Alaturi de cine iti petreci concediul?

Abia astepti concediul, sa te odihnesti, sa-ti incarci bateriile si sa-ti iei gandul de la munca, cel putin temporar, si apoi sa te intorci la serviciu refacuta, binedispusa, cu forte noi.
Abia astepti concediul, sa te odihnesti, sa-ti incarci bateriile si sa-ti iei gandul de la munca, cel putin temporar, si apoi sa te intorci la serviciu refacuta, binedispusa, cu forte noi. Probabil ca, inainte de a decide unde si cum iti petreci concediul, n-ar fi rau sa te gandesti si la cine pleaca sau sta cu tine in aceste zile.

S-ar putea ca acest lucru sa depinda de ceea ce ai nevoie sau iti doresti de la acest concediu... pentru ca, pana la urma, desfasurarea lui va depinde de persoanele alaturi de care esti!

Familia


Programul de serviciu nu iti permite sa petreci foarte mult timp cu familia ta. Decat daca lucrezi de acasa, bineinteles! Cum in cele mai multe cazuri nu se intampla asa, ei bine, iata cel mai bun moment pentru a te apropia mai mult de copii, pentru a sta cu ei, pentru a-i asculta, a-i ingriji, a te juca mai des cu ei si a fi mai mult alaturi de ei, din toate punctele de vedere. In plus, e altceva atunci cand iti poti petrece mai multe zile la rand alaturi de sotul tau, nu doar cateva ore, seara, nu?

Daca esti obosita si iti doresti un concediu linistit, ar fi mai bine sa ramaneti acasa. In afara de cazul in care ai copii exemplari (si copiii rareori sunt perfect cuminti, nu?), imagineaza-ti cat te va obosi un asemenea concediu. Trebuie sa le faci bagajele, sa fii cu ochii pe ei in mijlocul de transport, sa-i supraveghezi si la destinatie, fie ca este vorba de mare, de munte sau de un oras, sa ai grija sa nu strice sau sa piarda ceva, sa pui totul din nou la punct dupa aceea... Epuizant, iar daca ai nevoie de liniste, situatia te va transforma fie intr-un monument de oboseala, fie intr-un butoi cu pulbere...

Iubitul


Ce alt moment mai bun pentru a-ti petrece mai mult timp alaturi de iubitul tau decat concediul? Asta in cazul in care v-ati luat concediu in aceeasi perioada. In functie de timp si de buget, puteti pleca undeva numai voi doi sau puteti ramane acasa, nu conteaza. Important este sa fii alaturi de el.

Daca vreti lucruri diferite de la acest concediu, ar trebui sa discutati cat mai din timp si sa gasiti o solutie, astfel incat sa fie placut pentru amandoi. Daca unul vrea sa stati acasa si celalalt sa plecati undeva sau visati destinatii diferite, incercati sa ajungeti la un consens. Eventual, la un compromis: mergeti unde vrea unul dintre voi, urmand ca apoi sa mergeti unde doreste celalalt.

Prietenii


Cat de des iti vezi prietenii? Concediul e momentul ideal de a petrece mai mult timp cu ei. Iesiti in oras, invita-i la tine, discutati si ajungeti la zi cu vietile fiecaruia dintre voi, mergeti in parc sa jucati tenis sau orice activitate similara care va face placere.

Daca pleci undeva in concediu cu prietenii - si mai bine. Sa calatoriti si sa va distrati impreuna probabil nu este ceva ce faceti foarte des - si, chiar daca ar fi asa, intr-un loc nou ai parte de experiente noi! In plus, daca nu ai o relatie, este foarte posibil sa cunosti pe cineva... sau, cine stie... s-ar putea sa-ti vezi cu alti ochi un prieten.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • shena pe 5 Aug 2008, 08:01
    fara el?

    Si eu sunt intr-o situatie sa merg singura in concediu. Asa e contextul.Dar mi-e rusine de ce o sa zica lumea. Toti vor crede ca suntem in divort sau ca nu ne mai iubim(ceea ce se prea poate da nu asta e important acum). E chiar normal sa pot pleca singura?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod