Un pat nou pentru copilul tau! De ce sa nu fie o fantezie?...

Orice fetita si-ar dori sa doarma intr-un pat asemanator unei calesti din aur, asa cum a citit ea in povesti ca au printesele... Si orice baietel pasionat de cursele de masini ar fi peste masura...

Care este incaperea care ne gazduieste cel mai bine gandurile si visele? Unde reusim sa ne relaxam cel mai mult, unde lasam toate grijile la o parte, cufundandu-ne in lumea somnului si a fanteziei?

Nicaieri nu este ca... in dormitor! Iar un copil stie acest lucru foarte bine, pentru ca patul i-a fost, de-a lungul timpului, prieten, confesor, zid de cetate in jocurile cu fratele sau ori cu prietenii, regasindu-si confortul si linistea in "bratele" sale...

Castelele, dragonii, cavalerii, printesele, zanele sunt personaje de basm, inchise intre filele unei carti cu povesti si in sufletele prichindeilor de pretutindeni.

Insa acesta nu este un motiv pentru ca ele sa ramana doar un fruct al imaginatiei lor! Parintii ii pot ajuta pe cei mici sa isi transforme aceste vise in realitate prin amenajarea camerelor lor.

Paturile fantezie reprezinta o tema minunata de design interior, fie ca este vorba despre camera unui baietel, fie a unei fetite.

Orice fetita si-ar dori sa doarma intr-un pat asemanator unei calesti din aur, asa cum a citit ea in povesti ca au printesele... Si orice baietel pasionat de cursele de masini ar fi peste masura de incantat sa se odihneasca intr-un pat devenit brusc o masina de curse extrem de colorata...

Un viitor capitan de vapor se va legana placut in patul sau in forma de barca... De foarte multe ori, copiii chiar isi imagineaza ca lumea lor se transpune si camera lor devine exact asa cum o vad ei in visele lor.

Cu siguranta exista solutii mult mai practice pentru a asigura ohihna, somnul si relaxarea atat de necesare dezvoltarii armonioase a unui copil, insa un pat fantezie aduce mai mult amuzament in viata unui prichindel, ii stimuleaza si mai mult imaginatia si va compensa cheltuielile suplimentare pe care mai mult ca sigur le vei face...



Gandeste-te la inca un avantaj: vei sti intotdeauna unde se ascunde copilul tau, din moment ce toti prietenii lui vor vrea sa vina sa se joace in camera lui, sa topaie in patul lui fantezie si sa doarma peste noapte la voi acasa, de cate ori este posibil!

Designerii recomanda ca, indiferent de stilul ales pentru micut, fiecare pat nou adus in camera lui sa se transforme intr-o amintire de neuitat. Copiii trebuie sa fie incantati si entuziasmati de schimbarea aspectului incaperii lor si le va placea la nebunie sa isi petreaca timpul in noua lor camera.

Sa fim seriosi, de acum incolo pot spune cu adevarat ca au o noua camera! Iar astfel de schimbari plac foarte mult celor mici, care sunt dornici de lucruri noi si interesante.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa discuti cu micutul si sa vezi exact preferintele si lucrurile care ii plac, pentru a fi sigura ca ii faci o mare bucurie.

O carte preferata sau un desen animat care ii place mult poate sa fie tema pe care o alegi.

Inainte ca micutul sa isi fixeze mintea si inima asupra modelului pe care si-l doreste, asigura-te ca incaperea micutului poate sa sustina patul si ca acesta are suficient loc, fara sa dezechilibreze spatiul sau sa "manance" prea mult din el. Unele paturi fantezie vin in forme ciudate sau supradimensionate. Ai grija, pentru ca unele modele necesita anumite modificari facute pe comanda.

Banuiesc ca esti constienta de faptul ca un astfel de pat va veni la fix atata timp cat copilul este mic... Pana cand va ajunge la facultate, acest pat nu il va mai interesa sub nici o forma.

Ca atare, fii pregatita pentru costul suplimentar pe care aceasta achizitie il va presupune si mai ales pentru costul depozitarii acestuia, de vreme ce patul nu va mai fi pe gustul sau.

Insa pentru un frate sau o surioara mai mici, aceasta s-ar putea sa fie ideea perfecta, asa ca nu te grabi sa il arunci!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dinu camelia pe 13 Iul 2009, 03:39
    patut fantezie

    as vrea sa cumpar un patut fantezie si sa vad cat mai multe modele unde le pot gasi

    1
    0

  • maris pe 8 Mar 2009, 23:18
    patut fantezie pentru copii

    M-ar interesa sa stiu de unde si cum pot cumpara astfel de paturi

    1
    0

  • ana motoc pe 10 Feb 2009, 15:48
    patut fantezie pentru copii

    M-ar interesa sa stiu unde pot gasi patut in forma de barca sau de masinuta. Multumesc

    0
    0

  • Alina Moisoi pe 29 Dec 2008, 10:18
    patut fantezie pentru copii

    Mi se pare o idee extraordinara aceea de a oferi copilului tau un patut in care sa viseze frumos. Sunt interesata sa achizitionez si eu un patut "rupt" din poveste, insa nu stiu de unde. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea indica niste magazine (cu adresa) unde exista asemenea minunatii. Multumesc

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod