimineți puternice

S-a întâmplat vreodată să tragi de cel mic pentru a se da jos din pat? Uneori poate că sunt mofturi, însă o altă cauză ar putea fi nivelul scăzut de energie, care îl determină să fie morocănos și obosit, chiar și după o noapte de odihnă.

În acest caz, alimentația are un rol foarte important. Pentru mai multă forță și energie, cei mici au nevoie de alimente care să le asigure necesarul de vitamine, minerale și mai ales de fier. Fiind un mineral esențial pentru transportul oxigenului, fierul ajută la funcționarea corectă a tuturor organelor și la producerea de energie. De asemenea, este important pentru funcționarea corectă a sistemului imunitar și contribuie la dezvoltarea capacităților cognitive.

Cu toate acestea, anemia cauzată de carența fierului este cea mai frecventă deficiență nutrițională la copiii din România, studiile de specialitate arătând că 1 din 4 școlari suferă din cauza acesteia1.

Așa că a venit timpul să iei măsuri. Campania Nestlé  ”Împreună creștem copii puternici” vine  în ajutorul tău și îți propune un mic dejun bogat în fier, care îl va ajuta pe cel mic să facă față provocărilor zilei.

Propunere de mic-dejun pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani:

-1 pahar de lapte cu NESQUIK Opti-Start sau o porție de cereale NESQUIK cu lapte (30g cereale + 125 ml lapte)

  • -10 migdale crude

  • -1 măr


De ce sunt atât de importante alegerile alimentare pe care le facem pentru micul dejun? O vorbă din popor ne spune că o zi bună începe de dimineață.

Noi completăm zicala și adaugăm - O zi bună începe cu porția esențială de fier! De ce? Dimineața, corpul are nevoie de alimentele potrivite pentru a funcționa la capacitate maximă. În plus, în funcție de calitatea ”combustibilului” oferit celor mici, chiar de la primele ore, aceștia vor putea face față tuturor provocărilor zilei.

În plus, fiind într-o perioadă de creștere, cei mici depind în dezvoltarea lor de aportul de fier. E bine de știut faptul că ei au nevoie de aproximativ 7-10 mg de fier/zi, cantitate care poate fi asigurată cu ușurință, prin alimentație.
Așa că e timpul să te împrietenești cu fierul și să ai grijă ca acesta să se regăsească în dieta copilului tău.

Așadar, bună dimineața familie, bună dimineața copii puternici!

 

*1 Conform unui studiu realizat în 2005 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și a Copilului în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Unicef România;

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod