Poveste adevărată: "După trei copii minunaţi am decis să devenim abstinenţi"

Suntem încă tineri, eu şi soţul meu, abia am împlinit 30 de ani, şi am luat această decizie dureroasă pentru a putea fi împăcaţi cu noi înşine că ducem viaţa corectă şi sănătoasă în care ne-am propus să ne creştem şi copiii.
Suntem încă tineri, eu şi soţul meu, abia am împlinit 30 de ani, şi am luat această decizie dureroasă pentru a putea fi împăcaţi cu noi înşine că ducem viaţa corectă şi sănătoasă în care ne-am propus să ne creştem şi copiii.

După ce am făcut trei copii frumoşi în cei şase ani de când ne-am căsătorit am decis să devenim abstinenţi sexual pentru că nu ne mai permitem un al patrulea. Cel puţin deocamdată. Deşi suntem medici amândoi, viaţa în România este încă destul de grea pentru o familie de tineri la început de drum. Aşa că cel puţin pentru o vreme vom trăi ca frate şi soră şi ne vom creşte în armonie cei trei copii.

Am decis să vă scriu această scrisoare din două motive. Unul este că mă îngrijorează câtă frivolitate şi decadenţă ne înconjoară şi ne asaltează în toate mijloacele de informare în ultima vreme. Consider că tânăra generaţie poate fi foarte uşor influenţată de acest stil de viaţă hipersexualizat afişat în public, de aceea e nevoie şi de contraexemple care să le arate că viaţa nu trebuie să fie aşa şi mai ales fetele pot descoperi că nu trebuie să se considere obiecte sexuale ca să aibă succes.
Iar al doilea motiv, cel decisiv, a fost că un astfel de caz, de tânără bulversată de lumea în care trăieşte, se află chiar în preajma mea, în familie, şi care mi-a spus că nu înţelege cum pot să renunţ să mai fac dragoste cu soţul meu, când pot foarte bine să folosesc prezervative sau alte mijloace contraceptive.


Încerc să-i explic şi ei şi celor care poate vor citi această scrisoare că aceste mijloace contraceptive, deşi sunt considerate mari descoperiri ale ştiinţei, nu au adus decât belele omenirii. Ştiu că mulţi au impresia că astfel evită boli cu transmitere sexuală sau chiar sarcini, dar oare bolile astea nu sunt rodul depravării, al destrăbălării cu mai mulţi parteneri sexuali? E cumva un cerc vicios, trebuie să foloseşti contraceptive pentru că nu ai un partener stabil. Nu ai un partener stabil tocmai pentru că diminuezi importanţa dragostei şi consideri că nu înseamnă nimic dacă te culci şi cu unul şi cu altul, ci că acumulezi „experienţă”.
Practic relele se aduc una pe alta pentru că oamenii nu-şi asumă responsabilitatea pentru actele lor, ştiind că „scapă” de eventualele neplăceri printr-o pastilă sau, Doamne fereşte, printr-un avort.

Consider că dacă duci o viaţă cumpătată, cu dragoste de Dumnezeu şi faţă de persoana pe care ai ales-o să fie alături de tine la bine şi la rău nu ai de ce să te fereşti de boli, pentru că veţi trăi în curăţenie amândoi. Iar a te feri de o sarcină folosind astfel de pastile nu este altceva decât o crimă. Femeile care folosesc astfel de pastile ar trebui să-şi imagineze dacă ar fi capabile să-şi omoare copiii şi sunt sigură că s-ar gândi de două ori înainte. Pe urmă, cele mai multe femei nu ştiu ce ravagii hormonale pot face în corpul lor contraceptivele.


Femeile aleargă toate după carieră, schimbă partenerii ca pe toalete şi nu-şi dau seama că timpul trece şi corpul lor nu mai poate să răspundă la fel de natural şi după 30 sau 40 de ani când se trezesc ele că ar vrea să facă un copil.
Când îşi dau seama că nu mai pot rămâne însărcinate încep să cheltuiască banii acumulaţi până atunci pe tratamente de fertilizare şi asta iarăşi le distruge echilibrul hormonal.

Faptul că eu şi soţul meu am decis că nu ne mai permitem încă un copil acum este ceva destul de greu şi pentru noi. Duhovnicul nostru ne-a spus că Dumnezeu ne va înţelege, chiar dacă este un păcat ca doi oameni tineri şi sănătoşi să nu aducă pe lume rodul iubirii lor. Dar economic abia facem faţă acum, în cinci. Din start nu au fost luate în calcul niciuna dintre mijloacele contraceptive existente, pentru că nu suntem de acord cu ele, aşadar singura soluţie este să ne înfrânăm dorinţele fireşti. Atât eu cât şi soţul meu am luat o decizie acum şase ani, de a ne fi credincioşi la bine şi la greu, iar cum este un moment greu. Vom trece şi peste asta cu ajutorul lui Dumnezeu, cu credinţă şi cu iubirea pe care ne-o purtăm.


Ştiu că mulţi dintre cei care vor citi mă vor socoti nebună sau „spălată pe creier” cum mi-a zis chiar verişoara asta a mea.
Nu am cum să vă conving altfel că viaţa mea este exact aşa cum mi-am dorit-o, decât rugându-vă să vă faceţi o introspecţie şi să vă răspundeţi singuri la întrebarea asta: sunteţi fericiţi?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 17 Apr 2014, 15:01
    prostii mari!

    da, suntem fericiti noi, ceilalti. Ce povesti ridicole, sincer. Sa-ti termini practic viata la 30 de ani. Mi se pare total iesit din comun. Nu te impiedica nimic sa fii normala si sa il iubesti si pe Dumnezeu. Nu pot sa cred ca mai sunteti si medici si aveti niste idei expirate de 300 de ani. Sexul inseamna si sanatate. Viata de cuplu inseamna si sanatate si pentru ca exista apropiere fizica, nu doar sufleteasca si psihica. Daca Dumnezeu a dat pe pamant toate lucrurile frumoase, inseamna ca sunt pentru noi. Apropo, voi in calitate de medici ar trebui sa stiti ca sunt virusi care dau cancer si alte boli grave si care se pot lua si de la toaleta sau de pe clanta, nu doar prin sexul cu parteneri multipli. Hipersexualizare inseamna una, iar relatie sexuala cu mai multi parteneri intr-o viata inseamna altceva. Mie mi-e mila de oamenii ca voi, sincer. Ma tem ca vor creste niste copii in acel mediu si ca vor fi niste sociopati si niste neintegrati.

    0
    0

  • Mariana pe 27 Sep 2013, 17:58
    ati decis să deveniti abstinenţi

    Metoda abstinenţei este categoric interzisă. Unii credincioşi care nu vor să apeleze la nici un fel de metodă de contraceţie, întreţin relaţii sexuale doar când sunt hotărâţi să conceapă un copil. În restul timpului, ei se abţin de la relaţii sexuale pentru a nu folosi metode de contraceţie pe care le consideră păcătoase. Dar, prin faptul că se lipsesc unul pe altul de datoria de soţi, ei aplică metoda de contraceţie care este categoric interzisă de Dumnezeu când zice: Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. (1 Corinteni 7:3-5) Împlinirea nevoilor sexuale ale partenerului sau partenerei legământului de căsătorie este o datorie sfântă pe care o are fiecare soţie sau soţ. Dumnezeu a lăsat această relaţie pentru soţi să-şi exprime dragostea unul faţă de altul şi ca să-şi ofere bucurie. Dacă unul din soţi îl lipseşte pe celălalt de relaţia sexuală, în felul acesta îl expune deschis ispitelor Satanei. Dumnezeu interzice categoric aceasta. Iar dacă cineva care este căsătorit are un motiv serios pentru post şi rugăciune în care vrea să includă şi abstinenţa de la relaţii sexuale, o poate face doar prin bunul acord al soţiei şi invers. Şi aceasta pentru puţin timp. De fapt, apostolul Pavel spune că includerea abstinenţei de la relaţiile sexuale în post este o îngăduinţă şi nu este o poruncă, adică nu este obligator să te abţii de la relaţii sexuale cu soţul sau soţia când posteşti. Imediat următorul verset spune: Lucrul acesta îl spun ca o îngăduinţă; nu fac din el o poruncă. (1 Corinteni 9:6) Dacă eşti căsătorit sau căsătorită, fă-ţi o evaluare a relaţiei sexuale pe care o întreţii cu soţia sau soţul tău. Alungă din inimă orice răutate care poate afecta motivaţiile tale în această relaţie. Nici odată nu lipsi pe soţul sau soţia ta de bucuria relaţiei sexuale pentru că aceasta este datoria ta de soţ sau soţie. Fereşte-te de abstinenţă – metoda de contraceţie interzisă categoric de Dumnezeu. .(Sunt multe metode de contraceţie care distrug ovulul fecundat de spermatozoid. Aceasta este omor. De acestea nu trebuie sa folosim)

    0
    0

  • Ile pe 22 Apr 2013, 12:15
    Am o mica dilema cu privire la acest subiect

    Am auzit de astfel de cupluri credincioase care din multa lor ravna dupa Dumnezeu au fost sfatuiti si sprijiniti spiritual de catre duhovnici spre abstinenta.... nu am nimic impotriva .... sunt de acord ca pentru o traire spirituala puternica trebuie sa te "lepezi" de cele lumesti mai ales de cele ce aduc multe ispite- cum este sexul, DAR....exista un dar....dar nu sunt absolut de acord cu motivul descris aici - Adica pentru a nu mai avea copii, pentru ca e o povara mult prea mare financiara. Ei bine ..... daca esti cu adevarat un crestin cu ravna pentru Dumnezeu, practicant .... ziua de maine nu ar trebui sa te infricoseze, iar ca medici nu aveti salarii chiar atat de mici incat sa va plangeti ca va este greu..... am in apropiere de mine o familie de 5 copii, unul mai frumos ca altul, iar parintii nus decat 2 dascali de sat....si traiesc modest, dar bine.....deci!!!!! ori motivul principal e gresit expus ori..... ?.....

    1
    0

  • Baldovin pe 22 Apr 2013, 09:58
    Abstinenta_pro

    Toti va dati cu parerea si credeti ca asa cum vi se pare voua, este cel mai bine iar asa cum au hotarat ei sa faca, este o nenorocire si ca o sa ii duca la nebunie. Poate ca felul vostru desfranat nu va lasa sa vedeti o astfel de posibilitate. Acestea nu sunt povesti si sunt realitati, femeia asta s-a grabit sa le vesteasca de pe casa, multi le tin doar pentru ei. Nu mai judecati fratilor astfel de oameni pentru ca sfintii Parinti ii lauda pe ei si spun ca impreunarea trebuie sa se faca doar pentru nasterea de prunci. Cu totii stim ca acest lucru este foarte greu, dar denigram pe acestia tocmai din cauza neputintei noastre de a face asemenea, in stilul romanesc, ceea ce fac eu este bun iar ceea ce face altul (mai bun decat mine) este nebunie. Mai bine priveste la tine cat esti de neputincios(oasa), ca esti sclav(a) sexualitatii, ca faci lucruri de care nu esti foarte mandru(a) sa vorbesti, ca esti slab. Nu zic ca este rau, toti avem neputintele noastre, eu nu te judec pentru desfranare, dar nu mai judeca tu cel(a) desfranat(a), ca si cand ceea ce faci tu este normal si asa ar trebui sa faca toti...

    1
    2

  • cri pe 20 Apr 2013, 19:07
    hahhaha

    si eu, ca sa nu mai murdaresc farfuriile prefer sa nu mananc, nu mai fac curat ca oricum se face la loc mizerie. de ejaculare in afara nu a auzit domnul? cand se excita ce face? se masturbeaza? torni 3 copii si apoi pauza. sa zica mai bine ca ori el a ajuns impotent ori ea frigida. ori au luat-o razna cu capul din cauza problemelor

    4
    2

  • diana pe 20 Apr 2013, 13:10
    o idee diferita

    Ma bucur sa citesc asa ceva, poate nu e in totalitate adevarat sau bun sau rau dar cred ca e ceva diferit de toate cele ce citim de obicei. Cred ca e foarte frumos ca persoana iubita sa mearga pe aceiasi cale cu tine pentru ca asa a ti decis. Viata e mai mult mai mult decat sex si a arata bine.

    2
    0

  • Mirela Tene pe 20 Apr 2013, 08:11
    nu cred asa ceva.

    NU cred asa ceva decat daca ai ceva probleme la mansarda. si cred ca singur au ceva . Dragostea este ceva frumos lasat omenirii. Si daca tot NU vrei sa faci copii cu nemiluita sau sa-i abandonezi ,....,mai exista si calendarul ,dar cu conditia sa-l tii strict. Credeti-ma ca functioneaza bine.

    1
    2

  • Oana pe 19 Apr 2013, 14:01
    recomandare!

    Le recomand sincer si fara nici un fel de ironie celor doi soti sa mearga la psiholog cat mai urgent daca vor ca cei trei copii ai lor sa se dezvolte normal si cu un model sanatos de viata!

    6
    2

  • gabi pe 18 Apr 2013, 12:39
    prostii imense

    Chiar credeti? E o facatura de doi bani. Nu stiu astia cum sa mai "trezeasca" interesu!

    3
    1

  • viviana pe 16 Apr 2013, 14:20
    pt.moni

    asa gandesc si eu

    1
    3

  • viviana pe 16 Apr 2013, 13:49
    interpretare gresita pt.Mistik007

    am spus clar ca din ambitie,nu sunt tolomaca,este un lucru care s-a intamplat,dar nu stiu ambitia de la ce a pornit ,doar banuiesc!!!!!,ca nu mi-a spus-o,de aceea am zis ca n-o sa stiu niciodata,sunt langa el 24 din 24, si nu a fost niciuna,nicialta,doar AMBITIE, dar interpreteaza cum vrei!!!!!!!!! fiecare e liber la gandire

    0
    3

  • Ely pe 16 Apr 2013, 11:27
    nu va cred doamna,nu stiu de ce ati fabricat aceasta poveste

    Stimata doamna nu va cred si nu cred sunt singura persoana.Sunteti tineri,da,sunt situatii in care devin abstinenti,dar la dvs......Da,noi am devenit abstinenti pentru ca un accident ne-a rapit puiul de langa noi,avea 20 de ani,era singurul nostru copil,au trecut 5 ani ,dar noi suntem prea indurerati,dar voi....

    0
    0

  • moni pe 16 Apr 2013, 11:20
    voi nu sunteti ortodocsi?

    Eu cred ca aceasta decizie s-a luat in mod responsabil tinand cont ca au cerut si parerea duhovnicului. Relatiile dintre barbat si femeie au fost date pt procreere. Nici animalele nu se impreuneaza de placere. Masculii simt cand o femela e gestanta si o lasa in pace. Barbatii in schimb nu se pot infrana nici in asemenea momente delicate. Acestea se numesc patimi si trebuie sa luptam contra lor. Ceea ce fac ei e laudabil. Multi din cei care fac aici comentarii se cred cumva mai destepti ca Sfantul ARSENIE BOCA care spune ca relatiile care au ca scop doar placerea sunt desfranate. Nu mai fiti rautaciosi numindui pe cei cu o conduita morala si religioasa sanatoasa sectanti pt ca si noi, majoritatea, suntem ortodocsi, doar ca nu foarte buni ortodocsi, adica caldicei.

    1
    6

  • diana pe 15 Apr 2013, 17:46
    ???

    Mi se pare absurd,sincer. Inca nu sunt casatorita dar sexul,dar mai ales , dragostea este modul suprem prin care iti poti arata dragostea . Cum au spus si ceilalti.. se pot face multe pentru contraceptie ..nu aveau ce sa faca bunicii nostri..acum..zeci de ani! Dar acum,cand sunt atatea metode? La doar 30 de ani ? Zici tu ca sotul tau va fi la bine si la greu impreuna , dar, pentru a trece mai departe de toate problemele ai nevoie de dragoste trupeasca si sufleteasca sa stii. Te vei baza doar pe cresterea copiilor, insa Dumnezeu insusi spune ca trebuie sa ne alocam si noua -tinerilor casatoriti- timp...multa fericire! Desi ma indoiesc, ca vei avea in acest fel.

    3
    1

  • ceFALUSrahidian pe 15 Apr 2013, 12:01
    mare-i gradina ta Doamne...

    citind mi-a venit in minte un banc.cica un sot a doua la servici se duce cu un ochi vinat, Colegii lui bineinteles il intreaba ce sa intimplat, de ce e vinat la ochi,iar el le raspunde ca de la expresia "poate tu". Alarmati, l=-au chestionat mai in amanunt, cum sa ia bataie doar de la cuvintele astea? si tipul explica pe indelete:pai, aseara eram cu nevasta -mea in pat si ea imi zice:"mai barbate, noi n-am cam facut dragoste de mult..."..la care eu i-am pus:"poate tu..." asa, ca fiecare sa traga invatamintele de aici

    7
    0

  • Vero pe 15 Apr 2013, 07:42
    Pentru ca am si eu profesie legata serios de medicina, ma dau si eu cu parerea

    Femeia asta numai doctor nu poate fi numita. Mai repede as crede ca povestea asta a fost inventata de cineva ca noi sa o credem. Ceia ce a spus ea despre contraceptive dovedeste lipsa de cunostinta, pentru ca sint metode in prezent diverse, care impreuna cu medicul poti stabili exact, ce e bine pentru tine si sanatos. Faptul ca ea crede ca facind sex, poti fi doar obiect sexual, fara sa primesti placere, ne spune defapt ca ea nu primeste placere din sex, fara sa creada ca altii ar putea sa faca asta pentru placere dar si pentru ca iubesc cu adevarat. Plus daca e medic, ar trebui sa stie, cum au spus si alte persoane, ca ar putea sa isi faca mult mai mult rau sanatatii sale neavint relatii sexuale decit folosit acele contraceptive de care a vorbit ea. Aici merge vorba atit de traume fiziologice cit si traume psihologice. Un alt punct despre care a incercat sa ne vorbeasca, a fost despre credinta in Dumnezeu. Si pentru ca sint si eu ortodoxa, sint casatorita de mult timp si am si eu Duhovnic, as putea sa o contrazic destul de mult, dind exemple din biblie si chiar ceia ce ne invata sfinta biserica. Dar mai pe scurt, e mai mare pacat ca nu face dragoste cu partenerul de viata, decit ca se aptine. Insasi duhovnicul ei spune ea ca, ia zis ca e un pacat, dar ca Dumnezeu o sa o inteleaga. Daca e asa credincioasa, eu as intreba-o unde ii este incredere in Dumnezeu si faptul ca rosteste in rugaciunea tatal nostru, "Doamne facase voia ta", dar din alta parte face toata apstenenta asta pentru ca nu vrea alti copii, ca asa a hotarit ea. Apoi, in acelasi timp judecind atit de urit pe altii, indiferent ce nu ar face altii, pentru ca a judeca chiar e pacat mare. Despre sotul ei, pot sa zic ca il compatimesc si ca o felicit ca are un sot atit de rabdator care merge la orice idee ciudata de a ei, poate mai mult pentru copii sau pursisimplu ca nu se simte auzit sau intelesc. Iar asta ar fi clar din modul cum gindeste si nu prea vede realitatea din jur. Ceia ce eu am inteles, este ca femeia asta este obsedata de abstinenta pentru a nu face mai multi copii din alte frici ca, nu o sa aiba cu ce sa ii creasca ( mentionind singura ca face asta ca sa nu ajunga la saracie), neavind bani deajuns. Mai clar, este o fobie de a nu face si alti copii dezvoltata din alte frici. Iar asta o face sa fie oarba si la ceia ce ii spune verisoara si la tot ce este real, cautind mecanizme de aparare pentru a se convinge ca ceia ce face e corect. Ar fi bine sa lucreze cu aceasta frica apelind la un psiholog bun. Insa in final mi-am pus si eu o intrbare logica, femeia asta are doar 30 de ani, dupa cum spune, a reusit sa faca medicina, a reusit sa faca trei copii, vorbeste pe niste teme atit de superficial, incit un medic care intradevar a facut medicina, nu ar putea sa vorbeasca si, cum poate critica pe altele despre cariera, daca ea tot are de bine de rau o cariera nu mica din cite ne spune chiar de la inceput (pentru ca se stie ca a face medicina, dureaza mai mult timp decit orice alta facultate)?! Nu vi se pare si voua ceva suspect si neadevarat,?

    12
    2

  • Ddenisa pe 14 Apr 2013, 21:57
    Femeile alearga dupa cariera

    De ce alearga femeile dupa cariera? Pentru ca vor, ca atunci cand o sa aiba trei copii sau cati vor, sa nu recurga la abstinenta din cauza ca nu au o situatie economica buna. Asa ca mai gandeste-te atunci cand critici femeile care isi doresc o cariera pe langa familie.

    17
    0

  • mistik007 pe 14 Apr 2013, 17:55
    pt viviana

    mai fato esti tolomaca rau...cum adica nu sti de ce?...a ramas impotent de aia sau te inseala..una din 2... :)) stau si ma minunez ce tolomace mai sunteti unele

    13
    2

  • mistik007 pe 14 Apr 2013, 17:48
    zahaito

    da femeie esti dusa da rau de tot...sunt metode moderne de contraceptie cu care te poti feri sa mai faci copii,cum ar fi legarea trompelor sau vasectomie in cazul lui...si astea sunt metode permanente...dar banuiesc ca fiind medic stiai deja..si ar fi pacat ca de la varsta asta sa nu mai faci deloc dragoste,vei deveni o femeie fustrata iar hormonii te vor omori...daca nu pe tine,atunci pe el...ca bag mana in foc ca dupa maxim 1 an veti ajunge la divort in stilu asta si vei mai veni pe eva cu un articol gen ''de ce m-a parasit?sa fie oare lipsa de sex?''..daca nu cumva povestea asta este inventata,iti recomand urgent un psihiatru pentru ca nu este normal sa gandesti asa,toata lumea face sex,iar sexul cu sotul tau pe care il iubesti,este forma manifestarii dragostei dintre 2 oameni care se iubesc nicidecum un pacat

    22
    2

  • Ioana pe 14 Apr 2013, 17:26
    Contradictie

    In paragraful 5 ati omis faptul ca prezervativul va fereste de o sarcina, si ati preferat un subiect care nu ne intereseaza- ferirea de boli. Apoi ati vorbit de pilula contraceptiva. Pilula da, ca avortul, poate fi considerata crima. Dar prezervativul nu. Iar sexul intr-un cuplu casatorit nu poate fi condamnat de Dumnezeu, e condamnat doar de dogma bisericeasca.

    14
    1

  • viviana pe 14 Apr 2013, 15:35
    se poate daca ai vointa

    eu cu sotul meu nu am avut relatii sexuale 2 ani, pentru ca a avut aceasta ambitie, numai el stie de ce,niciodata nu mi-a spus,in rest eram ok,stiu sigur ca nici nu avea pe altcineva, si mai stiu ca mi-ar fi placut sa ramanem abstinenti ,pentru ca are o viata sexuala activa ca inainte si pe mine ma deranjeaza pt.ca:DUMNEZEU a facut aceasta relatie barbat-femeie pentru a se inmulti oamenii pe pamant,si tot DUMNEZEU a spus ca trebuie sa ne infranam, aceea sunt cu adevarat oamenii lui.Daca ai credinta in DUMNEZEU, e foarte usor sa te infranezi.Cand eu m-am operat ,era o doamna care s-a operat si ea,care avea 4 copiii ,era destul de tanara si tot la fel a zis ca vor dormi in camere diferite,ca este pe primul loc sanatatea si cresterea copiilor, deci se poate renunta daca ai vointa,

    4
    22

  • Antonnia pe 14 Apr 2013, 14:15
    Tipu' ^ nu putea s-o zica mai bine.

    Esti doar o fanatica religioasa ce isi rateaza cu buna stiinta tineretea si casnicia si cel mai rau e ca ati apucat si sa va reproduceti si o sa va educati copiii in acelasi stil ca al vostru. O a treia persoana introdusa in viata voastra de cuplu (duhovnicu', mama etc.) n-o sa faca decat sa va indeparteze, pt ca nimeni nu stie mai bine ca tine cum e partenerul tau si invers. O sa iti dai cu pumnii in cap cand sotul tau o sa se sature de abstinenta si de existenta asta platonica si, probabil, pe la 45 de ani, n-o sa stati impreuna decat pentru copiii pe care ii aveti. Dragostea o sa moara si e pacat... Ai zis ca nici banii nu va ajuta, deci, sincer, nu stiu ce viitor aveti in ritmu' asta. Si, sincer, nu-mi vine sa cred ca sunteti doctori si ca ganditi asa. Du-te la manastire, sper ca nu sugerezi aceleasi obiceiuri si pacientilor. Si de ce sunt femeile isterice dupa 30 de ani? D-asta!!! Pacat, dragostea e superba si ne implineste viata, cum nimic altceva n-ar putea-o face. Nu pierde ce ai.

    16
    4

  • rick pe 14 Apr 2013, 07:49
    sal

    nu stiu cat de fabricata sau nu este aceasta noua poveste dar mi se pare ridicola. nu este un pacat sa faci dragoste cu sotul tau si este o responsabilitate a amandurora de a folosi mijloace contraceptive. astea nu se folosesc doar daca ai mai multi parteneri sexuali se folosesc si in cazul evocat de ea. si mi se pare un pacat si o prostie sa nu poti avea o viata personala implinita din toate punctele de vedere doar ptr ca se alege abstinenta! viata e prea scurta sa iei asemenea decizii si la un moment dat, indiferent ce sot minunat ai, va dori sa se implineasca si sexual si o va face, dar fara tine. poate nu te va parasi ptr ca aveti trei copiii, dar.... ca doctori ar trebui sa stiti ca una dintre nevoile primare ale omului din piramida trebuintelor se afla si sexul. ai nevoie de el, pana si animalele o fac, e o placere, un mod de a ti arata dragostea fata de persoana iubita, nu e doar depravare.... acum, decizia va apartine desigur, dar..... ma indoiesc ca va duce la ceva bun.

    23
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod