9 sfaturi pentru a te înţelege cu soacra

Indiferent dacă eşti proaspăt măritată sau într-o relaţie de lungă durată, crearea unei legaturi între tine si părinţii lui este o provocare. În special cu cea care i-a dat viaţă.
Indiferent dacă eşti proaspăt măritată sau într-o relaţie de lungă durată, crearea unei legături între tine si părinţii lui este o provocare. În special cu cea care i-a dat viaţă. Nu este o regulă ca între soacră şi noră să existe un război, însă, în majoritatea cazurilor, relaţia nu este tocmai una de prietenie. Mai ales dacă cele două locuiesc sub acelaşi acoperiş.

Fie că nu te consideră suficient de bună pentru "odorul" ei, fie că i se pare că nu-l iubeşti, fie din simplă gelozie, probleme pot apărea. Înainte de a-i declara război, aminteşte-ţi că soacra este o simplă mamă care doreşte să-şi apere copilul.
Totul se poate rezolva cu puţină răbdare şi înţelegere. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să porneşti cu dreptul în relaţia cu "viitoarea ta mamă".  

1. Vrei respect? Oferă respect.

Respectul trebuie să stea la baza oricărei relaţii. Asta înseamnă să asculţi şi să fii politicoasă. Regulile stabilite de la bun început o vor ajuta să înţeleagă exact care este locul ei în viaţa ta.

2. Nu cere sfaturi pentru a îmbunătăţi relaţia cu soţul/ fiul ei

Chiar dacă îl cunoaşte mai bine şi anumite sfaturi îţi pot fi folositoare, apelând la ajutorul ei este ca şi cum ai deschide Cutia Pandorei.

3. Ţine problemele de cuplu pentru discuţiile cu prietenele

Ca în cazul oricărei mame, fiul reprezintă mândria familiei. Nu-l critica de faţă cu ea.
Având în vedere că ea a fost responsabilă de creşterea şi educaţia lui, s-ar putea ca micile defecte pe care le-ai descoperit să le ia personal şi astfel pot apărea certuri.  

4. Împarte vizitele la părinţi în mod egal

Astfel nu vor exista discuţii pentru că petreceţi mai mult timp cu părinţii tăi decât cu ai lui.

5. Arată-i că ţii la fiul ei

Aceasta va fi mulţumită dacă va vedea că băiatul ei este pe mâini bune şi că este iubit.

6. Nu interveni în relaţia mamă-fiu

Chiar dacă este cu tine acum, nu va înceta să fie băiatul mamei. Încearcă să-l înţelegi şi nu-i critica mama.


7. Stabileşte un program de vizite

Dacă nu locuieşti împreună cu părinţii lui, stabiliţi împreună un program de vizite pentru a nu întâmpina surprize, nu întotdeauna binevenite. Roagă-i să sune înainte de a veni în vizită, motivând că din cauza programului încărcat s-ar putea să nu vă găsească acasă.

8. Ajut-o în treburile casnice

Orice femeie apreciază un mic ajutor, chiar şi în treburile mărunte.

9. Petreceţi mai mult timp împreună

Mergeţi împreună la cumpărături sau implicaţi-vă în alte activităţi care vă fac plăcere. Până la urmă aveţi ceva în comun: iubiţi acelaşi om.
 

Cu un mic efort, poţi face ca această relaţie să funcţioneze. Gândeşte-te că nimic nu se compară cu liniştea şi pacea în familie.
 

Comentarii (45)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Angela pe 1 Ian 2020, 14:33
    Pt Briji

    Daca îl țineai in brațedoar că să vadă mama lui că ții la el este clar cat de multnil iubești. Aveți grijă fetelor ce șerpi va ies din gura, că roata vieții se mișcă.

    0
    0

  • Angela pe 1 Ian 2020, 14:28
    Soacrele-mame așa cum sunteți sau veți fi și voi

    Nici un parinte nu vrea raul copilului lor , iar dacă și-a întemeiat o familie, cu atât mai mult, dorește cu siguranta sa ii fie mai ușor în viața decat, poate i-a fost lui.Lupta pentru realizarea lui. Problema în zilele pe care le trăim este in primul rand lipsa de respect. Sunt în contact zilnic prin natura activității pe care o desfășor cu tinere femei și mă surprind permanent cu modul în care abordează lucrurile mai ales după ce apar copiii. Se informeaza după păreri de pe nu știu ce" grupuri de mamici" de parca acolo ar fi toată informația planetei, își fac copii sa plângă în loc să îi lase macar sa guste din anumite alimente, de parca ar fi otrăvite. Oricum in opinia lor aceste soacre pe care le apelează la persoana a III a sunt niste " proaste " care nu știu nimic, care nu a au crescut copii, care vin de nicăieri. Păcat! Aveți grijă ce semănați pentru că aia veți culege. Asa cum spunea cineva mai sus Pentru nurorilor--va doresc sa ajungeti mame de baieti si sa fiti respectate asa cum respectati

    0
    0

  • enache daniela cristina pe 24 Feb 2018, 22:44
    intelegerea cu soacra

    eu ma inteleg bine cu soacra mea dar parca cateodata se uita urat la mine. sotului meu ii spun mereu sa stea de vorba cu ea dar nu sta. se face ca uita.

    0
    0

  • cristina pe 22 Feb 2015, 21:12
    ce sa fac ca soacra vrea sa imi faca viata imposibil

    povestea me este ca suntem de trei ani si ceva inpreuna si un an de casatorie si neam inpacat de minune pina la un timp cin ginerele soacrei mele a inceput sa o puna in potriva mea ca eu sunt vinovata de toate problemei,si ca eu il pun in potriva lor pe sot.am fost timpu ista ca mama cu fiica,am fost foarte bine..as vrea un svat va rog frumos...mersi

    0
    0

  • Flori pe 13 Dec 2013, 09:46
    intelegere

    de cand am facut cunostinta cu parintii iubitului meu au devenit ca si parintii mei.de cateva luni m-am mutat impreuna cu viitorul meu sot dar pana vom face nunta vom sta impreuna cu parintii lui,iar dupa aceea ne vom muta separat dar in aceeasi curte.eu si soacra mea ne intelegem cel mai bine,pot sa spun ca nici cu mama mea nu ma intelegeam asa bine cum ma inteleg cu ea,intre noi nu exista rautati si secrete asa cum sunt in unele familii...nu credeam vreodata ca o sa am o asa soacra intelegatoare...cand gatim sau cumparam cate ceva de fiecare data ne sfatuim chiar si atunci cand ne cumparam cate o haina...secretul este intelegerea si fiecare sa lase de la ea,cel putin asa sunt eu cu soacra mea,am socrii de nota cinci mii si nu cred ca mai exista nimeni ca ei.

    0
    1

  • larentia pe 23 Feb 2013, 11:00
    comentarii

    trăieștii cu părinții bărbatul tău nu sunt părinți tăi din sîngele tău

    1
    0

  • DARNIA pe 23 Feb 2013, 10:56
    COMENTARIIEL

    mama soacră nu a făcut nora.... nici tata socru nu a făcut ginerele nu ia conceput . socra nu trebuie să zici mamă findcă nu tea conceput tata socru nu trebuie să zici tată că nu e din sîngele tău la socră nu trebuie săi zici mamă findcă nu este din sîngele tău după trADIȚIE PROASTĂ SI NE SCRISĂ SE ZICE MAMĂ SOCRĂ SI TATA SOCRU

    1
    2

  • diana pe 22 Ian 2013, 19:41
    soacrele sunt niste vrajitoare care se baga in seama mereu

    ca sa fii mama in primul rand trebuie sa oferi un viitor copilului tau si dupa sa il comanzi iar cuscra sa ti-l tina .parintii baiatului ar treb sa ii ofere casa si apoi sa comande...nu accept soacra mea ma comanda si pe mn si pe sot in casa mamei mele adica cum mama sa imi ofere casa si soacra sa ma comande nu vad i=un lucru bun...

    2
    1

  • Carolina pe 11 Dec 2012, 12:32
    In legatura cu articolul

    Nu mi se par foarte sugestive sfaturile. De exemplu acela care te ne indeamna pe noi nurorile sa ne ajutam soacrele la treburile casnice. Sunt multe femei carora le place sa se ocupe singure de aceste lucruri. In plus, daca nora are un stil diferit de a gati de a face curat etc., este posibil ca soacra sa o critice, sau sa-si faca o impresie proasta despre nora. Si asta deoarece au convingerea ca numai ceea ce fac ele este bine, sau cel putin este mai bine ce fac ele decat ce face nora. Ceea ce de multe ori poate fi total FALS.

    4
    1

  • M A R L E N N A pe 29 Aug 2012, 00:21
    Cine este defapt soacra ?

    sunt casatorita de 20 de ani, dar am o relatie cu un alt barbat de 2 ani, sa zicem asa.... ca am 2 soacre , una cu acte cealalta fara acte, dar sunt doua femei care pentru nine sunt doua fiinte cu suflete blande, bune, au ceva care nu pot exprima , poate ca daca ma despart de sotul meu , sigur voi plange dupa mama lui caci este o femeie care sufletul meu se inclina in fata sufletului dumneaiei, iar viitoarea mea soacra se roaga mereu de mine ca sa-i stau mai mult in preajma, deci soacra este ingerul meu pazitor, am 2 si le respect si-mi sunt dragi.

    1
    3

  • mikyss pe 7 Sep 2011, 13:23
    Porunca divina

    Nu degeaba Dumezeu a spus atunci cand te legi de sot/sotie, lasa pe mama si tatal tau.Asta nu inseamna ca nu mai vorbesti cu ei,nu te vizitezi,nu faci cadouri, dar prioritate devine atat pentru femeie,cat si pentru barbat familia pe care incerci sa o formezi,nu parintii, deoarece ei au deja o familie. Pentru toate soacrele care citesc aici.nu va mai bagati in viata barbatilor nostri pe care voi ii considerati inca baieteii vostri.Nu generalizez,bineinteles,dar nu exista persoana mai blanda decat mine si tot nu ma bucur de o relatie asa cum imi doresc cu soacra.

    5
    1

  • victoria pe 27 Aug 2011, 11:20
    soacre&nurori

    Mamele de baietii sunt mai severe,ca mamele de fete,nu cumva sa le ranesti odorul,dar si noi suntem la rindul nostru copiii cuiva,care isi fac griji pu noi,dar nu reactioneaza asa si sunt intelegatoare.(oricum eu am o soacra super care ma iubeste si o iubesc,sper sa fie asa si mai departe)

    3
    1

  • elena pe 19 Aug 2011, 13:14
    soacre nurori

    parerea mea e ca daca ii poti face rau soacrei , iti va fii mult mai usor sa faci rau fiului...si voi sinteti sau veti fii mame,si mamele uita si iarta, daca ar putea face si nurorile la fel , poate ca nu ar mai exista conflicte.

    2
    2

  • Monica pe 3 Iun 2011, 12:58
    Stiti cum e proverbu.....soacra soacra ....

    Nu am foarte mare expierienta cu soacrele in general :D dar sunt convinsa ca 90 % dintre ele sunt la fel deoarece provin din generazia veche ani 60 .Parerea mea e ca si-au uita sa faca distincita dintre un baiat si un barbat ....au impresia ca copilul(scuzati cacofinia :D) lor de 30 de ani are 18 ani sau chiar mai putin. Eu nu locuiesc cu soacra si o vad o data maxim de 2 ori pe an iar zilele alea sunt un infern pentru mine ...munca in casa e de 2 ori mai multa deoarece ea nu face alceva decat sa stea pe scaun sa dea ordine ,imi face calculul cat am cheltuit de ultima oara de cand nu ne-am vazut si crede ca eu cheltui foarte multi bani si ei nu ii dau iar adoratul meu sot devine din nou sub fusta mamei si face intocmai cum zice eu chiar daca nu are dreptate. Ea nu isi da seama ca paractic barbatul care a devenit acum este totul opera mea pentru ca ea a facut alceva decat sa isi tina copilul pe loc . (ca sa intalege-ti mai bine soacra mea e despartita iar dupa ea copilul ar fi trebuit sa ramana cu ea pana la 40 de ani).In curan o sa fiu si eu mama de baiat si mi-am promis ca nu il voi tine la fusta mea....si sper sa il ajut sa devina un adevarat barbat .

    6
    1

  • Rodi pe 26 Mai 2011, 16:36
    orice soacra este in primul rind MAMA-nu uitati voi nurori

    Asa cum am spus inainte de a fi soacra esti mama, aceste sentimente materne nu te parasesc niciodata indiferent de virsta copilului,vei purta grija si dragostea lui pina la moarte si ii vei dori tot binele,ar fi indicat sa nu uitati nora sau ginere,veti intelege abia atunci cind veti fi parinti.Nici un parinte nu vrea raul copilului,lupta pentru realizarea lui,sa duca o viata mai buna,sa-l vada fericit iar datoria voastra este sa-i cinstiti si sa-i respectati-mai cititi si in Cartea Sfinta daca vreti sa fie bine in casnicie,dati dovada de intelepciune.Pentru toate nurorile--va doresc sa ajungeti mame de baieti si sa fiti respectate asa cum respectati si voi!

    0
    4

  • liliana pe 14 Apr 2011, 18:13
    soacree

    BUNA,DRAGELOR!STITI CE CRED EU CA E MAI BINE SA ZICI CA ELE ,SA FACI CA TINE,EU SUNT SI MAMA DE BAIAT SI DE FATA SI MEREU MA GANDESC CUM VA FI.AM NOROC CA BAIETELUL MEU E MIC SI MAI ESTE.....CEVA TIMP DAR, PENTRU CA IL IUBESC ENORM DE MULT PE SOTUL MEU II RESPECT PARINTII SI FAC TOT POSIBILUL SA NU MA CERT CU EI SI LOCUIM FOARTE DEPARTE DE EI NE VEDEM DOAR O DATA PE AN.LA CE SA NE MAI SI CERTAM,SA-MI SUPAR SOTUL CARE ESTE CEL MAI BUN OM DE PE PAMANT? CU EI.SPRE BINE

    2
    0

  • giulia pe 31 Mar 2011, 13:34
    soacra,soacra...

    depinde de oameni. depinde si de respect. dar ce te faci cd ai o soacra ca a mea,care la inceputul reltiei cu fiul ei drag nu ma suporta,apoi brusc ma iubea de nu mai putea...si desi nu stam impreuna cd ne vedem,o data pe an,in fata imi rade si la spate ma musca de nici fund nu mai am!!! si de cd am nascut copilul meu parca e satana pt ea si plange la toti ca i-am nenorocit baiatul care mititelul are 37 ani,neconstientizand cred,ca facand aceste lucruri tot ea se face de ras!! soacra ramane soacra oricum ar fi..

    5
    0

  • Catalina pe 27 Dec 2010, 13:43
    Soacra

    Oricat de buna ar fi ea.(cum e a mea) Ne da bani cand nu mai avem,plateste intretineri, imi cumpara bluze si etc. tot soacra ramane. Vad mai multe acum cand sunt gravida. Ca nu-i convine ca ma doare capul ca face ea curat si ca nu mai pot sa-i satisfac nevoile cu le faceam inainte sa fiu gravida.Eu calcam ,eu spalm covorul in genunchi, ca avem 4 camere si stau si cu cumnatul de aceiasi varsta cu mine,care e mult mai dupa fusta mamii.Tot soacra e. Cu prima ocazie cum nu faci ceva zice la toti. Ai chef nu ai chef iti speli farfuria.Plus ca dupa o anumita varsta incep sa o ia razna de la hormoni si incep sa li se para diverse lucruri. Cel mai bine este sa incercati sa nu stati nici cu ele nici cu parintii vostri. Singuri e sfant. Asa poti sa faci lucrurille cand ai chef fara sa dai explicatii.Plus ca daca ai o scoara ca mine fara sotz ii se urca la cap hormonii si nu-si mai aduce aminte cum era acum 30 de ani cand era gravida.

    5
    1

  • anonima pe 13 Dec 2010, 14:49
    pt Cris

    Nu iti doresc sa ai parte de o astfele de persoana. Tu sa te comporti frumos si respectuos (si crede-ma ca stiu cum se face) si ea sa nu vada decat raul care nu exista. Asa ca inainte de a face unele afirmatii gandeste de 2 ori...

    3
    1

  • ketyke16 pe 10 Dec 2010, 22:24
    pt monica

    Multumesc pentru sfat, de fapt deja de mult am vorbit cu logodnicul si in curand ne mutam separat:D:D:D:D acuma si el a inteles ca totul a fost o minciuna, inca nu are incredere de plina in mine, dar sunt sigura ca cu timpul totul va fi bine:)

    0
    1

  • tasya pe 10 Dec 2010, 16:08
    soacra mea este de fapt mama 2 :D

    Sunt foarte happy din acest punct de vedere , am una dintre cele mai bune soacre din lume ! O prezint ca pe o comoara :D . Vorbesc cu ea ca si cu mama mea , avantajul meu foarte mare este acela ca am gasit o persoana foarte calma , cu un temperament 90% melancolic , o persoana pacifista , calda si ce stie sa conduca o familie din umbra cu mult tact si multa inteligenta . Am uitat sa spun ca este si cea mai buna praji" tureasa " :)) in luna decembrie incepe de la data de 1 sa faca prajituri pe care le imparte tuturor membrilor familiei ! O ador :X Va doresc din suflet sa aveti o soacra ca si a mea . va pup pe toate si sarbatori fericite !

    3
    1

  • CRIS pe 9 Dec 2010, 17:04
    toate

    sunteti nebune, toate; vedeti-va fiecare de treaba, purtati-va cu respect fata de toti si treburile vor mege ca pe roate

    2
    4

  • Monica pe 8 Dec 2010, 20:33
    Ptentru anomin-Soacra

    Din pacate nu poti sa faci prea multe cand soacra te face cu ou si otet iar mai tarziu nu recunoaste, singura solutie este sa vorbesti cu sotul tau preferabil cand este si ea de fata si sa-i spui ca nu accpeti asa ceva, nu pot sa inteleg de ce ele cred ca pierd controlul asupra odorului si nu pot sa inteleaga ca iubirea pentru o mama este diferita fata de de iubirea pentru o prietena, logodnica or sotie, iti doresc mult succes cu muratura de femeie .. care iti este soacra

    2
    0

  • anonim pe 8 Dec 2010, 16:36
    soacra

    sincera sa fiu articolul acesta nu cred ca ajuta prea mult in relatia cu soacra...ce faci cand tu ii oferi respecta si ea te face cu ou si otet? incerci sa comunici cu ea si sa-i arati ca ai grija de fiul ei, dar ea nu e multumita si cauta sa te desparta de fiul ei? ce faci cand nu are curajul sa-ti zica in fata ca nu te place si sa nu recunoasca ceea ce a zis de tine? daca incerci sa vorbesti cu ea neaga orice a zis?

    2
    1

  • Monica pe 8 Dec 2010, 06:30
    Ptr.hy

    imi pare rau sa aud ca o mama recurge la asemenea prostii,Ramona are dreptate cand spune ca fiecare trebuie sa stea pe locul lui si as mai adauga ca trebuie sa-si vada lungul nasului.Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu logdnicul tau si sa-i explici ca nu l-ai inselat si ce-a ce se intampla este numai o poveste scornita de o femeie fara creier si caracter, iar daca el nu vrea sa inteleaga salutal din mers "move on"si renunta la el pentru in cazul asta si el este un idiot ca cretina care l-a crescut si nu se merita sa intri intr-o casnicie care nu este bazata pe incredere si respect.Mai bine sa suferi acum decat mai tarziu cand ai copii si totul va fi mult mai complicat si durereros.Te rog sa ma crezi ca iti vorbesc din experienta, am facut multe compromisuri la vremea mea iar acum cand ma uit in urma imi dau seama ca mi-am irosit timpul incercad si sperand ca voi fi fericita si credede-ma nu am fost pana nu am taiat raul din radacina...

    1
    1

  • ketyke16 pe 6 Dec 2010, 02:33
    hy

    eu am acelasi parere ca si ramona "este bine ca fiecare stea pe locul lui cat mai rar ca este bine" ... aproape de un an stam cu soacra si din pacate e un cosmar...nu ne intelegem si din acest motiv zi de zi incearca sa ne desparte..acum spune povesti la logodnicul meu k eu il insel (niciodata nu l-am inselat)....si acum eu ma chinuiesc sa dovedesc adevarul.

    0
    1

  • selena pe 24 Nov 2010, 11:48
    amuzant

    mamele de baieti nu suporta de fapt "concurenta".... vor sa-si ingrijeasca in continuare "copilul" si au senzatia ca le incalci teritoriul, sunt cam posesive si geloase si uneori nesuferite.. Trebuie ignorate si lasate in pacea lor.....

    3
    1

  • andreea pe 18 Nov 2010, 01:37
    hoooooo mama soacra

    prima mea soacra m a despartit de sot ! a 2 a a incercat sa faca acelesi lucru insa spre norocul meu Cand SOTUL TE IUBESTE MULT tine cu tine si nu se uita la ce zice mama lui despre tine . deci pe de o parte e vina sotilor ca nu le zice la mame sa mai taca din gura si sa nu se bage.!

    5
    1

  • andrea_dea3 pe 16 Nov 2010, 13:30
    locuiesc cu soacra

    @Ramona-ai dreptate! eu locuiesc cu soacra si chiar daca nu prea discutam din moment ce locuiesti cu o persoana cred ca trebuie sa existe intelgere....insa noi nu discutam deloc,nu ma intreaba niciodata ce fac,nu vine sa discutam,iar eu daca o intreb ii raspunde scurt si isi vede de treaba....poate e mai bine asa ,dar as fi preferat sa discutam ,sa ne intelegem,,sa imi fie ca o mama,sa ma intrebe daca vreau sa imi faca vreo mancare preferata etc...probabil ca si eu daca nu as mai sta cu soacra nu as trece sa o vizitez si nici nu mi-ar palcea sa stea prea mult in preajma viitorilor mei copii...

    0
    1

  • lia em pe 16 Nov 2010, 10:08
    d-nei Ramona

    Nici macar nu meritati un raspuns.

    1
    0

  • Ramona pe 16 Nov 2010, 06:53
    ptr Lia em

    Draga mea din mesajul pe care l-ai scris am dedus ca esti mama de baiat, imi pare rau sa-ti spun dar atitudinea ta este gresita inca de la inceput sa nu crezi ca esti mai presus decat oricare alta mama doar ptr. ca ai un baiat, se stie ca in general mamele de fete sunt mai ingaduitoate si accepta pe noi veniti in familie fara nici o conditie,pe cand mamele de baieti au uitat ca au fost tinere odata si cred ca este datoria lor sa le faca zile fripte norei.Ai dreptate cannd vorbesti despre respect, dar pentru al primi trebuie sa-l il oferi, iar la capitolul bun simt...plus altele pe care le mentionezi imi pare rau sa-ti spun dar nu stai prea bine, inca de la inceputul mesajul ai o atitudine aroganta, sper din tot sufletul sa nu o folosesti in familie, dar daca o faci in cazul asta sper sa-ti o platesca careva...in cazul asta nora...Si pentru sa tot faceai apropouri despre educatie, imi aduci aminte de povestea lui Creanga cu soacra...daca da ...gandestete ca fum fara foc nu iese..

    0
    0

  • alexandra pe 15 Nov 2010, 15:21
    hello

    Mmm...ce sa zic...mai Miuta draga nu ai tu cum sa judeci pe cineva si sa faci aprecieri aiurea-n tramvai cum ca Ramona nu si-ar iubi sotul.Esti total pe dinafara ,pana la urma cu el te casatoresti nu cu ma-sa.Oricum la toate li se pare ca le furi butelia...si se baga unde nu le priveste,sustinand ca il cunosc atat de bine pe odorul lor.Poate de ex el e super incantat de o tipa...se inteleg bine...pe plan sexual sunt extrem de multumiti...ea stie si ce i trebuie lui in pat?I- a testat ea limitele atunci cand sustine ca-l cunoaste asa de bine?Viata sexuala e deosebit de importanta pt ca o relatie sa functioneze pe termen indelungat.Asta e doar un exemplu banal...concluzia mai bine isi vad ele de treaba lor ca-i mai bine.va pup si succes cu "muraturile"astea bagacioase

    2
    1

  • lia em pe 15 Nov 2010, 12:01
    soacra nu este bau-bau

    Doamnelor, veti fi si voi soacre intr-o zi si daca veti avea baieti , se va intorce roata si veti fi tratate la fel. Intr-o relatie este nevoie in primul rand de respect (nu trebuie sa le iubiti), pentru asta trebuie sa ai bun simt sau buna crestere, calitati foarte rare din pacate, la oameni, in general.

    0
    1

  • mia pe 15 Nov 2010, 00:01
    hmm

    ce poti face atunci cand stai in aceeasi casa cu ea si ea e atat de prefacuta si nesuferita incat si fiul ei o evita?

    1
    1

  • alexandra pe 14 Nov 2010, 18:32
    soacre

    soacra soacra poama acra de te-ai coace cat te-ai coace dulce tot nu te-ai mai face,luna de pe cer daca le-am darui-o soacrelor tot nu vor fi multumite pt ca se pare ca majoritatea au uitat ca au fost tinere odata

    3
    1

  • szia_miau pe 13 Nov 2010, 10:47
    nu tine faza

    si daca nu tine faza cu niciunul dintre sfaturi?

    1
    1

  • LIA pe 12 Nov 2010, 23:39
    Ptr Miuta

    Cred ca comentariu tau a fost deplasat la adresa Ramonei.Ce nu pot sa inteleg este ce ai cu sotul ei,? Ramona si-a exprimat numai parerea ei, si eu cred ca cateodata este mai bine sa ne vedem cat mai rar vorba aceia mai rarut cai mai dragut...aviz soacrelor care nu-si cunosc limitele

    0
    0

  • Briji pe 12 Nov 2010, 21:30
    ai dreptate Ramona

    nici eu nu ma inteleg cu mama prietenului desi am fost politicoasa cu ea am macat la ei (desi nu imi placea tocmai supa respectiva),am vorbit cu ea despre ce ii place ei,adica retete culinare,il imbratisam pe el sa vada ca tin la el...si totusi...nu ma suporta!sunt oameni cu care nu poti discuta...!

    0
    1

  • Ramona pe 12 Nov 2010, 19:01
    PTR MIUTA

    Crezi ca le stii pe toate ? O mama adevarata si cu suflet accepta pe alcineva in familie in cazul asta pe nora daca isi iubeaste fiul si il vede ca este fericit si nu incearca sa-l desparta... Probabil ca le stii pe toate din moment ce iti permiti sa critici, inca cred si voi crede ca cateodata este bine ca fiecare sa stea pe locul lui ...si mai este o problema cu respectul... important este sa stii cum sa-l pastrezi...

    2
    0

  • Adela pe 12 Nov 2010, 17:14
    ....ce faci cand nora nici nu te baga in seama?

    Dar ce te faci cand nora nici nu te baga in seama facand imposibila orice legatura cu ea,fiul tau, sau nepotii? Nu-ti raspunde la telefon si nici nu te suna de vreo aniversare desi tu o suni la toate ale ei,lor sau ale copiilor.Plus ca nu ai voie sa vezi copiii si oricum nu la ei acasa,eventual la parintii ei.

    1
    0

  • VIORICA pe 12 Nov 2010, 12:19
    respect de ambele parti_nora si soacra

    SE STIE CA NICIODATA NORA NU S-A INTELES BINE CU SOACRA, IN CAZUL MEU DE CAND ERAM PRIETENA CU EL VIITOAREA MEA SOACRA NU MA PLACEA SI AVEA MEREU CEVA DE COMENTAT IN PRIVINTA MEA, SI CAND NE-AM CASATORIT SI AM FACUT DOI COPII CU FIUL EI EA ERA TOT ASA DE DISTANTA SI REA CU MINE , EU AM APLICAT DEVIZA

    0
    2

  • capa pe 12 Nov 2010, 12:10
    soacreeee

    ce te faci atunci cand refuza mai tot timpul ce ii propui? si aduce in discutie relatia anterioara cu fosta iubita? cand face numai remarci rele ptr a te jigni??

    7
    1

  • Miuta pe 12 Nov 2010, 11:52
    Pt. Ramona

    Cum crezi tu ca se simte o MAMA cand vede ca trebuie sa aibe deaface cu o persoana asa de autioritara ca tine. Nu te cunosc, dar a fost deajuns sa-ti citesc comentariul ca sa-mi dau seama de ce fel de om esti. Nu te ai decat pe tine in calcul, cu siguranta nu-ti iubesti sotul cu adevarat.

    1
    2

  • atv pe 12 Nov 2010, 07:04
    ..

    are dreptate autoarea articolului. e cel mai bine sa ai o relatie buna. nu te poti rupe de familie si dam dovada de intelepciune fiind egali in atitudine. e atat de usor sa fii nerezonabil..

    1
    1

  • Ramona pe 12 Nov 2010, 02:06
    Mai bine nu.

    inca consider ca este bine ca fiecare stea pe locul lui cat mai rar ca este bine.

    5
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod