Ziua Tatalui va fi sarbatorita in luna mai

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor si un grup de parlamentari au lansat initiativa legislativa privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei in prima si a doua duminica...
Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor si un grup de parlamentari au lansat initiativa legislativa privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei in prima si a doua duminica din luna mai. Acest proiect de lege are ca obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societatea romaneasca.

Din punct de vedere statistic, din datele detinute de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (T.A.T.A.), a rezultat ca Ziua Mamei este de regula sarbatorita pe mapamond anual in a doua duminica a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au, asadar, o data comuna pentru aceasta sarbatoare.


Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elvetia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, tarile baltice, statele din America de Sud si tarile nordice au in comun a doua duminica a lunii mai consacrata drept Ziua Mamei.

Pentru ca pe plan mondial nu exista in cazul celebrarii Zilei Tatalui o traditie la fel de bine conturata in jurul unei date anume, se considera ca este salutar ca aceasta sa fie marcata tot in luna mai, in prima duminica, pentru a promova mai usor ambele sarbatori dedicate parintilor. Romania este printre putinele state care nu au inca o traditie in ceea ce priveste sarbatorirea Zilei Tatalui.

Calendarul Organizatiei Natiunilor Unite a instituit Ziua Internationala a Familiei pe 15 mai.
Astfel, incepand cu prima duminica a lunii mai si terminand cu 1 iunie - Ziua Copilului, am putea avea in Romania peste trei saptamani marcate de sarbatori ale copilului, parintilor si familiei.

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A beneficiaza de suportul artistic oferit campaniei de promovare a initiativei legislative privind Ziua Tatalui si Ziua Mamei de catre autorii si interpretii melodiilor "Tata" si "Multumesc, iubita mama".

Astfel, "Multumesc, iubita mama" (versuri - Corneliu Vadim Tudor, muzica - Marian Nistor, interpretare - Marian Nistor sau Mirabela Dauer) si "Tata" (formatia "Timpuri noi" - autor si interpret Dan Iliescu) au devenit logo-urile muzicale ale campaniei de popularizare a proiectului de lege elaborat de T.A.T.A..

Creatorii si interpretii celor doua melodii au fost de acord ca acestea sa devina suport artistic al demersului T.A.T.A.
de reglementare a Zilei Mamei si Zilei Tatalui si de onorare anuala a celor doi parinti in primele doua duminici ale lunii mai.

Trupa "Timpuri Noi" a fost de acord ca piesa "Tata" sa devina imnul asociatiei T.A.T.A.
, deoarece taticii o considera perfecta pentru sustinerea artistica a programelor si a principiilor care stau la baza functionarii organizatiei.

"Piesa este personala. Vorbesc in ea despre tatal meu, intr-un dialog imaginar cu mama mea. Tatal nu poate exista fara mama, fiind doua sinboluri care se completeaza. Mama este pamantul si tatal este cerul. Si, din cand in cand, poate ne mai uitam si la cer", spune Dan Iliescu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod