cuplu

Studiu: Bărbaţii care se însoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

Bărbaţii care se căsătoresc cu femei inteligente au numai de câştigat. Un studiu recent arată că ei trăiesc mai mult.
Ultimele cercetări atestă că un creier strălucit prelungeşte durata de viaţă şi reduce riscul de a suferi de demenţă.

"Ceea ce nu i se spune unui băiat, deşi ar trebui, este că dacă vrea să trăiască mult trebuie să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu există o frână mai bună pentru demenţă decât inteligenţa", a declarat Lawrence Whalley, profesor emerit la Colegiul de Medicină şi Ştiinţe Naturale din cadrul Universităţii Aberdeen.

Studiul condus de universitatea scoţiană a analizat starea de sănătate a gemenilor identici.
Cei care nu erau căsătoriţi cu femei inteligente erau mai expuşi bolilor degenerative ale creierului, spre deosebire de fraţii lor gemeni. Astfel, bărbaţii care se căsătoresc cu femei inteligente au mai puţine şanse să sufere de Alzheimer şi de demenţă.

Studii anterioare au descoperit că jocurile care dezvoltă inteligenţa, precum puzzle, şah sau Sudoku, pot ajuta la prevenirea demenţei şi a maladiei Alzheimer prin stimularea activităţii creierului, astfel că teoria potrivit căreia femeile inteligente au un impact pozitiv asupra sănătăţii partenerului pare să aibă sens, notează Health Spirit Body.


O soţie inteligentă se implică alături de soţ în rezolvarea problemelor familiei şi îl stimulează să rămână activ. Ceea ce este şocant e că unii bărbaţi care erau căsătoriţi cu femei deştepte şi aveau semne de demenţă identificate de scanările creierului nu sufereau de simptomele acestei afecţiuni, ca şi cum boala nu s-ar fi instalat; dimpotrivă, erau foarte inteligenţi şi perfect funcţionali, relatează site-ul citat.

Pe de altă parte, încurajarea, atât a bărbaţilor, cât şi a femeilor cu un coeficient ridicat de inteligenţă, reprezintă şi un atu pentru societate şi pentru companii.

Cercetările sociologice atestă că fetiţele care sunt educate să-şi preţuiască inteligenţa mai mult decât frumuseţea sunt mai puternice şi independente când devin adulte. De asemenea, băieţii care apreciază acest mod de a gândi au relaţii mai bune cu femeile când se maturizează şi se bucură de căsnicii reuşite, iar fetele lor cresc în condiţii mai bune şi au mai multe şanse în viaţă.


Foto: Depositphotos
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod