Femeile intentează divorţul mai des decât bărbaţii. Care sunt motivele?

În România, o căsătorie din patru s-a sfârșit prin divorț, anul trecut.
Conform datelor de pe site-ul INS, în România, rata divorțului a ajuns la 25% în anul 2015. Aceste statistici arată că, practic, o căsătorie din patru s-a sfârșit prin divorț, anul trecut. Cele mai multe divorţuri se înregistrează în Bucureşti, urmând judeţele Constanţa şi Prahova, la polul opus, cu cele mai puţine divorţuri, sunt judeţele Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa.

Dintr-un studiu realizat de Divorce Journey reiese că femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copii, graţie veniturilor proprii.
11 procente dintre cele app. 31.500 de divorţuri intentate în 2015 în România, au fost în Bucureşti. 

Datele noastre arată că femeile sunt cele care intentează divorţul mai des decât bărbaţii, principala cauză declarată fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divorţate din Bucureşti sunt femei independente financiar, care îşi pot permite să plătească consiliere pentru a depăşi această problemă dificil de gestionat la nivel emoţional şi social”, spune Dr.
Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.

Rata de prezenţă la un consilier care să ajute în depăşirea problemelor din timpul sau de după divorţ este de 80% femei versus 20% bărbaţi. În acelaşi timp sunt mai mulţi bărbaţi (60%) care accesează site-ul pentru educaţie online sau pentru articole pe această temă. 

Ne confruntăm cu un număr mare de copii proveniţi din familii destrămate, iar în perioada divorţului părinţii sunt atât de ocupaţi cu demersurile avocăţeşti, cu partaje şi efortul de a-şi păstra serviciul, încât uită de impactul psihologic pe care îl are divorţul asupra copiilor.
Nu e de mirare că ne confruntăm cu un număr tot mai mare de copii rebeli, scăpaţi de sub control sau în depresie
”, constată Dr. Gabriela Saulea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai pe 7 Ian 2017, 10:44
    Divortul cauzat de femei

    Daca nu stiu sa-si tina gura .... Atât li se cere. O femeie care învață să tacă,să se închidă în interiorul său,unde să-și creeze un Paradis numai pentru ea,nu va divorța ușor,chiar dacă va cere o separare atunci când lucrurile o impun. Deseori,răceala și indiferența (aparentă) în relații,face mai mult decât un divorț: îl îndepărtează pe partenerul nedorit de tine și de viața ta,încet dar sigur! Astfel,indiferența și nepăsarea,în paralel cu urmarea din planul subtil a propriilor interese,aduce într-o zi eliberarea mult dorită!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod