Nu lenevi vara!

Vara te indeamna la lene. Zilele fara program, fara obligatii tipice concediilor si vacantelor te pot transforma intr-o persoana lenesa. Insa, oricat ar fi de placute astfel de zile...
Vara te indeamna la lene. Zilele fara program, fara obligatii tipice concediilor si vacantelor te pot transforma intr-o persoana lenesa. Insa, oricat ar fi de placute astfel de zile, ele sunt, in fapt, periculoase.

Din doua motive: pentru ca lipsa de program si, implicit, lipsa de activitate sunt demobilizante si induc o stare de disconfort psihic, pe de alta, pentru ca cea mai buna cale de a-ti incarca bateriile, de a te relaxa fizic si psihic este odihna activa.

Un altfel de ritm, altfel de activitati, altfel de program si, nu in ultimul rand, un alt regim alimentar, sunt caile prin care, la sfarsitul concediului, vei incepe din nou munca, in forma maxima.

Te provoc sa adopti si sa respecti cateva reguli care te vor feri de "lenea de vara":

1.
Minimum 30 de minute de exercitii fizice sustinute pe zi - adica ceva gantere, flotari, exercitii pentru coapse si abdomene. Este preferabil ca "ora de gimnastica" sa se consume dimineata - vei castiga un plus de energie pe parcursul intregii zile.

2. Nu lasa ca zilele de vacanta sa semene intre ele - stabileste in fiecare seara (in familie, daca esti plecata in concediu cu copiii, cu jumatatea ta, in cazul in care sunteti singuri) un program pentru a doua zi. Si respecta-l!

3. O zi cu ploaie nu inseamna o zi pierduta. Ai putea vizita punctele de interes ale locului in care te afli. Ai putea colinda prin magazine. Ai putea merge la un centru SPA sau ai putea sta pe terasa, sa citesti sau sa le spui povesti copiilor tai. Daca esti la munte si locul in care esti cazata iti permite, ai putea face cateva borcane cu dulceata de zmeura. Daca esti la mare, poti merge la o partida de pescuit sau cu barca in larg (se poate inchiria).

4.
Renunta la masina si mergi exclusiv pe jos, pe role sau pe bicicleta, imediat ce ai ajuns in locul in care iti vei petrece vacanta (sau zilele de concediu).

5. Joaca-te cu copiii, nu lenevi pe un sezlong, sub umbrela. Inalta un zmeu si "construieste" un mare castel de nisip impreuna cu cei mici.

6. Fa-ti un obicei din a merge la piata, chiar daca esti in vacanta, cazata la un hotel de cinci stele in orasul cu pricina, de unde sa cumperi fructe proaspete, de sezon. Impusti mai multi iepuri dintr-un foc: fructe proaspete, economie de bani, ceva miscare si placerea de a vedea oamenii locului, asa cum sunt ei.

7. Dedica o ora pe zi unei activitati intelectuale. Daca esti inginer, fa niste probleme de matematica, daca ai o pregatire umanista, citeste o revista de specialitate, pe domeniul tau.

8. Nu te culca (decat daca situatia o impune si daca merita cu adevarat) tarziu si scoala-te exact la aceeasi ora la care te trezeai cand mergeai la serviciu. Te odihnesti cu adevarat in primele ore de somn, iar lenevitul in pat dimineata nu are nici un avantaj.

9. Fa ceva provocator... pentru tine si jumatatea ta. Nu am sa-ti dau idei, am sa te las sa gasesti singura o idee de milioane (sau cauta in Eva.ro).

10. Nu refuza nici o propunere a partenerului tau, indiferent ca este vorba despre plimbari, escapade nocturne sau partide fierbinti de sex pe plaja!

Sa ai o vacanta cat mai lunga si cat mai activa!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod