Cum te îmbraci şi cum te comporţi atunci când eşti prezentată părinţilor iubitului tău

Nu ai nevoie de o ţinută specială pentru această întâlnire, ci de una în care te simţi excelent. Trebuie să fie decentă, semiformală, cu bun gust şi cu accent pe detalii.
Au trecut deja câteva luni bune de când formezi un cuplu, s-ar părea tot mai serios, cu actualul iubit. Iar una dintre dovezile că povestea voastră devine din ce în ce mai solidă este faptul că te-ai trezit invitată la masă la parinţii lui. De sărbători sau mai devreme. Cert este că panica este un cuvânt prea mic pentru a-ţi descrie atitudinea vizavi de acest eveniment inevitabil. Cum îl gestionezi pentru a scăpa vie şi nevătămată?

Da, se poate să faci faţă cu brio "întâlnirii de gradul trei", chiar dacă îţi dă fiori reci pe şira spinării.
De altfel, vei constata, de îndată ce te găseşti în situaţia cu pricina, că te descurci perfect, chiar dacă se întâmplă nenorocul să descoperi că părinţii lui sunt nişte oameni imposibili.

Acum, tot ce mai ai de făcut este să treci în revistă toate acele mici detalii pe care le ştii, dar care sunt atât de importante pentru reuşita întâlnirii dintre tine şi părinţii lui:

Adoptă o ţinută decentă

Nu ai nevoie de o ţinută specială pentru întâlnirea cu părinţii lui, ci de una în care te simţi excelent la birou, spre exemplu.
Adică o ţinută decentă, semiformală, cu bun gust şi atenţie acordată detaliilor.

Câtă vreme eviţi stridenţele - fie că vorbim despre un decolteu adânc, tocuri cui sau despre unghii date cu lac verde fosforescent -, nu prea ai cum să dai greş. Ca să îţi faci o idee, o rochie office, într-o culoare veselă (nu vrei să pari prea sobră), este o alegere inspirată, la fel şi o combinaţie de pantaloni cu croială simplă la care ai asortat o bluză feminină, delicată, şi un bleizer.

Adoptă o ţinută specială doar în condiţiile în care contextul este de aşa natură, dacă, de pildă, eşti invitată la cina de Crăciun, iar familia lui ţine morţis ca toţi cei prezenţi să fie îmbrăcaţi elegant.

Fă-ţi temele în prealabil

Înainte de "marea întâlnire", întreabă-ţi iubitul ce subiecte ar trebui să eviţi şi ce fel de teme este în regulă să abordezi, cu fiecare în parte, dar şi în general, pentru a nu comite o gafă.
Îţi vei mulţumi ulterior, mai ales dacă partenerul tău are o familie numeroasă! Şi nu uita: până nu ajungeţi să vă cunoaşteţi mai bine, ţine-te departe de subiectele-problemă, precum religia şi politica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod