Iubit sau amant: 10 criterii ca să rămâi cu cel mai bun. Ia o decizie acum!

Te afli într-o relaţie serioasă cu un bărbat, dar în viaţa ta a apărut o... tentaţie? Un alt bărbat îţi face inima să tresară şi nu-ţi vine a crede că simţi acei fluturaşi în stomac care anunţă o palpitantă poveste de iubire.
Te afli într-o relaţie serioasă cu un bărbat, dar în viaţa ta a apărut o... tentaţie? Un alt bărbat îţi face inima să tresară şi nu-ţi vine a crede că simţi acei fluturaşi în stomac care anunţă o palpitantă poveste de iubire.

Ar trebui să dai curs acestor senzaţii adolescentine sau ar fi mai bine să-ţi asculţi raţiunea care te îndeamnă, mai pe şleau, să nu dai vrabia din mână pe cioara de pe gard? Răspunsul e complicat.

Pentru început, experţii în relaţii de cuplu spun că este perfect normal să te simţi atrasă de alţi bărbaţi, chiar dacă eşti deja implicată într-o relaţie serioasă. Multe femei îşi creează fantezii erotice în care personajul principal e alt bărbat decât iubitul. Poţi visa cu ochii deschişi la cum flirtezi cu el, la cum te vrăjeşte cu fel şi fel de complimente... Atracţia pentru alt bărbat poate semnala o fisură în relaţia cu iubitul tău sau în relaţia pe care o ai tu cu tine. Poate că tu şi iubitul tău aţi intrat în rutină şi ai nevoie de ceva palpitant sau poate că nu te simţi bine în pielea ta, iar atenţia altui bărbat ajunge să te bucure peste măsură.

Primul pas ar fi să identifici din ce izvorăşte atracţia pe care o simţi pentru alt bărbat: e vorba de o slăbiciune apărută în relaţia cu partenerul tău, e vorba de nevoia de a te simţi din nou admirată? În ambele cazuri, nu te grăbi să renunţi la relaţia de cuplu pentru celălalt bărbat. Încearcă să rezolvi mai întâi problemele de cuplu şi pe cele pe care le ai tu cu tine.

Dacă nu te regăseşti în cele de mai sus, iar atracţia are legătură numai cu bărbatul respectiv, înseamnă că a sosit momentul să iei o decizie: iubitul sau amantul? Şi ca să te asiguri că iei cea mai bună decizie, iată 10 criterii care te ajută să-l alegi pe cel mai bun dintre ei!

1. Care dintre cei doi te atrage cel mai tare?


În orice relaţie e nevoie de un dram de atracţie între parteneri. Chiar dacă tu şi iubitul tău sunteţi de mult timp împreună, ar trebui să-ţi doreşti, în continuare, să fii intimă cu el. În multe cazuri, însă, între doi oameni care cândva s-au iubit mult, nu rămâne decât o prietenie solidă, dar platonică. Gândeşte-te ce simţi când îl vezi pe iubitul tău dezbrăcat, când te cuibăreşti în pat lângă el... Mai simţi vreo urmă de atracţie, sau apropierea fizică de iubitul tău te lasă rece? N-ar trebui să-ţi sacrifici întreaga viaţa lângă un bărbat pe care îl iubeşti, dar de care nu mai eşti absolut deloc îndrăgostită!

Pe de altă parte, dacă ceea ce simţi pentru celălalt bărbat este foarte intens, mai intens decât ţi-ai fi putut imagina, ar trebui să acorzi o şansă impulsului pe care ţi-l dă inima...

2. Care dintre ei te face să râzi?


Simţul umorului este vital pentru orice relaţie. Veţi depăşi orice problemă, dacă ştiţi să faceţi haz de necaz. Clipele în doi pot fi de nepreţuit, dacă sunt garnisite cu câteva hohote de râs. Deci, care dintre cei doi bărbaţi îţi aduce zâmbetul pe buze?

3. Care dintre ei are un suflet bun?


Oricât de tentată ai fi să aterizezi în patul bărbatului dur, căci orice femeie are o slăbiciune pentru băieţii răi, ar trebui să-l alegi pe cel care te poate face fericită! Gândeşte-te care dintre cei doi este bun, generos şi te pune pe tine pe primul loc.

4. Pe care dintre cei doi îl respecţi mai tare?


Un alt criteriu vital în alegerea partenerului de viaţă este respectul. Dacă nu-l respecţi pe bărbatul de lângă tine, prin tot ceea ce el reprezintă, nu vei avea o relaţie lungă şi satisfăcătoare cu acesta. Îl mai respecţi pe iubitul tău pentru realizările sale, pentru modul său de a gândi şi acţiona? Iubirea se stinge şi din cauza pierderii respectului pentru partenerul de cuplu. Dacă celălalt bărbat trezeşte în tine o admiraţie totală, ar fi bine să-ţi urmezi intuiţia.

5. Cu care dintre cei doi eşti tu însăţi?


Există atâtea cazuri în care femeile joacă un rol în relaţia cu iubitul pentru că vor să fie pe placul acestuia. N-ar trebui să te schimbi doar pentru că aşa simţi că poţi avea o relaţie armonioasă sau doar pentru că aşa îl ţii pe iubitul tău lângă tine. Ar trebui să fii cu cineva în prezenţa căruia poţi fi tu însăţi, fără să existe consecinţe negative! Aşa că alege-l pe acel bărbat cu care te porţi natural.

6. Cu care dintre ei te vezi în viitor?


Şi nu mă refer la viziunea aceea idilică asupra bărbatului perfect cu care visezi să trăieşti până la adânci bătrâneţi. Analizează atent lucruri precum domiciliul lui- relaţiile la distanţă sunt greu de susţinut, stilul său de viaţă- îi place să zboare din floare în floare sau e gata să-şi asume un angajament, unde se vede el peste cinci ani- căsătorit cu tine, cu copii? Dacă vrei un viitor alături de unul dintre cei doi, descoperă care dintre ei este pe aceeaşi lungime de undă cu tine şi îţi poate oferi tot ce ai nevoie.

7. Pe care dintre cei doi l-ai vrea în postura de tătic al copiilor tăi?


Un alt aspect de luat în considerare, dacă ai intenţii serioase, este să te gândeşti cu care dintre cei doi bărbaţi te-ai vedea întemeind o familie, te sfătuieşte expertul în relaţii de cuplu, Sarah Abell. Faptul că arată bine, are o maşină luxoasă şi îţi provoacă fiori nu sunt calităţi care să susţină o căsnicie de 15, 20 de ani!

8. Care dintre ei îţi poate oferi stabilitate financiară?


Trebuie să fii realistă şi să analizezi situaţia materială a ambilor bărbaţi, chiar dacă eşti o femeie independentă, care se întreţine singură. Când va veni vremea să întemeiaţi o familie, amândoi trebuie să aduceţi un aport bănesc. În fond, cele mai multe certuri în cuplu pornesc de la bani. Aşa că trebuie să te gândeşti care dintre cei doi bărbaţi este mai responsabil şi productiv, totodată.

9. Cu care dintre cei doi eşti mai compatibilă?


Analizează puţin temperamentele celor doi bărbaţi în raport cu temperamentul tău, te sfătuieşte Sarah Abell. Poate că opusurile se atrag, dar nu rămân împreună, este de părere specialistul, care spune că între tine şi partenerul tău trebuie să existe trăsături comune de caracter. Analizează şi diferenţele existente între tine şi cei doi bărbaţi şi vezi cu care ai fi dispusă să convieţuieşti. Nu porni de la premisa că poţi schimba vreunul din bărbaţi. Vezi cu care te potriveşti în mod natural.

Tot la capitolul compatibilitate, trebuie să analizezi şi alte aspecte importante: cu care dintre bărbaţi împărtăşeşti aceleaşi convingeri religioase, aceleaşi hobby-uri, aceleaşi valori şi preferinţe sexuale. Asigură-te, în acelaşi timp, că bărbatul pe care îl vei alege te acceptă aşa cum eşti tu şi e dispus să-ţi tolereze defectele, te mai sfătuieşte expertul în relaţii de cuplu, Sarah Abell.

10. Cu care dintre cei doi simţi că ai face un pas înainte?


Un alt criteriu decisiv în alegerea unui partener este să vezi dacă relaţia cu el reprezintă un pas înainte sau un pas înapoi. Ţi se pare că te mulţumeşti cu puţin, dacă rămâi lângă iubitul tău? Nu are sens să stai într-o relaţie de teama că trebuie să o iei de la capăt cu altcineva.

La polul opus, ţi-e teamă de un angajament mai serios alături de iubitul tău şi preferi să trăieşti din nou o iubire adolescentină cu celălalt bărbat? Ar trebui să acorzi o şansă relaţiei tale şi să o laşi să evolueze, dacă încă îl iubeşti pe partenerul tău.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • societatemorala pe 10 Ian 2012, 11:47
    Happy Healthy Life Every Day!

    Adopta codul de conduita morala in societate si la birou! Spune NU flirtului cu persoane casatorite! Nu distruge casnicii! Noblesse oblige! Viata morala intr-un corp sanatos! Happy Healthy Life Every Day!

    4
    0

  • andreaa pe 7 Ian 2012, 21:14
    si eu :(

    Si eu trec prin aceeasi situatie insa printre subpunctele de mai sus fiecare isi are locul lui.Imi doresc foarte mult o relatie cu cel cu care ma vad de 6 luni,dar nu pot sa renunt la cel cu care am o relatie de 4 ani.off stiu c ar trebui sa vorbesc cu prietenul meu dar nu stiu de unde sa incep si ce sa ii spun mai exact pentru ca nici eu nu sunt prea sigura de ceea ce simt si ce vreau,iar pe de alta parte mi-e teama sa nu fie ceva trecator sau vreo copilarie care o sa treaca mai devreme sau mai tarziu :(

    1
    1

  • mara pe 7 Ian 2012, 21:02
    si eu mam racit de el mult

    mam racit mult pt k eu nu iam cerut libertate..iam cerut saruturi mai multe...cuvinte dulci mai multe ..exact cum ma cucerit,nu cadouri nu plimbari..si el zice k orice as face sunt nemultumita..dar asa vrea un sarut pasional inaintea la orice cadou din lume si el nu intelege imi zice damil tu..dar simt nevoia sa mil dea si el dar bn acum nu cred k mai pot sal iub vreodata cum il iubeam

    0
    1

  • mara pe 7 Ian 2012, 20:59
    ms mult moni

    stiu k tre sa il las iam spus k nul mai iub si zice k o sa imi treaca si o sami dau seama k il iub...eh..sper sa se term totul q bn intrun finall pt k sunt prea trista ma simt k nu mie locul aici unde sunt

    0
    0

  • Monica pe 7 Ian 2012, 13:31
    OMG

    Mara daca depinzi material de el e destul de greu :) dar totul sta in puterea ta evident :) trebuie soar sa iei o decizie si sa inchei relatia daca nu il mai iubesti...stiu ca ce spun eu pare banal si ca asa ar trebui sa fac si eu... eu am luat decizia asta inainte de a-l insela..din pacate dupa 5 ani de relatie el ma vede ca pe unica si ultima femeie pe care o vrea totul e sec... imi spune ca ma iubeste..eu nu simt nimic... schimbarea lui a venit tarziu... am suferit 5 ani gelozii si banuieli tampite, nu am avut voie sa am prieteni, sa ies desi sunt inca la facultate nu iesisem pana la sf anului trecut la nici o petrecere studenteasca pt ca el e gelos... cand am luat hotararea sa plec...am vazut sub ochii mei un om care se sfarseste...deci te rog nu ajunge si tu aici..analizeaza repede lucrurile, lasa gura lumii, daca nu l mai iubesti spune-i in fata :) ca nu l mai iubesti ca s-a terminat... poate impreuna ve ti descoperi ce anume a intervenit intre voi

    0
    0

  • mara pe 6 Ian 2012, 19:18
    monicaa pls help me

    monica vad k ai o gandire mai rationala nu traiesti pe sec trecut eu am o relatie de 4 ani cu un baiat asta e cel mai bun din lume imi face toate poftele din p d v material dar parca a intervenit o raceala din partea mea si totul se datoreaza pt k el imi da atentie mai mult materiala decat iubire si avem aproape aceeasi varsta eu 21 el 23...cand ma pupa si ma ia in brate parca vreau sa termine mai repede si in plus ca tot timpul ma gandesc la un amic deal meu care prietenele mele spun k este si urat si afemeiat dar eu nu si k nu ma merita dar eu nu il vad asa si k sa stau in banca mea dar ce sa fac sa nu ma mai gandesc la el? va rog ajutatima cu un sfat

    0
    3

  • Monica pe 5 Ian 2012, 18:52
    ce s-au incins spiritele :)

    tipic romanesc :) toata lumea se grabeste se dea verdicte :) vai curva de mine :) sa-mi fie rusine nu ? nu sunt in concordanta cu morala crestineasca :) nu e vorba de sex :) plus ca inainte sa inceapa confuzia asta i-am spus actualului ca relatia s-a terminat... de atunci plange si ameninta ca se sinucide ... nu v-as dori sa treceti prin asta... dar na..toti ne pricepem sa -i judecam pe restul. amin :) sa ajungeti cu totii in rai

    3
    1

  • alina pe 5 Ian 2012, 17:30
    Greu

    va salut fetelor,am aceasi intrebare daca balanta e egala intre amandoi? Si pe deasupra daca amantul este casatorit cu copii?

    3
    2

  • cineva pe 5 Ian 2012, 15:09
    thnx

    Aplici aceleasi criterii Monica, simplu :) Multumiri pentru articol!

    0
    3

  • aoa pe 5 Ian 2012, 14:42
    ihi

    draga mea monica, atunci inseamna ca esti curvistina si daca esti curvistina nu ai morala si daca nu ai morala stai capra la toti ca oricum te doare pe undeva. Aici era vorba despre altceva.

    4
    1

  • amarie pe 5 Ian 2012, 14:38
    hmm

    monica esti nebuna , inseamna ca nu stii ce inseamna o relatie :)) 2 amanti? WTF

    7
    1

  • and pe 5 Ian 2012, 14:32
    ......

    dak in viata ta exista o a 2-a pers...sau o a 3-a:)))...lasa-ti iubitul !!! dak il iubeai cu adevarat nu ar fi existat nimeni altcineva in viata ta in afara de elll!!

    6
    0

  • doar.eu pe 5 Ian 2012, 14:16
    ......................

    ce fac daca au fiecare jumatate din cele 10 ???? cum ma hotarasc .........................? al treilea maybe ?

    2
    1

  • silviu pe 5 Ian 2012, 14:11
    sa alegi intre iubit si doi amanti?

    Atunci,monica,esti vagaboanta...:))

    10
    2

  • Monica pe 5 Ian 2012, 11:52
    hard now??

    si daca trebuie sa alegi intre iubit si 2 amanti ?????

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod