10 pasi prin care poti deveni o sotie mai buna

 

6. Nu incerca sa-l schimbi!

Expertii iti recomanda ca, inainte de a incerca sa impui ceva partenerului tau, sa te gandesti daca tu ai accepta ca cineva sa-ti ceara exact lucrurile pe care i le ceri tu lui.

Te enerveaza ca este un dezordonat, in special atunci cand isi face bagajele, pentru o deplasare in interes de serviciu. Cumpara un geamantan, doar pentru el, si asaza-i mereu hainele in acelasi loc. In final, va invata cum anume trebuie sa isi aranjeze lucrurile.

Isi lasa hainele murdare sau prosopul aiurea? Pune la baie, la indemana lui, un cos pentru rufe.
Atitudinea pozitiva este mai buna decat cea autoritara.

7. Nu-l pune sa ghiceasca, spune-i explicit ce vrei!


99% dintre barbati vor spune, atunci cand le vei reprosa lipsa de initiativa (fie ca este vorba despre voi doi, fie ca este vorba despre un intrerupator stricat): "De unde sa stiu?! Nu am stiut! Nu am vazut! Nu am observat! Trebuia sa-mi spui! De ce nu mi-ai spus?".

Accepta faptul ca nu au spirit de observatie, ca nu ne inteleg aluziile sau fineturile. Asa ca... spune-i explicit ce vrei! Vei fi surprinsa sa constati ca nu va comenta, ba, mai mult, iti va face pe plac!

Este valabil si atunci cad iti doresti ceva, o rochie, o bijuterie...
Spune-i! Va fi incantat ca te va multumi cu darul lui fara sa-si bata capul ce sa-ti cumpere.

8. Lasa-l sa-si cultive prieteniile


Nu fi geloasa pe prietenii lui, chiar daca legatura cu acestia este mai veche decat cea pe care o are cu tine. Casatoria restrange cercul prietenilor, pentru ca intervine un filtru instinctiv - la unii dintre prieteni renunta singur, altii nu-l mai gasesc interesant, tocmai pentru ca este un om insurat.

Insa cei care raman sunt prietenii lui de suflet. Nu face nici un fel de comentarii critice la adresa lor, lasa-l sa-i vada.
Daca esti macinata de ganduri ascunse, imprieteneste-te si tu cu ei, invita-i la tine, insotiti de partenerele lor. Doar tu nu ai rupt relatia cu prietena ta cea mai buna, dupa nunta, nu?...

9. Lasa-l liber!


Lasa-l sa respire! Lasa-l sa se simta seful in casa, respecta-i spatiul privat. Daca nu te arati banuitoare si curioasa, nu-ti va ascunde nimic, iar avantajul va fi al tau - pentru ca vei stii, fara sa stie, tot ce face!

10. Crezi in sotul tau si arata-i asta!


Fii alaturi de el, incurajeaza-l, lasa-l sa se vaite. Desi nu recunosc, barbatii se vaita mai mult decat o fac femeile.
Asculta-l, spune-i ca ai incredere in el, spune-i ca esti de acord cu parerile lui.

In cazul in care nu-i impartasesti opiniile, nu-i spune acest lucru direct, ci indirect, pe ocolite, cu exemple inventate, daca este nevoie. Barbatii raman, indiferent de varsta, din anumite puncte de vedere, niste baieti abia trecuti de adolescenta... Dar ei nu stiu acest lucru! Din fericire...
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Belle d”Imagination pe 26 Sep 2012, 15:37
    10 paşi prun care poţi deveni o sclavă mai bună

    Madam Psiholog, am şi eu în prostia mea întrebări pentru dvs: - Când să am timp de mine dacă, lăsându-l pe soţul meu liber să zburde cu prietenii trebuie să fac nu doar partea mea de muncă ci şi pe a lui? - Să-i pun un coş separat? Pe cuvânt?! Eu cum dracu nu m-am gândit?! Ah stai, era deja unul şi tot degeaba. - N-a zis nimeni să-l schimb, dar de ce el îmi dă toate oportunităţile să mă schimb? Da, ştiu teoria aia genială cu bărbaţii care se căsătoresc cu fetele pe care şi le doresc iar femeile se căsătoresc cu bărbaţii pe care cred că-i pot schimba în ceea ce-şi doresc. Nu că e mirobolantă? Fiindcă aş vrea să ştiu cum bărbaţii nu vor să ne schimbe, în schimb uită să spună ”mulţumesc”, ”te rog”, ”iubito”, ”tu ce-ţi doreşti?” Desigur, noi suntem cele care-i schimbă... - Să-l las singur cu prietenii? Şi eu să stau ca proasta-n casă şi să muncesc? - Să-l lasă să se simtă şef în casă? Parcă în faţa legii eram egali. Acum a devenit şeful meu? Sfaturi de acum 1000 de ani, reşapate ca să ne transformăm în nişte sclave extrem de mândre că sunt sclave!

    2
    0

  • lorena pe 11 Nov 2010, 14:17
    cum sa nu...

    dar v-ati gandit vreodata noi ce avem in schimb de la sotii nostri?!... ei s-au gandit vreodata la aceste 10 "reguli"? eu nu cred... in primii ani sunt generosi,afectuosi ...stiti, am facut 2 copii dar nu l-am auzit niciodata sa-mi multumeasca,avand in privinta faptul ca am avut 2 cezariene si am suferit pe patul de spital.... deci,multumesc dar nu... daca ma vrea asa cum sunt bine daca nu de maine isi poate face bagajele.!!!!!!!!!......

    5
    0

  • alina pe 16 Mai 2008, 13:10
    cealalta fata a monedei

    nu am vazut inca nici un comentariu care sa ia apararea barbatilor in sensul ca si noi, femeile, mai cautam "afara", si singurul motiv pt care nu o facem la fel de des ca barbatii (statistic vorbind) e faptul ca ne ascundem mai bine. eu una sunt 100% de acord cu a-i lasa cat mai multa libertate partenerului, cu atat mai mult cu cat imi doresc acelasi lucru in schimb. Asta nu inseamna ca intentionez sa calc stramb sau ii ofer lui "oportunitati" sa o faca, inseamna doar ca sunt constienta de punctele slabe si cele tari ale relatiei, si stiu ca teama de infidelitate nu se numara printre primele. Pana la urma, ceea ce ne face sa suferim atunci cand aflam ca am fost inselate nu e faptul in sine, ci reactia noastra, gelozia, neincrederea, sentimentul ca nu am fost suficient de bune, vinovatia, furia.. In masura in care reusim sa ne re-definim atitudinea fata de partener si faptele sale, oricat de grave si de neiertat ar parea, avem sansa reala de a construi o relatie fericita.

    1
    0

  • cristina pe 14 Mai 2008, 15:00
    oarecum adevarat

    oarecum adevarat tot ce se zice pe aici si fiecare are dreptate in felul sau de a fi .. insa totul pare perfect in ceea ce zici insa oare viata reala iti mai lasa timp sa faci si astea pt sotul tau si pt tine cand vii de dupa 12 ore de la munca mai ai chef de romantism si sa ii explici dragastuos ca intrerupatorul nu mai merge de 1 luna? Eu de abia m-am casatorit(dupa 6 ani) si dupa 3 luni am si divortat, sau ma rog ne-am despartit.. de ce ? soacra.. despre ea ce sfaturi ne dati.. soacra si-a impins fiul sa aiba o aventura cand nevasta era la lucru.. sa se mute de acasa sa isi lase sotia insarcinata..si acu dupa scandal si dupa ce a ajuns mama-soacra sa ma urasca, desi ne-am dat seama amandoi ca ne iubim , nu se mai poate pt ca parintii lui nu mai sunt de acord, si el nu poate sa se imparta.. sau ma rog sa traiasca cu mine stiind ca ei niciodata nu o sa ma accepte.. si evident eu nu cer sa se imparta.. asa ca .. totul nu stiu daca se poate rezuma doar la cele 10 reguli... ci la mult mai multe, din viata reala

    1
    0

  • Armina pe 12 Mai 2008, 15:41
    Pt McLara

    Si referitor la primul tău mesaj, de sus: ce folos că te alege PE TINE acasă, dacă dincolo de ea poate alege pe ALTA? De unde stii că te-a ales pe tine doar? Doar pentru că tu eşti cea cu care are garantată partida de sex necesară în lipsa alteia sau pentru că tu eşti cea care, în mod constant, îi faci mâncare, îi calci şi îi speli? Păi oricum, cineva trebuie să le facă şi p-astea. Poate tocmai, tu eşti cea care le face, iar alta este cea aleasă doar pentru momentele frumoase, cu care are fantezii poate şi când e cu tine în pat. Cum e? Tocmai, poate liberul lui arbitru asta îi dictează să facă. Aşa îi e bine, îi convine de minune chiar. Te poţi împăca cu asta?

    0
    0

  • armina pe 9 Mai 2008, 15:06
    pt MLara

    Da, e adevarat ca, dintr-o perspectiva, neincrederea in celalalt poate fi determinata de neincrederea in tine. Dar de ce sa nu privim lucrurile practic: mai multe ocazii egal mai multe oportunitati, mai putine ocazii, mai putine sanse. Iar referitor la raspunsul tau pt carayuka: da, e adevarat ca o femeie are o multitudine de capacitati, ca ea trebuie sa fie minunata, sa gandeasca frumos etc. Toate aceste lucruri implica insa gandire, discernamant, pe care il amintesti si tu in raspunsul mai sus mentionat. Dar cine a sustinut ca barbatii gandesc cu creierul intai cand sunt asaltati de senzatii si stimuli ...ravasitori? Si cum poate o femeie, oricat de minunata ar fi ea, sa piarda din vedere acest aspect, vulnerabilitatea si lipsa de discernamant a barbatilor in anume contexte? Ia fa tu un experiment, si vezi, daca din ...50 de barbati sa zicem, unii Sf Paraschiva aparent, la aparitia unui stimul ...feminin, adecvat - si care emite semnale de ....sa zicem elegant, apropiere - cati refuza? Hai sa fim sincere! Ceea ce ne chinuim noi sa facem prin politica..liberului arbitru este de a gasi o cale mai usoara pentru a inchide ochii la eventualele escapade ale lor, cale care, crede-ma, nu ar fi sustinuta de evolutia in practca a lucrurilor. e adevarat ca ne poate scuti de dezamagiri, dar ne poate conduce la fel de bine spre o prabusire de anvergura la un moment dat, cand, poate aflam, poate el pleaca, poate noi ne zbatem sa chinuim o relatie in care credem si care poate nu merita, datorita ochelarilor de cal pe care ni-i lipim cu Poxilina si cu mare entuziasm.

    0
    0

  • ely pe 9 Mai 2008, 15:05
    dreptate

    de ce trebuie sa fim doar noi niste bune sotii si nu dati sfaturi si pentru ei,sa fie niste soti buni?de ce trebuie doar noi sa facem compromisuri pentru ca o relatie sa mearga,pt ca ,am constat ca orcat ne-am da interesul,ei tot se uita in jur,iar acest sentiment de vanatoare si cucerire nu ii parasesc?

    0
    0

  • dany pe 9 Mai 2008, 12:24
    dreptate spus de Armina

    L-am lasat liber pe sotul meu crezand ca merge cu prietenii si s-a dovedit a fii o amanta.Da e drept ca ei cauta intodeauna noutati chiar daca incerci sa fii perfecta

    1
    0

  • MLara pe 8 Mai 2008, 11:51
    pt. carayuka

    ai dreptate in tot ceea ce spui aici. dar trebuie sa nu uitam si de diferenta in manifestare, limbaj..etc dintre ei si noi...am observavt si eu acest aspect, insa cred ca daca tinem permanent in minte cat de mult ii iubim, si tot ce ne-a adus in acea relatie, si tot ce ne-a adus acea relatie si lucrurile pentru care privim si actionam impreuna in aceeasi directie, atunci ne regasim in fiecare clipa capacitatea de intelegere, afectiune, admiratie,perseverenta, subtilitate...si lista poate continua cred la nesfarsit...pt ca asa este o femeie, nu?...cu o multitudine de capacitati...si ce ar fi fiecare, separat, ei si noi, fara partea cealalta? trebuie totusi...cred...sa amintesc iar de acel..liber arbitru...si sa mai adaug la el DISCERNAMANTUL...si ca nu trebuie sa accepti lucruri deplasate...insa , cred, orice alegere facuta in legatura cu cel de langa noi ar trebui sa fie urmarea unei atente introspectii...nimeni nu e perfect, si nici nu trebuie..important e sa fie perfect pentru cineva, si viceversa...si nici macar asta nu presupune ca totul sa fie roz, mereu..o relatie se construieste cu fiecare clipa, dincolo de darul de inceput...

    0
    0

  • MLara pe 8 Mai 2008, 11:42
    pt. Armina

    neincrederea in celalalt porneste de la neincrederea in tine insati. normal ca ne poate trece prin cap orice scenariu de infidelitate, oricat de minunata, bazata pe incredere...etc relatie avem...insa o relatie veritabila, parerea mea, este cea bazata in totalitate pe liberul arbitru...si atunci ai intr-adevar de ce sa te bucuri, cand vezi ca persoana iubita TE ALEGE pe TINE in fiecare clipa. iar un barbat care are tendinte de...exterior...cred ca orice ai face tu, o sa gaseasca el o portita...constient sau nu...

    1
    0

  • carayuka pe 8 Mai 2008, 10:49
    da...

    Da,dar si noi meritam acele aprecieri,multumiri,sustinere morala....dar prea putin le primim;multi barbati ne considera datoare,obligate....sa facem totul pt. ei si familie...

    0
    0

  • Armina pe 8 Mai 2008, 10:48
    intrebare

    Si daca intr-una dintre datile iesite cu prietenii intalneste o domnisoara cu intentii neortodoxe sii ii cade in mreje? Si apoi se propaga aceste intalniri cu ea sub numele de "intalniri cu prietenii"? Sau daca prietenii il duc la intalniri incognito, il atrag catre noi experiente?Nu e mai sigur sa existe cat mai putine astfel de ocazii, de a fi singur (adica fara partenera stabila alături)?

    0
    0

  • cristina pe 8 Mai 2008, 10:25
    interesant

    sunt de caord trebuie sa ne sustinem , sa ne iubim, sa avem incredere unul in altul si sa ne spunem totul corect si direct. asa mi se pare o relatie sa mearga si peste 20 de ani , sa existe implinire si fericire. asa imi doresc viata noastra sa fie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod