Poveste adevărată: "La 37 de ani m-am îndrăgostit de un puşti!"


Am 37 de ani şi abia la vârsta asta pot să spun că am cunoscut adevărata dragoste. Sunt o femeie împlinită profesional, am tot ce îmi trebuie din punct de vedere material, dar până să-l cunosc pe Ovidiu nu m-am simţit niciodată femeie cu adevărat.

Am 37 de ani şi abia la vârsta asta pot să spun că am cunoscut adevărata dragoste. Sunt o femeie împlinită profesional, am tot ce îmi trebuie din punct de vedere material, dar până să-l cunosc pe Ovidiu nu m-am simţit niciodată femeie cu adevărat. În ciuda diferenţei de vârstă dintre noi, relaţia noastră este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat până acum în viaţă. Singurul nor care ne întunecă orizontul pare a fi părerea majorităţii oamenilor. Trăim într-o societate ipocrită care nu vede nimic rău într-o relaţie în care el e mai bătrân şi ea o tinerică, dar e cu totul oripilată de cuplul în care ea e mai mare decât el cu 15 ani.
 
Ne-am cunoscut pe internet şi până să ne întâlnim am purtat lungi conversaţii virtuale în care ne-am dat seama că gândim la fel în multe privinţe. Nu ştiam ce vârstă are. Probabil dacă aş fi ştiut din start n-aş fi intrat în această relaţie, fiind până la urmă şi eu o victimă a aceleiaşi mentalităţi idioate care pune femeia matură într-un singur loc în societate: în familie, cu copiii, în spatele soţului.
 
După o căsnicie eşuată şi mai multe relaţii care n-au mers, cu bărbaţi de vârsta mea sau chiar mai mari, mă consolam cu gândul că nu voi avea niciodată o familie, că nu voi fi în rândul lumii, cum zice mama. N-am copii, dar nu plâng după ei. Am o meserie care-mi place şi-mi asigură un nivel de trai mulţumitor, fără să fiu nevoită să fac compromisuri în viaţa personală pentru câştig.
 
Ovidiu este IT-ist şi se descurcă binişor în branşa lui, chiar dacă atunci când l-am cunoscut stătea cu părinţii. Din comoditate. Prima întâlnire a fost pentru mine şi un duş rece. Nu-mi venea să cred că băiatul ăsta a putut să mă convingă să ne întâlnim, cu conversaţii atât de mature. Pentru cei 22 de ani ai lui Ovidiu este mult mai matur decât toţi bărbaţii cu care am fost eu combinată. Şi asta a fost primul lucru care m-a atras la el.
 
Înainte să aruncaţi cu pietre, doamnelor, gândiţi-vă un pic câţi dintre bărbaţii pe care-i cunoaşteţi nu se gândesc prima dată când agaţă o femeie să „i-o pună”? Apoi încercaţi să înţelegeţi că Ovidiu a avut atâta tact în relaţia cu mine să aştepte până când eu am fost aia care ... n-am mai avut răbdare.


Ştiu, vă trec o mulţime de gânduri acum prin cap, când citiţi aceste rânduri, şi judecaţi lucrurile prin filtrul prejudecăţilor. În anul care a trecut de când ne cunoaştem am auzit şi eu lucrurile astea, de la cunoscuţi, de la familie, de la prieteni.
 
Totuşi, viaţa noastră împreună e ceva minunat. Ne înţelegem bine, avem o viaţă sexuală incredibilă, ne-am mutat împreună şi nu excludem ideea de a avea un copil. Când s-o întâmpla.

 
Când ieşim pe uşa casei, însă, lucrurile încep să devină deranjante. Familia lui – mama în special - şi-a făcut un obicei din a-i sublinia mereu diferenţa de vârstă şi cât de mult pierde el din faptul că alege să-ţi irosească tinereţea cu o viitoare babă.

Familia mea - tot mama, fireşte – nu pierde vreo ocazie să mă întrebe „din ce trăieşte el” şi dacă nu cumva stă cu mine pentru situaţia mea materială.  Nu vreau să îmi imaginez cum ar reacţiona cele două când ar afla că vrem să avem un copil.

 
Prietenii nu ne sunt nici ei de vreun mare folos. Ai lui sunt mai nepăsători şi nu aşa de vocali. El spune că niciunul dintre prietenii lui nu-i pune la îndoială alegerile. Totuşi nu prea avem subiecte comune aşa că ieşim rar cu gaşca lui.

Prietenele mele, însă, se simt datoare să-mi arate preocuparea lor pentru „ce va fi peste 10-20 de ani”. De parcă ar fi vreuna căsătorită de atâţia ani ca să ştie cum e o relaţie dintre un bărbat şi o femeie, de vârste „potrivite”, după o căsnicie de două decenii. Am câteva prietene divorţate şi ele. Şi totuşi nu sunt gata să accepte că o relaţie poate să fie la fel de catastrofală între doi oameni, indiferent de vârsta pe care o au protagoniştii. Şi că ceea ce contează e cu totul altceva.

Relaţia noastră, deocamdată, nu e afectată de influenţe exterioare, şi sper să rămână aşa. Noi ne simţim bine împreună şi, cu tactul caracteristic, Ovidiu a fost capabil să-mi spulbere din minte ideile preconcepute cu care intrasem chiar şi eu în relaţia asta. Am încredere în el şi îl iubesc. De ce societatea nu poate să facă acelaşi lucru, să aibă decenţa ca atunci când doi oameni au o relaţie, să nu se amestece?

 
Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre,
scrieţi-ne pe adresa redacţie@eva.ro.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Florin pe 24 Feb 2017, 14:37
  Buna dragi mei,as putea zice prieteni dragi

  Draga mea ti-am citit povestirea ta despre adevarata ta dragoste si trairile tale cu iubitul tau.Cu toate ca e mai mic ca tine cu 15 ani ,sa sti ca dragostea nu are varsta.ba din contra el ca barbat alaturi de tine se simte implinit,protejat si iubit cu adevarat.Esti o femeie matura si cu bun simt.El simte asta la tine si te iubeste cu adevarat si sincer.ti esti ttul pentru el.De ce zic asta,si eu sunt barbat,si am avut aceasu poveste de dragoste.pot numi povestea voastra ca fiind cea mai frumoasa poveste de dragoste pe anul 2017.sunte-ti minunati.iubiti-va mult.pup

  0
  0

 • Carmen pe 3 Mar 2013, 12:21
  Fa ceea ce simti

  Nimeni nu are dreptul sa judece. Varsta nu conteaza, bucurati-va de tot atat cat va fi sa fie.

  2
  0

 • Isabela pe 9 Dec 2011, 14:45
  BRAVO!

  Importanta e iubirea voastra. Varsta... e doar un detaliu pentru... statistici, irelevanta atunci cand vine vorba de iubire. Garantii?! Nu exista in niciun fel de scenariu. Ce zice lumea? Nimeni nu traieste viata nimanui. Eu am renuntat de multa vreme sa ma uit in gura lumii. Sa aveti o relatie frumoasa si sa fiti fericiti unul cu celalalt!

  3
  0

 • ciocanfelicia pe 2 Dec 2011, 09:18
  f bine,simte la maxim ca nu oricum poti trai aceste simtiri.

  Sunt perfect deacord cu relatia ta si dc esti fericita e tot ce conteaza.Stii citi oamenii tinjesc dupa dragoste adevarata/.Nu conteaza virsta ,oamenii sunt diferiti ,important este in viata sa analizezi tu totul nu altii.Daca ai gresit este doar decizia ta .Iubire si fericire la maxim.

  3
  0

 • ginagabriela pe 31 Oct 2011, 17:08
  La 37 de ani m-am îndrăgostit de un puşti!"

  oricum mai tarziu ai sa l pierzi.mai tarziu nu o sa mearga cu bunica pe strada.oricum el e cu tine din interes.asa ca pregatestete peste 5 ani pentru mai rau.asa ca pregateste te psihic pentru ce va urma.Dumnezeu sa te aiba in paza si sa te ajute.

  1
  5

 • patty pe 8 Aug 2011, 19:42
  frumos si firesc

  Cine iti poate oferi garantia ca daca ai fi cunoscut pe cineva de varsta ta ar fi fost o relatie perfecta?E foarte bine ca ai ales astfel si nu lasa pe cei din jur sa te judece. Eu am 40 de ani si o relatie de doi ani de zile cu un barbat mai mic cu 15 ani.Este mult mai cerebral in gandire decat cei de varsta mea care sunt dupa relatii esuate si viseaza la ''gasculita'' perfecta.Cine iti garanteaza ca daca ai fi cu un tip apropiat varstei tale nu te-ar parasi sau insela cu una mult mai tanara decat tine?Lasa viata sa-si urmeze cursul si asa cum voi ati reusit sa intrati in aceasta relatie ca doi oameni maturi si responsabili,probabil ca veti reusi sa faceti fata obstacolelor ivite in calea voastra. Mult succes si fericire!

  3
  1

 • loredana pe 8 Aug 2011, 17:53
  un mic amanunt

  in primul rand te felicit pentru fericirea pe care o traiti impreuna, eu am o astfel de relatie de aproape 3 ani. e o diferenta intre noi de 11 ani si suntem ok nu avem probleme cu familia, dimpotriva e totul ok exista 2 mici amanunte de care trebuie sa ai grija 1 sa nu il tratezi ca un parinte sa ceri sa faca aceasta diferenta si 2 sa accepti ca in urmatorii 10-15 ani te poate insela. de fapt nu cred ca exista barbat care sa nu insele asa ca faza cu amantele peste 10-15 ani nu e o problema. nu cred ca interesul material l-a determinat sa aibe o relatie cu tine. Si... sa fim seriosi cate relatii intre oameni nu au la baza un interes.... puteati fii de aceeasi varsta si sa aibe un interes finaciar asa ca sa nu-l crucificam pentru asta. daca va iubiti foarte bine .... voi sa va intelegeti restul ... vorbele.. privirile exista doar daca le bagati in seama. si ca sa te linistesti mama mea are o relatie de 18 ani cu un barbat mai mic decat ea cu 8 ani, cu care nu are copii si nici el din alta casnicie, si in prezent se plimba de mana pe centru si e foarte atent cu ea si o suporta asa cum este, iar pentru mine este un parinte adevarat. inca odata felicitari.

  5
  0

 • iuliana13 pe 8 Aug 2011, 16:50
  felicitari

  ce sa spun..eu am doar 24 de ani, si tin sa te felicit ca ai reusit sa-ti regasesti feminitatea alaturi de un barbat fie el de 22 de ani..Doamnele mele cel mai important in viata e sa iti gasesti implinirea care ma indoiesc ca 50% dintre noi au gasit-o.. Nu inteleg ce mai conteaza varsta...conteaza ziua si clipa traita langa persoana draga... opinii pro si contra o sa tot fie...asta e capul sus..

  5
  1

 • Lacramioara pe 8 Aug 2011, 13:35
  mai gandeste-te

  priveste putin in viitor..cati ani crezi ca va ramane langa tine..?/ Poate acum cat esti inca tanara iti poti gasi un alt barbat cu care sa-ti intemeiezi o familie..sa ai copii..Crezi ca un copil il poate tine la infinit..langa tine??Priveste situatia sub toate aspectele..apoi ia o hotarare..bafta!!

  1
  6

 • Diana pe 8 Aug 2011, 11:55
  si eu....

  Am o astfel de relatie de 10 ani si merge. Parintii nostri s-au obisnuit. Cred ca si prietenii.Intre timp el a trecut peste pragul de 30 si eu de 40.

  4
  1

 • Veronica pe 8 Aug 2011, 11:31
  FELICITARI

  Traieste clipa! Cine garanteaza ca relatiile incepute "perfect" sunt o garantie a succesului?! Uita-te tu la lumea din jur si observa ca nimic nu este ce pare a fi! Si iubitul meu e mai mic decat mine cu multi ani si am realizat in timp de ce l-am ales pe el : pentru ca e un barbat curajos si nu a purtat cu el sacii de sentimente si emotii negative cum o fac barbatii de varsta mea! (eu am 34) Dezinvoltura si sinceritatea lui m-au invatat ce e iubirea! Si, stii ceva?! Sa va iubiti voi tare, sa va mearga totul din plin si diferenta de varsta sa fie singura grija!!!! Multe bucurii!

  3
  1

 • hipnot pe 8 Aug 2011, 09:23
  iubitai-va

  da,super frumoasa este iubirea adevarata si f rara ,merita traita ca se intilneste greu,diferenta nu o vede inima ,acolo este iubirea ,nu mai fi naiva la gura lumii ,traieste-ti viata in iubire ca nu are buletin ,multa bafta siiiiiiiiiiii iubitivaaaaaaaa multttttt

  4
  1

 • Cojan Clementina pe 8 Aug 2011, 08:03
  Super Ok!!!

  Si eu traiesc o astfel de dragoste!!!!Ne-am cunoscut pe internet,acelasi scenariu.Este super ok!!!

  3
  1

 • Mada pe 8 Aug 2011, 07:00
  Nu e bine

  El e doar un copil care e fascinat de tine,deocamdata.E adevarat ca lumea spune multe si vrute si nevrute,nu te lua dupa ea.Fa ce simti dar cu moderatie.Asta nu e relatie pt tine.Daca il iubesti lasa-l sa fie liber,sa aiba o relatie normala cu cineva de varsta lui.

  2
  0

 • onutta21 pe 8 Aug 2011, 01:00
  este super ok

  Lasă gura lumii ce spune,sunt doar invidiosi.trăieşte viaţa la maxim mai ales că nu sunt copii.baftă!!!!

  3
  1

 • kimm pe 7 Aug 2011, 23:32
  aceeasi poveste...

  E foarte frumoas pana la un punct...aceasi poveste am trait-o si eu, acum un an l-am cunoscut, exact cu 15 ani mai mic, eu 38 si el 23, foarte indragostit...cred ca mai este si acum pentru ca inca mai mentinem relatia, un barbat extraordinar, dar si foarte ambitios. De 2 luni este manager si...brusc nu mai are timp. Trebuie sa fii foarte atenta, la varsta asta ei trebuie sa-si cladeasca un viitor, o cariera, depinde de tine daca vei intelege si daca ii vei lasa spatiu si timp pentru a se dezvolata profesional. Eu m-am retras de pe scena, vreau tot ce e mai bun pentru el, acum e timpul lui si trebuie sa profite din plin. Stiu ce este in inima lui si de aceea nu il presez cu nimic...

  3
  0

 • eu_magnifica pe 7 Aug 2011, 21:44
  jos palaria!

  pentru el ca a stiut sa te cucereasca, dar si pentru tine ca ai curaj sa-ti traiesti iubirea!

  4
  1

 • Dyutza_003 pe 7 Aug 2011, 18:12
  Fii indiferenta fata de prejudecati

  Daca aveai copii, era altceva...dar, avand in vedere faptul ca nu ii ai, traieste-ti viata! Indiferent de ceea ce zice lumea! Ai o cariera, esti sanatoasa, nu ai copii, profita de darurile pe care ti le da viata, pentru ca nimic nu se intampla pur si simplu. De ceea ce zice mama lui sau mama ta, tie nu tre sa-ti pese, pentru ca nu comiti nici o crima si nu il obligi pe baiat sa stea cu tine, si nu stai cu mama lui, ca sa'i dai explicatii. Nu te gandi ce se va intimpla peste 10 ani, traieste clipa, daca va iubiti reciproc. Gura lumii n’o mai astupi niciodata, trebuie sa invatam sa traim pentru noi, asta le’o zic tuturor femeilor, nu pentru alti oameni sau pentru parerile lor, pierdem prea mult timp din viata analizand barfele scornite de alti oameni si criticile lor, care nu valoreaza nimic. Chiar m-am saturat de societatea asta in care traim si de prejudecatile oamenilor invidiosi.

  7
  2

 • who_watch pe 7 Aug 2011, 16:41
  hmmm...

  eu zic sa nu faci un copil acum ..bucurate de ce ai acum cu el ,chit ca o sa dureze mai mult sau mai putin ...nu prea am auzit de cupluri care au rezistat fiind o diferenta de varsta asa mare ...nu fii fraiera,traieste momentul,nu te gandi daca si parca ...

  7
  0

 • mira86 pe 7 Aug 2011, 15:46
  Fiecare cu interesul sau

  Tu il ai pe al tau, el il are pe al lui. Deocamdata sunt sigura ca va e bine si o sa va mai fie o perioada, dar relatia asta nu poate avea un viitor prea lung din pacate. Sa fim realisti. Oricat de frumos pare acum, diferenta de varsta isi va spune cuvantul.

  6
  1

 • Maya93 pe 7 Aug 2011, 14:28
  sa fiti fericiti

  daca voi stiti ca va iubiti nu trebuie sa va pese de ceea ce cred ceilalti...in primul rand pentru ca nu prietenii si mamele sunt implicati in relatie iar in al doilea rand ca societatea romaneasca inca nu si-a dat jos ochelarii de cal....si judeca doar ca sa se afle in treaba......make love,not war!!!!

  6
  2

 • ionelala pe 7 Aug 2011, 14:13
  multa fericire in continuare..

  Eu sunt de acord ea...De ce sa judecam o femeie care iubeste un tanar mai mic ca ea??? Doar pentru barbati este permis sa iubeasca o femeie mult mai mica?...sa fim seriosi..nu avem niciun drept sa facem aceasta diferenta. As fi vrut sa fiu mama ta ca sa te pot sustine ;) Mult succes in relatie!

  5
  2

 • Mino. pe 7 Aug 2011, 12:38
  Paiii...

  Gandeste`te ca daca ai o situatie materiala buna , asta ar fi motivul pentru care el este implicat in aceasta relatie.. adica.. e si asta o varianta. E prea frumos sa fie adevarat..

  4
  1

 • dioana41 pe 7 Aug 2011, 11:11
  esti o norocoasa

  Parerea mea e ca ai un mare noroc sa ai parte de asa cava. Adica de o iubire adevarata, de atentie speciala, si de tot ceea ce deriva din asta. Esti o norocoasa ! Iar daca acest barbat te-a ales pe tine inseamna ca si tu si el sinteti putin mai speciali. Exista 2 aspecte, in opinia mea, care trebuie discutate. Unul ar fi cel legat de prejudecatlie oamenilor (inclusiv a ta), iar celalalt ar fi legat de viitorul vostru , incluzand aici latura sexuala.Asta e ceea ce-i framanta pe oameni. De ce e degradant o relatie de genul tau iar una in care o tinara se afiseaza la bratul unui tinerel de 60, 70 ,80,90 de ani e una aproape ideala si oricum super mediatizata si intretinuta?E o problema a fiecaruia, nu poti sa-ti gasesti sufletul pereche dupa preferintele unuia si altuia .O relatie dureaza in timp si se mentine daca cei doi sint in aceeasi barca. Fiecare face sau nu compromisuri atit cit doreste. Eu sint de partea ta si iti spun sa mergeti mai departe, sa nu va uitati la ce e in jurul vostru pentru ca nimeni nu e perfect, nimeni nu are o casnicie perfecta sau imperfecta doar din cauza ca in buletin a o anumita varsta. Iar despre urmatorii 20 de ani... e cale lunga,SANATATE sa aveti ca restul trece.Cite casnicii dureaza 20 de ani ? Si daca da, cu cite sacrificii? cu cite adultere? Eu sint cam in acelasi club cu tine, doar ca difera putin cifrele, doar putin. Iar de 2 ani e cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la viata , de la D-zeu.Sfatul meu e sa nu lasati voi pe cei din jur sa intre in casa voastra! Noi ca sa evitam orice problema ne-am casatorit. Lumea e mai prudenta dupa un astfel de eveniment. Si voi si cei din jur.Nu spun sa va grabiti.Si nu uitati ca toate barfele sint trecatoare, si ca o astfel de poveste o vom gasi tot mai des pentru ca tinerele vor altceva de la barbati ,si asa avem noi noroc.Poti sa ma contactezi pe email daca doresti. Multa sanatate, multa intelepciune si multe zile frumoase si linistite sa aveti impreuna.

  4
  2

 • anaA pe 7 Aug 2011, 09:49
  mda...

  Lumea uneori are dreptate desi pare rautacioasa.Nu spun ca nu va iubiti reciproc, nu spun ca el e imatur sau ca ti-ai pierdut mintile, cand e vorba de iubire toti ne pierdem mintile indiferent de diferenta de varsta.Iubirea e ca un desen la geometrie, cnd il construiesti la tabla de multe ori el pare drept, dar cand te indepartezi de el ca sa-l privesti mai bine, ii zaresti si defectele.Nu ar fi rau sa te "indepartezi " putin de relatia asta subtil, nu de baiat ci de relatie.Mai asteptati zic eu, nu faceti copil inca...

  5
  4

 • shamina pe 7 Aug 2011, 09:48
  foarte k

  Eu le felicit pe eii,si le doresc fericire mai departe .despre problema societatii..nu avem ce discuta parca tot an epoca traim.gandirea omeneasca la noi nu cred ca se va schimba vreodata...eu am 46 de ani si am fost logodita cu unu de 26 ani.timp de 3 ani...a fost o dragoste pot spune perfecta...dar din cauza gandirii sa dus totul..sa va iubiti sa aveti noroc..

  3
  2

 • urbanparis pe 7 Aug 2011, 09:33
  ma bucur pt tine

  sa stii ca nu conteaza varsta sub nici o forma..daca pe tine acest baiat te face sa te simti fericita si implinita atunci te sfatuiesc sa nu mai pleci urechea la ce zice lumea si sa iti vezi in continuare de viata ta, a voastra. mama ta ar trebuii sa fie fericita pentru tine, dupa atatea relatii esuate asa cum ai zis si tu ai gasit pe cineva care stie sa te aprecieze! din suflet ma bucur pentru tine si , ai grija nu lasa ca alte persoane sa intervina intre voi si sa va strice ce ati construit. multa bafta si muuuuuuulta dragoste :)

  4
  2

 • Doina pe 7 Aug 2011, 00:18
  e ok

  de ce sa iti pese ce zice lumea?! sau ce va fi peste 20 de ani? Daca va iubiti nimic nu va poate sta in cale, nici chiar o diferenta de 15 ani. Singura ai zis ca ai avut multe relatii esuate,atunci poate asta e o sansa sa recuperezi anii pierduti in acele relatii, si sa te bucuri cu adevarat de faptul ca iubesti si esti iubita.

  11
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod