Spune "NU" violentei impotriva femeilor!

In Romania, femeile reprezinta 83% din cazurile de violenta fizica in familie. In aceste conditii, este posibil ca fiecare dintre noi sa cunoasca cel putin un caz de violenta asupra unei femei.
In Romania, femeile reprezinta 83% din cazurile de violenta fizica in familie. In aceste conditii, este posibil ca fiecare dintre noi sa cunoasca cel putin un caz de violenta asupra unei femei.

De teama, rusine sau chiar din convingerea ca merita ceea ce li se intampla, numeroase femei tolereaza violenta partenerilor de viata. Desi studiile au ajuns la concluzia ca saracia si lipsa de educatie sunt principalii factori care duc la aparitia violentei in familie, aceleasi studii demonstreaza faptul ca violenta este prezenta si la "case mai mari". Femei educate, cu o situatie materiala satisfacatoare, accepta, din diferite motive, sa traiasca alaturi de parteneri cruzi si violenti.

Potrivit rezultatelor unei cercetari efectuate in 2003 de The Gallup Organization Romania, pe un esantiona de peste 800 de femei din Bucuresti, reiese faptul ca aproximativ 52% dintre bucurestence au fost abuzate verbal sau emotional in cadrul familiei in anumite momente din viata lor. 21% din femei au fost victime ale abuzurilor fizice, iar 8%, victime ale abuzurilor sexuale in cadrul familiei, cel putin o data in viata lor.

UNFPA, Fondul ONU pentru Populatie si Centrul de Informare ONU pentru Romania organizeaza campania de 16 zile "Femei in umbra. Umbre", avand drept obiectiv combaterea violentei impotriva femeii. Campania incepe pe 25 noiembrie, Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor, si se termina pe 10 decembrie (Ziua Internationala a Drepturilor Omului).

Violenta impotriva femeii este o realitate crunta, iar estimarile ONU arata ca abuzurile nu doar persista, ci sunt in crestere. Din pacate, de cele mai multe ori, aceste fapte fie nu sunt cunoscute, fie sunt ignorate. Strans legata de valori si traditie, adanc inradacinata in mentalitate, in felul in care sunt considerate femeile, aceasta realitate este greu de acceptat si, cu atat mai greu, de schimbat.

"Nu exista o reteta pentru a combate violenta impotriva femeii. Ceea ce functioneaza intr-o tara nu poate sa dea aceleasi rezultate intr-un alt stat. Fiecare natiune trebuie sa gaseasca o strategie potrivita ei.", a declarat Jan Sorensen, Coordonator rezident al activitatii ONU in Romania. "Exista, totusi, un adevar universal, aplicabil in toate tarile, culturile si comunitatile: violenta impotriva femeii nu poate fi niciodata acceptata, scuzata sau tolerata.", a spus Marlene Francois-Lays, reprezentantul UNFPA in Romania.
 

Comentarii (46)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Hopeless pe 16 Mai 2014, 14:05
    telefon

    Nu raspunde absolut nimeni la numarul din articol...

    0
    0

  • TRANDAFIR CONSTANTIN pe 30 Mar 2014, 19:37
    SUFLETZEL

    Sunt barbat... Sunt inpotriva femeilorr agrasate,violate si etc,etc.. Indiferent de motiv nimieni absolut nimeni nu are voia sa bata o femeie..Sunt ''N'' femeii maltratate in lume,indiferent de motiv nu RAMANETI linga o asemenea bruta, nu e o greseala la nervii, despartitiva definitiv si numai dati ocazia de impacare.. Ni fiti blege femeii din lumea intreaga... Trec pe langa voi in momentul cand sunteti batute zeci de persoane si.....nu intervin,ce inima poti avea?????? indiferent de ai insealat sau esti inselata,ai mintit sau esti mintita si alte motive, NU MERITI O PALMA FEMEIE... Ajutati daca stiti cazuri sau vedeti cazuri, nu fiti indiferenti si indiferente va rog.. va astept pe pagina mea de facebook ( un_suflet_de_sufletzel ) ... Poate pot sa va ajut sau sa va dau un sfat..

    0
    0

  • nikalexa pe 17 Nov 2012, 16:08
    as vrea sa o ajut

    buna,cunosc pe cineva care are parte de chinuri ingrozitoare cauzate de o bruta si mi-as dosri sa o ajut.nu este casatorita cu el insa au un baiat impreuna.el este un tip foarte violent si de multe ori ea a ajuns la spital.o perioada el a fost plecat in italia,timp in care ea a vrut sa isi refaca viata cu altcineva.insa acesta s a intors si a amenintat ca o omoare si pe ea si pe actualul.el este un tip foarte temut si agresiv.intr o seara a intrat in casa si noroc ca erau la o ruda,altfel cine stie ce s-ar fi intamplat.ii urmareste si ameninta iar politia nu face nimic.va rog spuneti-mi cum as putea-o ajuta

    2
    0

  • Cosma Adina pe 7 Sep 2012, 21:51
    Femeile nu sunt apàrate de lege !!!!Bu

    Bunà seara am citit càte va rànduri de la femei da,sunt deacort cà femeile suferà pt copii lor ca si proasta de mine am stat cu fostul meu sot aproapte 10 ani si am stat cu el ^pt copii pànà el sia gàsit o tipà si ma pus pe mine afarà la usà a pàstrat copiii si eu m-am gàsit In stradà cu hainele de pe mine si cu actele atàta! A depus tot el divort si m-a declarat abandon de familie si mai ales cà unchiul lui lucreazà In serviciul secret si fostul meu sot era bun prieten cu un politist din circà de la el din cartier! Si cànd mà maltrata verbal si trupeste fostul meu "sot" spunea ai fà nu te duci la politie la tovaràsul meu sà mà denunti cà te maltratez? :-) si ce era sà mai zici atunci si asta de fatà cu copiii In casà! Deci la noi In Romània legea nu apàrà copiii dar mai femeile hahahahaha asta o sà se Intàmple In anul 200000 adicà,nici o datà!!! Si legea Imi dà dreptul de a mà implica In relatia cu copiii vacante etc si toate acestea nu am parte si ce sà mai vb de legea din Romània care apàrà copiii? Si fostul Imi zice hahahaha fraero eu fac legea In tarà ai uitat cum se merge la noi In Romània? Si ce mai vreti mai mult de atàta!!! Si am o Intrebare atunci cànd và iubiti cu adevàrat partenerul (partenera) existà respect Intre ei? Si dacà existà de ce atunci cànd se ceartà se jignesc oribil bine Inteles cà bàrbatul Incepe astept ràspunsul dvs mersi!!!

    1
    0

  • Ada pe 18 Iun 2012, 15:46
    http://ms.politiaromana.ro/prevenire/violenta_familie/mituri_violenta.html

    Mituri (sau „ce spune lumea”) despre violenţa în familie… faţă-n faţă cu realitatea „Femeile provoacă violenţa şi o merită!” GREŞIT! Violenţa nu este o cale de rezolvare a problemelor. Bărbaţii nu au nici un drept să abuzeze în nici un fel de o femeie, indiferent de „provocare”! NIMENI NU MERITĂ SĂ-I FIE FRICĂ LA EL ÎN CASĂ!!! - „Nu este violenţă, ci doar o ciondăneală!” GREŞIT! Există o diferenţă clară între ceartă şi violenţă: în timp ce în ceartă nivelul puterii este aproximativ egal, când intervine violenţa raporturile de forţă şi putere nu sunt la fel, unul având categoric mai multă putere decât celălalt. - „Violenţa se întâmplă numai în familiile sărace sau cu nivel scăzut de educaţie.” GREŞIT! Frecvenţa şi gravitatea violenţei nu depind nici de nivelul de educaţie, nici de starea materială, ea apare la nivelul tuturor straturilor sociale. - „Violenţa domestică este o problemă privată, nimeni nu ar trebui să se amestece!” GREŞIT! Extinderea acestui fenomen şi complexitatea consecinţelor asupra victimelor, copiilor, familiei şi societăţii, în general, fac din această „boală socială” o problemă a noastră, a tuturor! - „De fapt, femeilor le place să trăiască aşa, altfel ar pleca!” GREŞIT! Este uşor să judeci pe alţii, dar sunt multe obstacole datorită cărora unele femei nu-şi părăsesc partenerul: lipsa mijloacelor financiare pentru a-şi întreţine copiii, frica, mentalitatea (treptat, abuzatorul o face să creadă că nu se poate descurca fără el), lipsa unui adăpost ulterior, teama de judecata celorlalţi etc. - „Bărbaţii violenţi sunt aşa pentru că au fost abuzaţi/maltrataţi în copilărie sau provin din familii violente.” GREŞIT! Deşi mulţi dintre bărbaţi au suferit abuzuri în copilărie, nu toţi, devenind adulţi, repetă abuzul în relaţiile lor. - „Bărbaţii violenţi sunt bolnavi psihic.” GREŞIT! Studiile spun că un procent redus dintre abuzatori suferă de astfel de boli. - „Bărbaţii abuzează femeile pentru că nu cunosc alt mod de a-şi exprima sentimentele.” GREŞIT! Realitatea infirmă această idee, printre altele chiar prin comportamentul abuzatorului din aşa-zisa „fază de miere” care urmează după violenţă: bărbatul pare că regretă, cere iertare, promite că nu va mai repeta. - „Alcoolul este cauza violenţei domestice.” GREŞIT! Deşi este un puternic factor favorizant, în jumătate din cazuri, abuzatorul nu se afla în stare de ebrietate. - „Violenţa se va opri odată şi-odată!” GREŞIT! Studiile arată că, odată început, ciclul violenţei are şanse minime să se oprească, fapt relevat şi de vorba din popor: „cine dă o palmă, o dă şi pe-a doua!”. Nu te zidi în tăcere! Spune NU violenţei!

    1
    0

  • Diana pe 18 Mar 2012, 22:34
    Ce sunt femeile?

    Aaa da...uitasem...nu aveti maini picioare cutite scaune?telefon sa sunati la politie?Ca pe un porc merita transati.

    4
    0

  • Diana pe 18 Mar 2012, 22:31
    Ce sunt femeile?

    Mai oameni buni ce naiba nu s-a auzit in tara asta de divort?Sau conteaza mai mult ca ce zice lumea ca ce faci tu cu familia ta?Vorbesc despre femeile casatorite sau necasatorite,Nu va dati seama ca le faceti rau copiilor vostrii cu chestia asta? Sunteti animale sa fiti tarate si batute cu capu de pereti, daca este sotul tau asta nu inseamna ca poate sa faca ce vrea cu sau din tine.Nu esti sacul lui de box.Daca divortul o sa il afecteze pe copil,o sa ii treaca dar nu il lasati sa vada asa ceva.Va pierdeti mintile stati si suportati toate prostiile unor oameni care poate cand e treaz sau intr-o buna dispozitie e cel mai bun om de pe pamant,insa cand e intr-o dunga da in tine ca intr-un caine.Pentru ce? Ganditi-va ca voi candva ati fost niste femei cu demnitate si puternice si ati trecut peste toate relele din viata cu capu sus.NU VA LASATI CALCATE IN PICIOARE.O sa va fie mult mai bine fara el,nu fiti proaste.ganditi-va bine.Nu pot sa accept asa ceva mai femeilor ca nu el v-a facut, cum puteti sa suportati asa ceva? Ca il iubiti? Ma f** in ea iubire de c****.

    4
    0

  • Horia Nica pe 12 Mar 2012, 17:48
    Femeia fara maini

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.304678846266443.72768.100001729898105&type=3

    4
    0

  • ELA pe 8 Nov 2011, 21:29
    Agresiune

    Ar trebui rezolvata problema femeiilor din Romania , totusi ce vad la proteve ma inspaiminta . Nu locuiesc in Romania dar am canalele Romanesti. Oameni cu principi de violenta nu vad de ce ar trebui sa ma traiasca . Sa fie torturati la fel cum tortureaza si ey femeiile lor. Ar trebui sa fie curentati pe pat electrocutat la 240w...sai vezi cum sufera .. Sper dragi Romani sa luati o hotarire pt todeauna ca sai terminati pe monstri car isi bat femeiile.

    1
    1

  • tudorel marian pe 24 Oct 2011, 21:38
    Spune NU violentei impotriva femeilor

    Consider ca trebuiesc Aspru pedepsiti acei barbati care agreseaza fizic femeile . STOP VIOLENTEI IMPOTRIVA FEMEILOR

    4
    1

  • deeea pe 7 Aug 2011, 00:30
    fiti puternice si puneti capat

    pentru femeile care au copiii.....gresiti cand va ganditi ca stati langa sot sa luat batatie pt copil ca sa aiba un tata.....nici nu va inkipuiti cat sufera un copil cand isi vede mama ca ia bataie....mai mult decat daca ar ramane fara tata....knd am fost mica(13 ani) tatal meu a avut o perioada in care venea mereu beat acasa si cauta scandal din orice....dar niciodata nu a dat in mama....doar ridica mana la ea.......si knd vedeam cum vb cu mama imi doream sa nu-l mai vad in viata mea si sa plec cu mama departe de el....mai mult rau ii faci unui copil daca stai sa iei bataie.......pt ca el vede cum se poarta tatal lui cu mama sa si intelege care e motivul pt care el va creste fara tata....deci nu mai stati sa luati bataie ca asa are kef un nenorocit de barbat....in ziua de astazi trebuie sa fii mai tare ca un barbat ca sa supravietuiesti si sa iti fie bine...dar DUMNEZEU este sus si EL va face dreptate.....

    7
    1

  • mobutu sese secov gbendu wa za pe 7 Iun 2011, 12:11
    cauza multor violente

    O femeie batuta rau se duce la doctor.Doctorul: - Ce s-a intamplat? - Nu stiu ce sa ma mai fac. De fiecare data cand sotul meu vine acasabaut, ma bate de ma rupe. - Am un leac foarte bun pentru asta. Cand sotul tau vine acasa baut, tuimediat iei o cana de ceai de musetel si faci gargara si tot facigargara.Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspata si renascuta, seintoarce la doctor. - A fost o idee stralucita. De fiecare data cand sotul meu venea acasabaut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel, si el nici macar o datanu m-a atins. - Vezi daca-ti tii gura?!

    0
    0

  • bianca pe 20 Sep 2010, 13:09
    ...

    am trait si eu pe pielea mea momente de cosmar si am vazut ca nimeni nu intervine, ba chiar se strangeau pe langa noi, eu eram trantita de toti peretii si nimeni nu facea nimic. Imi pare rau doar ca iubirea m-a orbit si nu am pus punct atunci cand a trebuit. Am doar 19 ani si sper sa trec cu bine peste tot ce am trait in ultimul timp.

    4
    0

  • cristina pe 10 Iun 2010, 02:16
    violenta

    nici nu stiu cu ce sa incep.... va voi spune ce am vazut in seara asta pe langa parcul tineretului,cum un psihopat i a distrus viatza unei fete de 20 de ani,taind o ca pe un animal,desfigurand o si nimeni nu a sarit sa o ajute.... m am intors cu masina sa o ajut sa se ridice de jos.oare de ce sunt oamenii fara inima? s au oare pentru ca traim in ROMANIA?

    3
    0

  • Voicu pe 15 Apr 2010, 12:33
    :)

    credeti voi ca sunteti sfinte. eu inca nu am batut nicodata o fata si nu-s bataus din fire, dar daca se intampla sa dea ea primu fiti sigur ca o primeste inapoi, de ce? orice actiune are si o reactiune, cu alte cuvinte atata timp cat io nu dau nici altu sa nu deie. si tipa care a zis ca nici cu o floare sa nu-l atingi, pai atunci nustiu cum a ajuns aia pe lume ca tot lo atins tata-so pe masa.

    2
    4

  • sandu viorica pe 22 Mar 2010, 15:33
    abuz fizic si verbal

    buna ziua, ma cheama SANDU VIORICA sant din ONESTI, jud. BACAU, as avea ceva de spus: nu stiu cum sa procedez, dar as vrea foarte mult sa divortez, pt. ca sant mereu abuzata de sotul meu atat fizic cat si psihic. acest calvar tine cam de 20 ani. mereu vine acasa beat si cu chef de scandal, daca saptamana are 7 zile, el vine de 6 ori pe saptamana beat. ma ameninta ca ma da afara .dpe mine si pe baiatu

    1
    2

  • anonima_36 pe 6 Mar 2009, 21:46
    nu acceptarii violentei in cuplu

    Am citit comentariile voastre si sunt consternata sa constat ca in Romanaia femeia nu vloreaza nimic.O lege? Nu prea curand.Probabil ca legea se va da dupa ce acesti domni plini de nervi vor obosi sa se mai ia la tranta cu noi sotiile. Dragele mele! Batausii nu sunt soti, tati . Astia au nevoie de femei supuse, fidele si bune bucatarese. Indiferent cat de mult va veti stradui voi sa le faceti pe plac , nu veti reusi. Parasiti-l pe sotul bataus cat mai repede si nu va mai faceti mustrari de constiinta si nu va mai intrebati unde ati gresit. Unui astfel de barbat e pacat sa-i spui la plecare ''adio".

    1
    1

  • nicoleta pe 11 Ian 2009, 23:30
    Nu faceti greseala sa iertati o prima jignire, o prima palma......

    Asta am facut si eu, am primit o palma dupa 6 luni de relatie si am iertat, dupa aceasta palma a inceput cosmarul vietii mele in care traiesc de 2 ani, a debutat cu o plama apoi a urmat o noapte intreaga de lovituri pumni, picioare, tot ce a fost posibil, nu m-am dus la politie deoarece stiam ca dupa ce va plati o amenda va veni la mine, iar politia prea mult nu se implica neavand legi in care sa se spuna sa o faca. va intrebati de ce 2 ani pentru ca am ajuns sa fiu practic santajata de el, sa prefer sa vorbesc si sa ma comport frumos cu el in momentul in care el ma ameninta ca vine la mine la munca si imi face scandal sau unde locuiesc, stiind ca amble variante mi-ar face foarte mult rau, stau cu chirie si risc sa fiu data afara, iar la munca de rusine si multe alte sentimente care ma incearca cand imi imaginez cum ar fi, si nu in ultimul rand ca ma prinde pe strada si ma bate pana se satura, lucru care stiu e capabil sa il faca , momentan am parte de teroare dimineata, seara, si in orice moment sunt injurata, jignita, umlita amenintata, nu am gasit inca solutia, dar credeti-ma asta fac in fiecare clipa, o caut. mi-e greu sa renunt la ce am cladit cu greu pana acum, vreau sa cred ca exista alta solutie, daca voi ajunge la concluzia ca nu exista voi lasa totul in urma inclusiv GRESEALA VIETII MELE DE A IERTA O PRIMA PALMA, va rog ajutati-ma dati-mi un sfat cum sa procedez sa nu pierd tot?

    1
    1

  • lacramioara pe 25 Dec 2008, 17:24
    as vrea sa spun stop....

    am uitat sa va spun ca e consumator de bauturi alcoolice,si atunci va imaginati cita agresivitate are in el si cum ne umileste .

    3
    0

  • lacramioara pe 25 Dec 2008, 17:15
    as vrea sa spun stop........

    Sint casatorita de 26 ani si de atunci suport batai , jigniri si umilinte .Am suportat crezind ca asa e bine ,ca am doi copii din care o fetita cu handicap si ca asa imi voi putea creste fetita .Ea isi iubeste tatal caci pe ea nu o bate,dar cind luam bataie eu si baiatul ,ea tipa disperata cac sta in pat si nu poate sa se ridice.este o teroare pt ea si o suferinta psihica de neimaginat .As vrea sa spun stop ,dar ce voi face cu casa, cu copii,caci legea imparte bunurile la doi.In situatia de azi unde vom locui eu baiatul si fetita?De bine de rau el are casa de la maicasa dar e mostenire si noi nu avem drept la ea ,deci in avantaj este el ca are o casa si drept la juma din apartamentul nostru .Oare nu se da o lege n care victima si copii sa poata ramine cu casa?cine a trecut prin asa ceva ce ma poate sfatui? fetita are nevoie de un spatiu al ei ,are 19 ani si baiatul25 ani ,nu am putea locui intro camera .oare ce sa fac?

    2
    0

  • fricoasa pe 12 Dec 2008, 20:57
    batuta am fost si eu

    ...dar am divortat,nu credeam ca voi scapa,am doi copii,nu-mi da bani,dar am liniste,ma acuza ca ma tem si de umbra mea,pana mi s-a umplut paharul.Umblu cu sprey paralizant pt. ca ma ameninta,dar nu sint sotia lui si nu are nici un drept asupra mea.DOAMNE AJUTA!tuturor femeilor care sint agresate.

    1
    0

  • liliana72 pe 8 Dec 2008, 16:24
    oare pana cand?

    Oare pana cand o sa mai toleram comportamentul "brutelor" ca altfel nu pot sa ii numesc pe cei care ridica un deget...sa nu zic ambele maini, si parca nu ar fii de ajuns si picioarele asupra femeilor, care dau viata, care au grija de ei,de noi,de copiii. Toleram prea multe,suntem egoisti si nu ne intereseaza de cei din jur si asta nu face decat sa incurajeze mai mult comportamentul deviat al acestor "brute". Rusine noua si rusine lor celor care se stiu in aceasta situatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • Dany pe 7 Dec 2008, 22:36
    e trist

    E foarte trist ce se intampla.Spunem NUUU si tot nu se va rezolva nimic. Mi-e si jena sa spun ca trec si eu prin astfel de momente>Avem 20 de ani de casnicie si ce ne invidiaza lumea ca suntem o familie "model".Dar nimeni nu stie adevarata lui fatza si cred ca am ajuns la capatul puterilor de am avut curajul sa scriu si eu putin aici. Inca lupt pt. familie, avem un baiat de 16 ani si el merita tot ce e mai bun pe lumea asta.Nu stiu cine i-ar pune la punct, cel mai grav este ca o parte din "agresori" lucreaza in MAI sau justitie sau te miri unde si normal ca astepti altceva din partea lor. E f. trist!!! Trebuie data o lege aspra pt. ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2
    0

  • lavinia pe 3 Dec 2008, 14:08
    pentru nina benu!

    Draga mea asa incet ,incet o sa te omoare...crezi ca asa va fi mai bine pt fata ta?? sfatul meu sa incerci sa te aduni incet, incet sa-ti pui ceva bani deoparte si sa pleci impreuna cu fata ta de la monstru, el stie ca n-ai nimic de aceea te joaca cum vrea. Incearca incet ,incet sa faci ceva (un credit) daca nu ai bani , ca sa poti pleca...din pacate violenta verbala este la fel de rea ca cea fizica de multe ori mult mai rea, pt ca are de a face cu psihicul si sufletul nostru...lui ii face placere sa vada ca te chinuie ca te tortureaza sufleteste..pt ca asta face...daca nu ai curaj sa pleci , gandeste-te ca nu esti singura...fa-o pt fata ta.....incearca si aduna-te.....mult succes

    0
    0

  • ninabenu pe 29 Nov 2008, 10:21
    de ce??

    ma alatur si eu voua celor care ati scris si ati trecut prin aceste chinuri,este foaret greu sa spui gata si sa terminat .Si eu trec prin momente de acest gen,adica multa violenta verbala apoi se potoleste ba chiar devine un om de invidiat prin felul care se poarta cu noi (sotie si fata)adica frumos atent ca un om responsabil de familia lui ,dupa toate aceste zile frumoase incet incet si ajutat binenteles de alcool devine iar bestia si animalul care ne umileste jigneste ,ameninta se dezlantuie in multe vorbe urate.eu si fata in aceste momente nu scoatem un sunet stam cu frica si ne uitam la bestie .Se ia de noi din orice si incepe scandalul ,daca ii vine ''nebunia''pe fata atunci eu intervin si ii resping orice vorba ca sa o apar pe fata ,fac lucrul acesta in disperare si apoi dac ii tin partea fetei scandalul incepe si asupra mea.nu stiu daca va puteti da seama cum sant atunci ,imi tremura inima de frica in schimb trebuie sa ii arat fetei ca sunt tare si sa aiba incredere in mine ca nu se inampla nimc ,ea imi spune mami ce facem acum ,eu ii zic stai linistita si ai increder in mine si sa nu zica nimic ca o sai treaca si apoi trece a doua zi e cel mai bun om din lume ,dar inima si sufletul meu e sfasiat ba chiar se mira de sunt as retrasa si eu si fata .de cele mai multe ori imi reproseaza ca eu nam casa ,ca daca vrea ma da afara ,si multe altele.de asta va spuneam ca nu am incotro nu am unde sa ma duc ,parinti mei sunt in provincie surorile mele le are si ele pe ale lor probleme ,tebuie sa indur.cand era fata mica imi zicem ''doamne ajutama sa rezit" acum fat aare aproape 16 ani si ce pot face ,nimic.scuzatima de scris nu mai vad tastatura de lacrimi

    2
    0

  • ami pe 28 Nov 2008, 19:30
    violenta

    buna evelor.nu stiu cum pot unele femei sa indure violenta,jicnirile.e greu cand te gandesti ca va ramane copilu fara tata dar decat sa vada prin ce treci mai bine sa nu aiba asemenea tata.noi femeile din secolu nostru suntem puternice si cred ca putem sa facem ceva pt alceste femei care accepta sa stea langa un [barbat],sa le deschidem ochi si sa le dam o mana de ajutor pt ca multe se gandesc ce vor face daca pleaca nu au unde sa stea sau ca lumea vorbeste.dar ele cand eau o hotarare trebue sa o duca pana la capat.fiti tari ca totu se rezolva cu multa ambitiesi ancredere in sine.trebue sa gandim pozitiv si sigur veti reusi.nu mai acceptati sa fiti calcatepe demnitate.aratati ca se poate trai si fara ei si anca foarte bine.nu va lasati coplesite de o vorba frumoasa si promisiuni care sigur nu dureaza decat 3zile.

    2
    0

  • Ramy pe 28 Nov 2008, 15:34
    Hotarata, asa ca atunci cand ai spus DA

    ...odata ce financiar depinde de cel care o agreseaza, e greu pentru femeia romanca din ziua de azi sa traga o linie... Am trecut prin toate, inclusiv sfatul parintilor a fost acela de a tolera, rugandu-ma lui Dumnezeu sa ii dea minte... Asta am facut pana cand nu am mai putut si, cu ochii pe cei doi copii, a trebuit sa aleg intre a trai (dar altfel din acel moment) sau a ceda, a ma sinucide... :) Am ales: acum am liniste si daca cumva asta nu e destul de clar ce inseamna, dragele mele, va asigur ca LINISTEA E TOT. Stii ce ai de facut maine, unde si cum, daca chiar ACUM , ai liniste... Luati-va viata in maini: cel care azi iti da o palma, maine un pumn, poimaine te poate omora... E clar ca pentru el nu mai insemni ce ar trebui sa insemni, tu femeia lui, tu mama copiilor lui... Si s-ar putea sa nu-i pese, nici omorandu-te, mai mult decat dupa bataile in care te-a invinetit de-ti era rusine sa dai ochi cu propriii copii, decum sa mai iesi din casa... Mai e ceva: La ultima examinare , pe urma batailor, medicul legist mi-a zis: Ai grija, daca nu faci pasul corect, urmatoarea examinare, foarte probabil , va putea avea loc la morga, atunci nu ma vei mai auzi cand iti voi spune : "Pacat de ea, pacat de copiii care au ramas"...

    1
    0

  • Aura pe 28 Nov 2008, 15:00
    sa ne unim

    Dc nu se strang semnaturi intr-un cadru organizat si inaintat parlamentului pt adoptarea unei legi speciale pt aceste bestii?Ar trebui infiintate sectii speciale in puscarie pt ei cu obligativitatea vizionari zilnic a unor filme despre violenta in familie. Ar trebui realizate documentare cu activitatea femei in familie incepand de la cresterea copiilor, gatit, spalat pana la femeile cu functii importante si continuat cu venirea bestiei acasa unde incepe sa se dezlantuie.Astfel de filme ar trebui sa vada zilnic pana cedeaza nervos. Inchisi laolalta cu hotii,criminali etc nu fac decat sa iasa mai bestii decat au intrat. Organizati strangerea de semnaturi si faceti propuneri pt o lege prin care femeile sa fie protejate nu este admisibil sa moara sute de femei batute si violate .Trebuie sa fim o fortza.

    1
    0

  • florans pe 28 Nov 2008, 10:28
    non violenta in familie

    barbatii care asi bat sotiile ar trebui sa fie pedepsiti cu amenzi usturatoare iar daca se repeta fapta sa fie inchisi pt o perioada de cateva luni. doar asa ei se vor cumintii si vor regreta fapta lor,

    1
    0

  • laura pe 27 Nov 2008, 11:18
    ce brutalitate!!!!

    barbatii astia ar trebui scosi la suprafata si facuti de ras,legati si batuti de femei!!!!! nu am intalnit violenta la mn in familie nici in relatia mea... asta inseamna ca pot fi fericita.... dar asta nu inseamna ca restul femeilor nu pot fi daca renunta la batjocura prietenului/sotului! va rog sa aveti grija de armonia vietii voastre! NU TRAITI IN MIZERIE!

    1
    0

  • bisnia pe 27 Nov 2008, 09:11
    Si ce daca spun NU ?

    ...nu se schimba nimic. Ma urmareste, stie unde stau, am parinti, copilul se sperie cand vede agresiunile lui verbale si are impresia ca din cauza mea tati are nervi, amenintarile isi urmeaza cursul ori de cate ori ii sare tandara ( si ii sare destul de des). Politia nu se baga daca nu zac intr-un sant de 48 de ore, de tribunal nu mai vorbesc - se scurge timp pana la judecata finala, si traiesc asa... NICI NU MOR, NICI NU TRAIESC, de vreo 14 ani. De ce? Pentru ca el e prea sonat pentru legile din Romania, si pentru ca ori de cate ori are ocazia, amenintarile merg spre familie. Deci...daca spun NU...in afara de o ploaie de injuraturi si vorbe grele nu se schimba mare lucru...

    1
    0

  • Nelea pe 27 Nov 2008, 04:01
    Nu rabdat,Fetelor!

    ...am traiti si Eu cosmaruri ca marea majoritate...urlete,boli,injosiri,cutite...Eu - profesoara,El -nimic...am ajuns sa fug prin gaura din gard al Scolii unde lucram!Numai ca sa scap,caci ajunse-se si acolo sa ma intinda,si-mi era rusine de colectiv!Dupa 10 ani am reusit sa spun si eu NU!Nu lasati timpul sa treaca...copiii cresc speriati,stresati....noi ne imbolnavim si nu putem avea grija de Ei...nu rabdati!Fugiti cit e lucru cu cinste!!!Succes la toate si NOROC!!!Acum am liniste in casa,un sot de"la celalalt capat al pamantului" imi iubeste la nebunie copilul si il creste la fel ca pe al lui,pana si numele i l-a dat....niciodata nu e tarziu!!!

    3
    0

  • Geani pe 27 Nov 2008, 01:35
    Violenta

    Pe o femeie nu trebuie sa o atingi nici cu o floare. Barbatii care atinge o femeie nu este barbat. Este un om slab. Sa se bata cu unul ca el nu sa se masoare cu "sexul slab". Ei sa nu uite ca nu suntem in posesia lor. Ei sunt sexul cu "ea" tare (si poate nici asta) si nu sexul tare.

    2
    0

  • elyza pe 26 Nov 2008, 22:54
    NU impotriva violentei femeilor

    suntem niste fiinte sensibile...stres....copii...etc. asta ne mai lipseste VIOLENTA...NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!! PEDEAPSA CU MOARTEA....!

    1
    0

  • a.driana pe 26 Nov 2008, 22:05
    nu

    trebuie sa uitam,ca suntem responsabile si noi de atitudinea pe care o au ceilalti. NU trebuie sa uitam sa combatem violenta ca mame, ca surori, ca fiice .xcu blindete, cu intelegere sau cu fermitate, dar trebuioe sa spunem NU.

    1
    0

  • simona pe 26 Nov 2008, 14:18
    spune nu violentei impotriva femeilor

    sincer nu prea cred ca se pot rezolva multe lucruri din partea autoritatilor deoarece boala e in cei care o practica, iar ei fiind prea multi nu pot fi adunati si izolati de restul normalitatii ca ei sa se bata intre ei, cel mai probabil o victima va fi eliberata, dar o alta cu siguranta ii va lua locul, asa ca fetelor sau poate chiar si baietilor care sunteti in aceasta cauza, plecati de la prima lovitura, indepartati-va voi de aceea persoana ca sa nu mai recurga ea la forta/violenta ceea ce cu siguranta ca v-a nai urma, in acest caz fuga nu e rusinoasa, ci e sanatoasa, chiar ganditi-va ca viata merita pretuita alaturi de persoane care fac deja acest lucru, sau mai bine o singuratate linistita decat o singuratate in doi!

    0
    0

  • MIZA pe 26 Nov 2008, 13:03
    DE ACORD!

    Spun NU VIOLENTEI IMPOTRIVA FEMEILOR! As vrea sa existe o lege care sa aiba acces si in particular,acolo unde un barbat isi bate sotia si foarte multe voci spun ca nu te poti baga,ca e casa lor...trebuie sa se intervina si trebuie sa se aplice pedepse mari pt acesti nemernici care umilesc femeia,batand-o.Toti oamenii de pe acest pamant au fost adusi pe lume de o FEMEIE!rUSINE CELOR CE ATING ACEASTA FIINTA DATATOARE DE VIATA!sI PE EI,NEMERNICI,CE SUNT,I-A ADUS PE LUME,TOT O FEMEIE! Sunt alaturi de toate acele femei care indura violenta din partea barbatilor.

    0
    0

  • ramona pe 26 Nov 2008, 12:19
    violenta in familie

    daca ar fi dupa mine as da o lege sa fie inchisi toti cei care agreseaza femeile si copii , legea pt protectia animalelor exista si se pune in aplicare, dar pentru o femeie si un copil NU se ia in considerare deoarece chiar cei care dau legea nu o respecta ca si ei fac la fel!!!

    0
    0

  • gheorghe ilona nicoleta pe 26 Nov 2008, 11:39
    spune NU violentei

    Va rog hai sa incercam sa facem ceva si pentru noi femeile. sa incercam sa nu mai suportam violenta indiferent ca e verbala sau fizica. doar o singura viata avem. parerea mea de femeie care a trecut prin asa ceva este ca nu trebuie sa ne uitam in stanga si in dreapta sau la ce spune vecina de la etajul 1 cum ca daca ne parasim agresorul toata lumea o sa ne rada si o sa ne barfeasca. eu am trait timp de 3 ani cu o persoana care suferea de gelozie morbida. ma facuse de nu mai stiam de eul meu propriu. la inceput mi-am invinuit propriul tata, deoarece el traieste dupa principiul ca daca ai iesit pe usa barbatul pe care ti l-ai ales are drept de viata si de moarte asupra ta. am suferit asa pana intr-o noapte cand dupa o bataie zdravana am constientizat ca viata mea este mai importanta. am plecat doar cu hainele de pe mine la ora 2 noaptea. m-am dus acasa si de acolo nu am mai vrut sa plec. ani de zile mi-au trebuit sa ajung iar persoana care am fost si sa mai am incredere in cineva de parte barbateasca. acum am o relatie f frumoasa care tine de 8 ani, cu un barbat care nu imi zice nici date mai incolo si care uraste violenta. EU SUNT IMPOTRIVA VIOLENTEI DECI HAI SA II SPUNEM ''NU''

    0
    0

  • ela82 pe 26 Nov 2008, 11:30
    NU VIOLENTEI

    SALUTARE EVELOR,SI EU SUNT IN ACEIASI SITUATIE CA MAJORITATEA FEMEILOR,AM AJUNS SA-I SUPORT JIGNIRILE SI BATAILE DE DRAGUL FETITEI SI CU SPERANTA CA SE VA TREZI LA REALITATE SI SE VA SCHIMBA..............DAR NICI VORBA,ASA CA AM DECIS CA E MAI BINE SA NE DESPARTIM PT. CA AM AJUNS SA NU MAI REZIST.VREAU SA VA SPUN CA EL A GRESIT,A UMBLAT CU BONA SI DOAR D-ZEU STIE CATE A MAI FACUT...........DAR REZULTA CA TOT EU SUNT CEA REA,CEA CARE NU POATE SA TACA CEA PROASTA,DE PREA MULT STRES AM AJUNS SA UIT LUCRURI,EU CARE AVEAM O MEMORIE DE ELEFANT,AM TRMINAT FACULTATEA CU 9,10 IAR ACUM NU MAI IMI STA CAPUL LA NIMIC,NU MA MAI POT CONCENTRA,CAND AM HOTARAT SA NE DESPARTIM A INCPUT PARCA SA INEBUNEASCA,MA LOVIT,AM FOST NEVOITA SA MERG CU BUZA SPARTA LA LUCRU,VA IMAGINATI PRIN CE AM TRECUT,ACUM MA AMENINTA,CA IA FATA......VREAU SA VA SPUN SA NU ACCEPTATI ASA CEVA,MI-A FOST GREU,SUNT LA MARE DEPARTARE DE ROMANIA SI NU A PE NIMENI AICI DAR,CU AJUTORUL SI TARIA PE CARE MI-A DAT-O D-ZEU,ACUM NU MA MAI INTERESEAZA,URMEAZA SA MERGEM IN ROMANA SA DIVORTAM SI....GATA.ASA CA DIN SUFLET VA SPUN,NU VA MAI LASATI LA BESTII,VA PUP.

    0
    0

  • loredana pe 26 Nov 2008, 11:09
    oam si eu o prietena....

    buna ma numesc loredana si vroiam sa va spun ca am si eu o prietena care are un iubit . o bate rau de tot cu pumnii si picioarele .a mers la politie ia dat tipului o amenda si l au trimis acasa unde a batut o iar .a amenintat o ca daca incearca sa fuga ii violeaza fata sau ii taie fata pe fata .mentionez ca fata are 14 ani .nu mai stiu nimic de ea zice ca a fugit in ploiesti la o matusa cu fata

    1
    0

  • baby_rosza pe 26 Nov 2008, 10:46
    De ce femeia?

    De ce femeia se naste sa sufere?De ce trebuie sa indure atat, ca mama, ca sotie, ca fiica? urasc barbatii care au curajul sa ridice mana la o femeie, isi pun puterea fizica cu o femeie.. Nu sunt eu in aceasta situatie multumesc lui D-zeu, dar stiu femei in jurul meu care au indurat, si altele care mai indura frica de sot, umilita, bataia...Fiti tari dragi femei, va rog...nu va mai lasati maltratate..nu va fie teama ca nu veti putea merge inainte, exista pentru orice o alta solutie... Sper sa dispara intr-o buna zi, acest obicei prost al barbatilor, care cred ca l-au mostenit din mos stramos......Sper ca, copiii mei, sa stie ce inseamna o femeie, si sa o aprecieze toata viata lor!!!

    0
    0

  • Martira pe 26 Nov 2008, 10:26
    #5 de ani de martiraj langa o BESTIE!

    Din toata fiinta mea, spun " N U " violentei verbale si fizice asupra FEMEII ROMANCE si de pretutindeni! Am trait 35 de ani langa un MONSTRU de SOT, TATA etc.!!! Nici nu mai stiam cum ma cheama! Mi se spunea:"ALO", cand mi se adresa, printre tipete si urlete! De ce am indurat? Din 5 motive:1 Sa nu desfac ce a unit Dzeu; 2. sa am tata la copii si bunic la nepoti; sa-mi realizez copiii in Ro, nu pe capatai strain, deci sa nu pierd timpul cu procese si partaje etc.;3. sa nu intru in gura lumii si in tagma divortatelor, cata vreme nu exista o grupa a "divortatelor martire, femei superbe"; 5. sa nu imi intinez " cartea de vizita" a mea, cladita mm cu mm , o viata de om ! Cum am reust sa scap???? Ajutata de nepoti si de copiii mei minunati! Ce statut am acum??? Nu veti crede! Am gasit BARBATUL, OMUL , IUBITUL, BUNICUL, TATAL copiilor mei, asa cum visam ca adolescenta ! Vaduv de 6 ani, cu fata plecata de 10 ani in SUA, cu un CONT de batranete "de bun simt", ca tot omul grijiliu, nu fomist ca EX-ul! mi-A DAT dOMNUL, acum, un OM erudit, tandru, respectuos, camarad, altruist, empatic ...Doamneeeeeeee...stiu ca nu ma credeti! E Postul Craciunului ! Nu va mint! La nici 1 an de la un divort decent [ i-am dat tot contul meu de batranete si masina nurorii, numai sa scapam de el, ca de un CANCER ! NOI toti, toti am suferit BESTIALITATEA lui ! Toti ne-am luat "gura de libertate", scapand de un cefalopat alcoolic, tiran si acerb, agresiv si animalic, cu alcoolemie 2% - seara de seara !), am cerut , si eu CEVA lui DZEU pentru MINE! Si m-a auzit ! Fetelor, NICIODATA nu e tarziu sa SCAPATI, dar bine si normal este sa nu mai stati O zi, daca vedeti ca va umileste si "sterge" cu voi si cu copiii vostri "pe jos"! Exista vaduvi si divortati, capabili de iubire si de viata de camin, superbisime! " Cauta, bate, cere!" zice , si Dzeu, iar noi stam si induram !!! Si BIBLIA accepta DIVORTUL! Si Papa Paul accepta DIVORTUL cu toti catolicii lui, in astfel de situatii! Tot inainte, fetelor ! Va doresc, din toata inima, Succes ! O matura implinita si fericita chiar!

    1
    0

  • daniela pe 26 Nov 2008, 09:52
    Spune "NU" violentei impotriva femeilor

    Spun si eu "NU" la tot ce inseamna violenta imopotriva femeilor.Am trait 5 ani in violenta fizica cat si verbala numai ca sa imi tin familia unita si ca fetitza mea sa stea langa tatal ei.Mi-am luat inima in dinti si am zis "NU,PANA AICI..S-A TERMINAT" si acum datorita acelui curaj de a spune "NU" ,sunt fericita... Dragele mele sa nu va fie frica sa spuneti NU...Spuneti mereu "nu vreau sa sufere copilul,sa nu se supere prietenul,nu vreau sa imi cheltui banii "dar dragele mele de cate ori ati spus " NU VREAU SA MAI FIU LOVITA" si ati facut ceva in acest sens... Acum sunt recassatorita...am un sot extraordinar,nu m-a jignit niciodata,nu m-a lovit...acum aud numai "scumpa mea,iubirea mea, draga mea..." plus de asta ca imi iubeste copilul si o considera ca si fetitza lui,iar acum avem si un baietel impreuna.Sunt fericita pentru ca am spus "NU". Spuneti si voi NU VIOLENTEI ASUPRA FEMEI.

    2
    0

  • ani pe 26 Nov 2008, 09:28
    Spune "NU" violentei impotriva femeilor

    Imi pare nespus de rau pentru femeile supuse violentei. Nici nu-mi permit sa dau sfaturi. Este incredibil ca in secolul nostru sa existe asa ceva. Nu mai acceptati. Nu mai tolerati. Atit va pot spune, daca aflu ca baietii mei si-ar bate sotiile eu as lua masuri impotriva lor. Nici sotul meu nu cred ca ar accepta violenta, cum nici socrul meu nu a acceptat. Am avut noroc si ii multumesc lui Dumnezeu.

    1
    1

  • milida pe 26 Nov 2008, 08:58
    agresiune

    Cred ca trebuie sa se dea o lege clara impotriva agresiunii in general,in care cei care fac aceste fapte sa plateasca cu ani grei de puscarie.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod