Fereşte-te de hoţi! 5 lucruri pe care să nu le pui pe Facebook de Paşte

Chiar dacă de Paşte eşti tentată să postezi informaţii personale pe reţelele de socializare, există câteva date pe care nu ar trebui să le divulgi.
Primăvara, cu vremea caldă, cu invazia ei de culori şi cu infuzia de optimism pe care ne-o oferă, este un impuls puternic pentru a deveni mai comunicative, mai deschise şi mai dornice de a ne expune.

În zilele libere pe care le avem de Paşte stăm mai mult pe Facebook, iar imaginile pe care prietenii noştri le postează ne atrag şi ne fac să publicăm lucruri despre noi. Dar e bine să fim, totuşi, foarte atente cu ceea ce postăm, pentru că anumite date pot fi folosite în defavoarea noastră.


Publicaţia Express, citată de Mediafax, a prezentat cinci tipuri de postări pe care este recomandat să le evităm.

1. Plecarea de acasă


Unul dintre mesajele pe care nu este recomandat să le postezi pe Facebook este că pleci de acasă. Informaţia că îţi părăseşti locuinţa le-ar putea da idei hoţilor.

”Dacă tu eşti în vacanţă, nu înseamnă că îşi iau timp liber şi hoţii, iar dacă anunţi pe internet că pleci, casa ta poate deveni o ţintă”, explică ofiţerii de poliţie citaţi de Express.

2. Locul în care te afli


Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere de sărbători, astfel încât să eviţi jafurile, este publicarea locaţiei în care te afli.
De exemplu, dacă îţi postezi locaţia, odată cu o imagine surprinsă într-o altă ţară, este un indiciu pentru infractori că nu ar fi prinşi dacă ar intra prin efracţie în casa ta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod