Cum gestionezi relatia daca el are deja copii?

Dintotdeauna ai visat la barbatul alaturi de care vei ramane pentru tot restul vietii si la copiii pe care-i veti avea impreuna. Nu intotdeauna insa lucrurile sunt asa cum ti-ai imaginat...
Dintotdeauna ai visat la barbatul alaturi de care vei ramane pentru tot restul vietii si la copiii pe care-i veti avea impreuna. Nu intotdeauna insa lucrurile sunt asa cum ti-ai imaginat... fara ca asta sa insemne ca nu ar decurge bine. Pur si simplu, ceva este diferit. In cazul de fata, este vorba despre copii: cum vei proceda in cazul in care partenerul tau are deja un copil sau chiar mai multi dintr-o relatie anterioara?

Indiferent daca a fost casatorit sau a fost vorba despre o relatie de lunga durata, situatia nu este deloc usoara pentru niciunul dintre cei implicati. Cei mai afectati sunt, bineinteles, copiii.
Cateodata este nevoie sa fii un adevarat monument de diplomatie pentru a reusi sa impaci pe toata lumea si, in acelasi timp, sa nu te lasi nici pe tine pe plan secund.

Poate prichindeii te "acuza" ca vrei sa iei locul mamei lor. Poate ca sunt niste mici rasfatati si egoisti, care nu vor decat sa nu-si imparta cu nimeni tatal. Sau poate sunt cumplit de mofturosi la mancare si refuza cu indarjire sa-si faca ordine in camera. Iata tot atatea situatii despre care cu siguranta ai mai auzit, dar cand te confrunti cu ele, ai senzatia ca ai fost prinsa intr-un carusel ametitor, din care nu se intrevede nici o posibilitate de scapare.
Pe de o parte - barbatul pe care il iubesti si alaturi de care vrei sa ramai pentru totdeauna. Pe de alta parte - ceea ce iubeste el cel mai mult pe lume.

Suna epuizant si cel putin provocator, nu-i asa? Nu-i de mirare ca uneori simti ca nu mai poti si iti vine sa fugi undeva departe, unde sa nu mai stii de nimic si nimeni... Dar aceasta nu este o solutie, stii bine. Vrei sa fiti o familie? In cazul acesta, este momentul sa-ti schitezi o strategie si sa treci la actiune.

Ce sa faci


  •  Nu uita nici un moment ca micutii, chiar daca sunt copiii tai vitregi intr-un fel si cateodata te scot din minti cu obrazniciile lor, nu sunt decat niste... copii, care se confrunta cu o situatie inedita si, cu siguranta, dureroasa: perspectiva de a avea o noua "mamica".
    Chiar daca nu-ti place cum suna acest lucru, deocamdata esti doar o straina pentru ei, dar una pe care trebuie sa o asculte. Incearca sa te pui in locul lor. Tu cum te-ai simti?

  •  Mentine-ti atitudinea pozitiva si entuziasmul! Uneori, pare a fi un demers de-a dreptul utopic, dar sa stii ca pana si cel mai recalcitrant copil cedeaza la un moment dat, in fata feedback-ului majoritar pozitiv. Nu uita nici sa-i lauzi cand este cazul si nu te teme ca exista riscul sa-i rasfeti. Vei avea destul timp sa te ocupi, cu adevarat, de educatia lor. Spune-le ca esti mandra de ei, daca merita acest lucru. Chiar daca nu te agreeaza inca prea mult, vor fi incantati de consideratia ta.

  •  Stabileste limite si respecta-le! Faptul ca incerci sa te apropii de ei nu inseamna ca ar trebui sa le tolerezi toate gesturile si cuvintele impertinente, de exemplu.
    Nu ii pedepsi insa, daca nu ai stabilit clar cu partenerul tau ca ai autoritatea de a face acest lucru; in definitiv, el este tatal lor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 9 Oct 2014, 10:41
    mama vitrega

    te intaleg,perfect.ai dreptate.sant in aceasi situatieeee

    0
    0

  • ica pe 29 Aug 2008, 09:45
    dificil

    Sunt in situatia descrisa mai sus , totdeauna am fost pe locul 2 , totdeauna au existat doar problemele lui si a copiilor lui , intr-un cuvant suntem doua familii el si copii lui si eu . Acum regret ca nu m-am gandit mai mult inainte de a face pasul asta . Pentru copii ( avand mama cu care ei se inteleg f. bine ) nu am fost decat o straina care le-am deranjat existenta , desi parintii lor au fost divortati de 10 ani

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod