5 moduri în care divorțul te transformă într-o persoană mai bună

Divorțul nu este un capăt de lume, ba dimpotrivă: șansa unui nou început. De altfel, chiar dacă dintr-o dată viața ta este dată complet peste cap, află că schimbarea are toate șansele să fie una de foarte bun augur. Iată, deci, cum te poate transforma un divorț într-o persoană mai bună:

1. Înveți să îți gestionezi mai bine banii


Un divorț poate fi o experiență traumatizantă din punct de vedere emoțional și foarte costisitoare din punct de vedere financiar. Așa se face că, odată ce ieși dintr-un mariaj și pui punct și divorțului, riști să te trezești în situația de a-ți regândi serios situația financiară și de a face economii.

Nu este ușor, dar întreaga experiență te învață să îți gestionezi la perfecție veniturile, abilitate de care te vei bucura copios de îndată ce te vei redresa financiar, fiindcă îți va permite să îți faci ție și celor dragi bucurii mici și mari (de la cadouri mărunte la excursii, gadgeturi etc.).

2.
Îți iei viața în propriile mâini


Dacă mariajul s-a întins de-a lungul unei perioade mari de timp, divorțul te pune în situația de a-ți lua viața în propriile maini, de a lua singură deciziile și a face, în principiu, tot ce vrei tu. Doar că libertatea vine la pachet cu o mulțime de responsabilități, ceea ce te poate speria, într-o primă fază.

În cele din urmă, însă, vei constata că ești perfect capabilă să te descurci pe cont propriu din toate punctele de vedere și să te bucuri de liniște și mulțumire în absența unei relații toxice, generatoare de stres.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod