O vara plina de revelatii

Puteti petrece o vara intreaga in Viena, fara sa va plictisiti nici macar o zi. Plimbati-va prin centrul istoric al orasului, vizitati elegantele cafenele imperiale sau mergeti la cumparaturi prin magazine... dar ar fi pacat sa faceti numai asta: caci Austria are atat de multe de oferit, si abia asteapta sa fie descoperita.
Puteti petrece o vara intreaga in Viena, fara sa va plictisiti nici macar o zi. Plimbati-va prin centrul istoric al orasului, vizitati elegantele cafenele imperiale sau mergeti la cumparaturi prin magazine... dar ar fi pacat sa faceti numai asta: caci Austria are atat de multe de oferit, si abia asteapta sa fie descoperita.

Tot mai des o vizita in Viena este combinata cu un sejur de wellness si relaxare intr-un luxos hotel termal din Burgenland. Si Wienerwald ne ademeneste cu amintiri impresionante din era "Belle Epoque": superbele vile amintesc de stralucirea monarhiei. La doar o ora de mers cu masina, intalniti o lume speciala: paraurile grabite si padurile adanci ale Alpilor Vienezi anunta deja minunatiile naturii care va asteapta in aceasta regiune.

Austria este atat de bogata in peisaje, incat pana si cei mai mari lenesi isi vor pune rucsacul in spate: sunt multe de vazut, de la munti maiestuosi si pajisti traditionale pana la paduri intinse si dealuri molcome, cu vii.
Regiunea Zell am See demonstreaza pe deplin cat de bogata poate fi chiar si numai o singura zona: ghetarul vesnic alb Kitzsteinhorn, pajistile verzi de pe Schmittenhöhe si lacul Zell de un albastru intens constituie cadrul idilic al unei vacante de vara excelente. Peste tot in Austria veti gasi lacuri cu apa atat de curata, incat se poate bea.

Romanticul lac Millstätter din Carintia este un bun exemplu de pretuire a naturii: lacul este aproape neatins si ofera o zona de vacanta paradisiaca departe de zgomotul si agitatia cotidiene. Este o experienta de neuitat sa mergi cu barca cu vasle, la primele ore ale diminetii pe lacul neclintit si sa asisti la rasaritul soarelui la un picnic direct pe lac.

La Bodensee in Vorarlberg vacanta la scaldat se impleteste de minune cu ofertele culturale: pe scena de pe lac, din Bregenz, care datorita pozitiei sale spectaculoase a fost loc de filmare al celui mai nou film cu James Bond, are loc in fiecare vara Festivalul Bregenz.
in Bregenzerwald iubitorii arhitecturii se pot delecta pe deplin: Vorarlbergul este considerat unul dintre centrele arhitecturii moderne europene, unde accentul este pus pe constructiile din lemn.
Centrele Salzburgului sau Grazului sunt incarcate de istorie: fiecare plimbare aici va poarta intr-o calatorie in timp. Dar o excursie in oras poate fi combinata excelent si cu o repriza de shopping.

Iar cine isi deschide pofta in magazinele sic din oras si in pasajele comerciale, poate merge in centrul outlet aflat in apropiere: la Designer-Outlet Parndorf, la 50 de km de Viena puteti gasi la un loc in jur de 600 de marci internationale de top; in vara lui 2009 se deschide chiar langa aeroportul Salzburg un centru outlet nou nout, in stil Art-Deco. Fiecare regiune din Austria are propriile sale atractii, iar multe dintre acestea sunt relativ necunoscute: chiar si Mostviertel, cu ale sale dealuri molcome din vestul Austriei Inferioare, inca mai este considerat un pont pentru cunoscatori.
Aici vizitatorul este intampinat de livezile pitoresti, de cheile salbatice, de varfurile de munte impresionante si de padurile adanci.

Mustul racoritor din pere, de la care isi trage numele regiunea, va este oferit pe parcursul Drumului Mustului.

Deliciile sunt de altfel parteneri statornici de drum, oriunde in Austria: de la branzeturile gustoase de munte din Bregenzerwald, pana la excelentele vinuri albe din Wachau, la malul Dunarii. Dar si vinurile rosii ale insoritului Burgenland au cunoscut in ultimii ani apreciere internationala.

Fie ca va opriti la primitoarele cabane de pe munte, sau mergeti sa fiti rasfatati intr-o taverna de podgorie sau va asezati la o masa la un restaurant de marca: ospitalitatea austriaca va va indemna sa zaboviti mai mult decat ati planificat initial.
Caci in Austria, oamenii sunt primitori, iar produsele culinare delicioase.

Cititi mai multe despre Austria pe site-ul www.austria-incoming.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod