Dinții copiilor pot fi îndreptați începând de la vârsta de 6 ani

Specialiştii recomandă folosirea aparatelor dentare la o vârstă cât mai mică, când apar primii dinți de lapte, dar și primele anomalii.

Aparatele dentare și-au depășit în ultimii ani statutul de instrumente medicale pentru corectarea poziției maxilarelor și alinierea dinților, susține dr. Laura Mocanu, specialistul în stomatogie generală al clincii Art Implant. Potrivit medicului, acestea au devenit, mai ales în cazul copiilor, adevărate accesorii personalizate, super-colorate.

Tot mai mulți copii, dar și adulți apelează la ortodonție pentru a-și corecta problemele de ordin dentar, mai ales poziția dinților.

”Ceea ce pentru copii e un trend și pentru părinți e în primul rând o problemă de estetică dentară, pentru noi, medicii e o bucurie. Din punctul nostru de vedere, prin funcționalitate obținem și estetica dorită de pacient. Pentru că aceste aparate tocmai asta fac, au grijă ca pacienții să aibă o mușcătură corectă, dinții să fie corect așezați și, implicit, sănătoși. Un dinte strâmb predispune la diverse afecțiuni dentare și gingivale”, explică dr. Laura Mocanu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod