Cum alegi data nunții în funcție de calendarul ortodox și sezon?

Să alegi data pentru mariaj este un proces complicat – trebuie să jonglezi cu disponibilitatea unui loc, zilele nefavorabile, sărbătorile, zilele religioase importante precum și multe alte aspecte.
De aceea, împreună cu Photosnacks am realizat un articol în care îți vom spune când  poți să îți faci nunta în 2017 în funcție de Sărbătorile religioase și sezon!

Cand nu poți să faci nunta?

Daca tu și partenerul/partenera ta sunteți de religie ortodoxă, vor fi anumite perioade din următorul an cand din punct de vedere canonic nu se poate săvârși nunta.

Astfel, conform regulilor bisericii, în 2017 nu vei putea face nunta:

În timpul zilelor celor patru mari posturi (Paștele (20 Februarie – 23 Aprilie), Crăciunul (15 Noiembrie – 25 Decembrie), Adormirea Maicii Domnului (1-14 August) și Postul Sfinților Apostoli). Majoritatea oamenilor nu sunt familiari cu Postul Sfinților Apostoli – în 2017 acesta începe Luni 12 Iunie și se termină 28 Iunie.
În zilele Praznicelor Împărătești care vor fi pe 1 și 2 Februarie, 24 și 25 Mai, 3 – 5 Iunie, 15 August, 13 și 14 Septembrie.
Între Crăciun (25 Decembrie) și sărbătoarea Bobotezei (6 Ianuarie)
Acestea sunt zilele și perioadele din an în care biserica ne spune că nu ne putem căsători.
Așadar, va trebui să îți alegi data specială în jurul acestor zile.

Care este sezonul perfect pentru nunta ta?

Cele mai populare luni pentru nunți sunt Iulie, Septembrie și Octombrie dar fiecare sezon are avantajele și dezavantajele sale. Află care sunt acestea!

Primăvara (Martie – Aprilie – Mai)

O nuntă primăvara poate fi de bun augur deoarece sezonul îndeamnă la un nou început.

Cu toate acestea trebuie să ții cont de faptul că vremea este schimbătoare în timpul primăverii iar ploile și frigul pot apărea pe neașteptate.
Nu uita de postul Paștelui – unul dintre cele 4 mari posturi ale anului – care are loc în timpul acestui sezon.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod